Hyppää sisältöön

Kohti kautta: nousijajoukkue PK-35:ssä mahdollisuuksia läpimurtoihin

02.06.2020

Rantasen ja Lassaksen toinen tuleminen pääsarjatasolla

Joukkueen kapteeni Amanda Rantanen ja keskikenttäpelaaja Minea Lassas edustavat molemmat nuoresta iästään huolimatta liigakokemusta nousijajoukkueessa. Lassas pelasi juniorivuodet PK-35:ssä ja voitti seurassa kolme B-ikäisten Suomen mestaruutta. Tämän jälkeen tie vei HJK:n riveihin, ja nuori lupaus debytoi silloisessa Naisten Liigassa maaliskuussa 2017.  Kilpailu peliajasta oli kuitenkin HJK:ssa jo tuolloin kova, ja silloin vasta 19-vuotias teki kypsän ratkaisun ja palasi hakemaan vastuuta tuttuun PK-35:n porukkaan. Lassas on nyt valmiimpi ottamaan isoa roolia myös liigakentillä. Tämä nuorisomaajoukkueistakin tuttu nimi kannattaa painaa mieleen.

Saman kaltainen on ollut myös PK-35 kapteeni Amanda Rantasen tarina. Rantanen sai sopimuksen HJK:hon kaudeksi 2016, mutta helpolla ei Rantanen debyyttikaudellaan päässyt. Loukkaantumiset vaivasivat nuorta pelaajaa, eikä nilkkavamman kanssa tuskailtu kausi tuonut juuri peliminuutteja. Kausi päättyikin Rantasen osalta nilkkaleikkaukseen. Rantanen jatkoi HJK:ssa vielä yhden kauden, jonka päätteeksi hän pohti jo jalkapallon lopettamista. PK-35 fanien onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, vaan takapakki naisten ykköseen sytytti Rantasen elämänsä kuntoon: hänet valittiin vuonna 2018 naisten ykkösen parhaaksi pelaajaksi pelaajien toimesta. Kun kausi 2019 PK:ssa päättyi nousujuhliin, pääsee Rantanen näyttämään tulevalla kaudella, millaiseen liitoon uudelleen syttynyt palo jalkapalloa kohtaan hänet kiidättää.

Yllättäjiä omista junioreista?

PK-35 saa riveihinsä täksi kaudeksi myös tuoreempaa liigakokemusta omaavia pelaajia. Näitä ovat HJK:sta siirtyvä Lotta Rosenström, TPS:aa ja FC Honkaa liigatasolla edustanut Alina Schrey sekä TPS saapuva Katja Hakala

PK-35:llä on viime vuosina ollut menestyvä B-tyttöjoukkue. Joukkueen pelaajia on nähty myös nuorten maajoukkueissa. Erityisen mielenkiintoista onkin nähdä, millaiseen rooliin pikkuhelmareissa edustaneet nuoret pelaajat Emilia Kupsanen, Dolma Gurung, Sonja Ferm ja Martta Laitinen päätyvät nousijajoukkueessa. 

Seuraa PK-35 matkaa Kansallisessa Liigassa: www.pk-35.fi ja somessa @pk35naiset 

Search