Hyppää sisältöön

Kohti kautta: TiPS:n nuoret pelaajat kehittyvät hurjaa vauhtia

10.06.2020

Panostus tyttöpelaajien valmennukseen tuottaa tulosta

Tikkurilassa on jo useamman kauden ajan panostettu tyttöpelaajien kehitykseen. Tyttömaajoukkueissa on totuttu näkemään paljon TiPS-edustajia. Tämä näkyykin myös Kansallisen Liigan joukkueessa. Joukkue on kokonaisuudessaan nuori ja nuorilla pelaajilla on myös suuri vastuu menestyksestä. Erityisesti 2001 syntyneet pelaajat Oona Siren ja Joanna Tynnilä ja ovat tehneet vaikutuksen liigan seuraajiin.

Siren oli suuressa roolissa U19-tyttöjen maajoukkueen viime lokakuussa pelatuissa EM-karsinnoissa. Lisäksi Siren oli ehdolla kauden 2019 parhaaksi keskikenttäpelaajaksi Captain’s Ball -gaalassa. Mäkelänrinteen lukiossa opiskeleva Siren on kehittynyt hurjalla vauhdilla, eikä meillä ole minkäänlaista syytä epäillä, etteikö kehitys jatkuisi myös tulevalla kaudella. Siren on jo nyt taitava, monipuolinen ja älykäs keskikenttäpelaaja, joka rakentaa joukkueelle maalipaikkoja. Tähän nuoreen taituriin kannattaa kiinnittää huomiota tulevallakin kaudella. Myös Oona Sirenin kaksossisko Emmi Siren on esiintynyt edukseen niin pikkuhelmareissa kuin TiPS:ssakin. 

Äskeinen kommentti pätee myös TiPS-toppari Joanna Tynnilään. Tämä 18-vuotias pelaaja kykenee avaamaan peliä taitavasti molemmilla jaloilla. Tynnilä myös lukee peliä erinomaisesti, ja tuntuukin siksi olevan usein askeleen edellä vastustajiaan. Nuoresta iästään huolimatta Tynnilä on nuoresta iästään huolimatta osoittanut, että pystyy johtamaan joukkueensa puolustuslinjaa tiukassakin paikassa. 

Tulevia tähtihyökkääjiä?

Nora Lehto jäi naisten jalkapalloa seuraavien mieleen viimeistään viime elokuun ottelusta JyPK:a vastaan. Lehto viimeisteli yhdeksän maalia kaudella 2019, joista kolme tuli tiukassa tasapelissä JyPK:a vastaan. Lehdon hattutemppu antoi vihiä siitä, mihin tämän nuoren pelaajan kehitys on menossa. Nopea ja rohkea hyökkääjä haastaa mielellään ja uskaltaa hakea myös yllättäviä ratkaisuja. Lehto on myös erinomainen prässääjä, ja pallon pois saatuaan maalin nälkäinen hyökkääjä on aina vaarallinen. 

Myös Jenna Topra on kunnostautunut maalinteossa kiitettävästi. Kunnianhimoinen ja motivoitunut hyökkääjä saattaakin kuulua tulevaisuuden tähtipelaajiin. Myös Topra on kunnostautunut ikäkausimaajoukkueissa ja onnistunut maalinteossa myös Suomi-paidassa.

TiPS:n joukkueen voit ottaa seurantaan osoitteessa www.tikkurilanpalloseura.fi sekä somessa @tipsnaisetedustus.

Search