Hyppää sisältöön

Kuopiossa palkittiin legendoja ennen kärkikamppailun alkua

21.05.2023

Subway Kansallisen Liigan kuudennella ottelukierroksella palkittiin jälleen legendoja. KuPS-HJK-kamppailun alla palkittiin Jaana Lyytikäinen ja Vesa Kauppila.

Maaliskuussa Subway Kansallisen Liigan kunniakerhoon nimettiin yhteensä 13 uutta legendaa, jotka ovat kukin omalla panoksellaan olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, naisten pääsarjalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle.

Kuopiossa KuPS – HJK -kärkiottelun alla palkittiin kaksi kuopiolaisen jalkapallon legendaa.

Jaana Lyytikäinen
Viisi Suomen mestaruutta urallaan voittanut Lyytikäinen valittiin naisten pääsarjan vuoden pelaajaksi sekä vuosina 2008 että 2011. Keskikenttäpelaajana tunnettu Lyytikäinen edusti pääsarjaurallaan Kuopion MimmiFutista, FC Honkaa ja PK-35 Vantaata ja päätti uransa Åland Unitedin paidassa Suomen mestaruuteen kaudella 2013.

Vesa Kauppila
Pitkän työn savolaisen naisten pääsarjajalkapalloilun taustavoimana tehnyt Kauppila jäi sivuun KuPS:n naisten managerin tehtävästä kahden Suomen mestaruuden jälkeen syksyllä 2022. Kauppila oli 2000-luvun loppupuolella perustamassa Kuopion Pallokissoja, jonka puheenjohtajana ja taustavoimana hän toimi usean vuoden ajan. Kauppila on myös perustajajäsen Naisten Jalkapalloliiga ry:ssa, joka tänäkin päivänä toimii Subway Kansallisen Liigan seurojen yhteisenä yhdistyksenä. Pallokissojen naisten pääsarjatoiminnan siirryttyä Kuopion Palloseuralle, Kauppila on ollut keskeisenä taustavoimana ja menestysjoukkueen kokoajana KuPS:n menestyksen takana.

Lämpimät onnittelut molemmille!

Lue lisää Subway Kansallisen Liigan maaliskuussa nimetyistä legendoista tästä.

Kuva: Niklas Pehkonen

Search