Hyppää sisältöön

Kuopio sekosi KuPS:n mestaruudesta – ”Ei me olla koskaan ennen voitettu mestaruutta!”

09.10.2021

Kuopiossa ennätysyleisö oli saapunut juhlimaan mestaruutta. Ilo oli ylimmillään niin kentällä kuin katsomossakin.

Kuopion Palloseuran naisten edustusjoukkue pääsi tänään nostamaan Subway Kansallisen Liigan mestaruuspokaalia. Kuopion Väre Areenalla KuPS:n mestaruusjuhliin osallistui yli 1500 henkinen yleisö. Ottelussa meteliä pitivät niin otteluun kutsutut Kuopion alueen alakoululaiset kuin miesten joukkueenkin kannattajaryhmä. Vaikka KuPS kärsi viimeisellä kierroksella tappion Tikkurilan Palloseuralle, kukaan ei voi väittää, etteivätkö keltamustat olisi mestaruutta ansainneet.

Kuopiolaisen jalkapallohuuman salaisuus on kovassa työnteossa, jota tehdään yhdessä – koko seuran ja koko kaupungin kanssa.

– Teemme paljon töitä yhdessä, ei pelkästään miesten tai naisten kanssa vaan yhdessä. Se on varmaan se mikä meidät erottaa muista. Olet sitten mies tai nainen, sinulle on paikka KuPS:ssa, Ollipekka Ojala hehkutti Ylen haastattelussa heti viimeisen ottelun jälkeen.

KuPS:n viimeisen kierroksen tappio ei laimentanut kuopiolaisten mestaruusjuhlia. KuPS:n nuoreen kaartiin kuuluva Anni Hartikainen ei edes osannut sanoa, miten mestaruutta lähdetään juhlimaa. Kokemus oli nuorelle pelaajalle niin uskomaton.

– En minä tiedä miten tätä tullaan juhlimaan. Ei me olla koskaan ennen voitettu mestaruutta! Hyväntuulinen Hartikainen huudahti Ylen haastattelussa.

Search