Hyppää sisältöön

Kohti kautta: PK-35 Vantaan paluu liigakentille tuo mukanaan menestyneitä konkaripelaajia

11.06.2020

Vlasoff, Koso ja Saarinen edustavat pitkää kokemusta

Pk-35 Vantaan yksi luottopelaajia on ehdottomasti joukkueen monivuotinen kapteeni Sanna Saarinen. Tuleva kausi on keskikentällä viihtyvälle Saariselle jo 11. kausi punamustissa. 28-vuotias Saarinen on itse asiassa kulkenut joukkueen matkassa sen perustamisesta lähtien. Saarinen on kokenut PK-35 Vantaan väreissä paljon menesystä: tillillä on peräti seitsemän Suomen mestaruutta, neljä Suomen Cupin voittoa ja kaksi liiganousua. Liigaurallaan hän on pelannut yhteensä 171 ottelua ja viimeistellyt niissä 75 maalia. Punamustien kapteeni pitää hallussaan ykkössijaa PK-35 Vantaan eniten kansainvälisiä pelejä pelanneena pelaajana, sillä Saarisella on tilillään peräti 25 Mestarien liigan ottelua, joissa on syntynyt 12 maalia. Naisten A-maajoukkueessa hän on esiintynyt 17 kertaa ja osunut kolmesti.

Pitkää liigakokemusta edustaa myös Anna Vlasoff. Vlasoff palasi PK-35 Vantaan paitaan kaudelle 2019 seitsemän vuoden tauon jälkeen. Tämän seitsemän vuoden aikana Vlasoff edusti HJK:ta ja FC Honkaa. Vlasoff on koko sarjan toiseksi eniten liigapelejä pelannut pelaaja, sillä hän on pelannut urallaan peräti 241 Naisten Liigan ottelua ja viimeistellyt niissä 19 maalia. Kokeneella puolustajalla oli iso rooli PK-35 Vantaan viime kauden miehistössä ja hän pelasikin kaudella yhtä ottelua lukuunottamatta täydet minuutit. 32-vuotias pelaaja on vahva, nopea ja hyvä 1v1-pelaaja.

Kokenut pelaaja on myös PK-35 Vantaan viime kauden tehokkain pelaaja Netta Koso. 28-vuotias Koso on taitava ja juonikas hyökkäyspään pelaaja, jolla on takanaan jo seitsemän kautta PK-35 Vantaan punamustissa. Liigaurallaan Koso on pelannut yhteensä 52 ottelua ja viimeistellyt niissä 11 maalia. Hän on saavuttanut PK-35 Vantaan paidassa neljä Suomen mestaruutta ja kaksi Suomen Cupin voittoa. Viime kausina vaikeista loukkaantumisista kärsinyt Koso saatta olla jopa yksi liigan taitavimmista pelaajista tulevalla kaudella, mikäli pysyy kunnossa. 

Mielenkiintoisia tulokkaita

Yksi Vantaalle saapuneista uusista pelaajista on 22-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä Olivia Doak. Hyökkäyspäässä sekä keskushyökkääjänä että laitarooleissa viihtyvä Doak on lähtöisin Shelbyvillen kaupungista Tennesseen osavaltiosta. Yliopistovuotensa hän pelasi Lipscombin yliopistossa osavaltion pääkaupungissa Nashvillessa. Doak keräsi yliopistojoukkueessaan paljon henkilökohtaisia tunnuksia jalkapallon parissa. Vuonna 2018 hänet nimettiin konferenssinsa vuoden pelaajaksi ja myös kansalliseen All-American –tähdistöjoukkueeseen.Valmistumisen jälkeen Doak on pelannut Nashville Rhythmsissä, jossa hän oli viime kaudella joukkueensa paras maalintekijä. Doak kunnostautui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan PK-35 Vantaan paidassa. Odotukset siis yhdysvaltalaishyökkääjää kohtaan ovat korkealla.

Mielenkiintoinen tulokas on myös vasta 16-vuotias Wilma Forsblom. Nuori keskikenttäpelaaja on aikaisemmin edustanut EBK:ta, mutta on myös yhteistyösopimuksen nojalla pelannut jo viime kaudella PK-35 Vantaan paidassa. Forsblomin nimi kannattaakin laittaa korvan taakse jo tulevaisuutta varten: PK-35 Vantaan kokeneessa porukassa nuori lupaus kehittyy todennäköisesti kovaa vauhtia kohti Kansallisen Liigan kärkeä. 

Seuraa PK-35 Vantaan comeback-kautta: www.pk35vantaa.fi ja somessa @pk35vantaa.

Search