KuPS ja Åland United voittoihin – Harjun stadionilla pisteet jaettiin

18.05.2024

Subway Kansallisen Liigan lauantai piti sisällään kolme ottelua. KuPS ja Åland United saalistivat täydet sarjapisteet.

Lauantain pelit starttasivat Keravalta. PKKU sai vieraakseen Åland Unitedin. Ottelun kaikki maalit nähtiin avausjaksolla.

Ahvenanmaalaisten startti Kalevan urheilupuistossa oli vahva. Gabi Rennie viimeisteli ottelun avausmaalin katkottuaan PKKU-puolustuksen huolimattoman syötön. Seuraavaksi Rennie löysi keskityksellään Aada Törrösen, joka tuplasi johdon.

Olivia Ulenius kasvatti Åland-johdon kolmen maalin suuruiseksi hienolla yksilösuorituksella, kunnes myös kotijoukkue pääsi maalitilastoihin.

PKKU hyökkäsi vasemman laidan kautta ja rangaistusalueen sisältä Ella Leskelä laukoi pallon vierasjoukkueen verkkoon.

Toisella puoliajalla ei maaleja enää nähty. Pisteet matkasivat Maarianhaminaan lukemin 3-1.

Kuopiossa nähtiin tasainen ottelu Kuopion Palloseuran ja FC Hongan välillä. Avausnelivitosella KuPS oli hallitseva osapuoli ja sai luotua vaarallisia maalipaikkoja, joista syntyi myös kaksi osumaa.

Avausmaali syntyi heti kamppailun alussa. Lavdije Begolli puski maalin edustalta kotijoukkueen johtoon. Puoliajan toisesta maalista vastasi Gentjana Rochi, joka karkasi keskeltä espoolaispuolustukselta.

Toiselle jaksolle FC Honka tuli terävämmin ja sai aiheutettua ongelmia KuPS-puolustukselle. Wilma Sjöholm toi lopulta myös espoolaiset maalin päähän kamppailun 71. minuutilla.

KuPS pääsi kuitenkin vastaiskusta kuittaamaan kahden maalin johdon lähes heti takaisin. Tällä kertaa viimeistelijänä Aino Kröger.

Tämän jälkeen ei espoolaisvieraat enää suurempaa kiriä saaneet aikaiseksi. Pisteet jäivät Kuopioon lukemin 3-1.

Lauantain kolmas ottelu pelattiin Jyväskylässä. Ensimmäistä kertaa Harjun stadionille päässyt JyPK sai vieraakseen Ilveksen.

Pelistä muodostui tiukka ja tasainen kamppailu pisteistä. Tamperelaiset olivat hieman hallitsevampi osapuoli varsinkin avausjaksolla, mutta toisella puoliajalla kotijoukkue pääsi paremmin kiinni peliin myös hyökkäyspelin osalta.

Maaleja ei Harjun stadionilla kuitenkaan nähty. Lopputulos 0-0.

Sunnuntaina pelataan vielä kierroksen päätösottelu, Helsingin paikalliskamppailu PK-35:n ja HPS:n välillä.

Kuva: Kalevi Hämäläinen