Hyppää sisältöön

KuPS jatkoi voitokkaana – Åland United tyly vieras Oulussa

29.04.2023

Vappuviikonlopun kierros ei tarjonnut jättimäisiä yllätyksiä, mutta taistelu Mestaruussarjan paikoista on hurjaa alkukierroksista asti.

Subway Kansallisen Liigan kolmas pelikierros starttasi perjantaina kahdella ottelulla. Tampereella Ilves kaatoi TPS:n 1-0. Maalin viimeisteli Pipsa Saarilahti.

Erittäin vahvasti kautensa avannut sarjanousija Turusta ei kyennyt aivan samanlaiseen intensiiviseen ja fyysiseen peli-ilmeeseen Kaupissa, mitä esimerkiksi avauskierroksella nähtiin.

Ilveksen nopeat pelaajat saivat tehtyä juoksuja varsinkin laitojen kautta tyhjiin tiloihin ja esimerkiksi Aino Rasinen ja Saana Tuomala kykenivät taidokkaasti suojaamaan ja pitämään palloa keskialueella tarvittavat hetket, jotta laidoilta vapautui keltapaitaisia joukkuekavereita.

Myyrmäessä kotijoukkue PK-35 Vantaa sai vieraita naapurikaupungista, kun FC Honka saapui kylään. Tasaista kamppailua oli lupa odottaa ja sellainen myös saatiin. Kumpikaan joukkue ei vaarallisilla maalipaikoilla juhlinut. Pisteet jaettiin maalittomalla tasapelillä.

PK-35 Vantaa pääsi koittamaan esimerkiksi kulmapotkujen kautta ratkaisua useita kertoja, mutta palloa ei maaliin asti saanut kukaan. Kamppailun loppupuolella muun muassa Reetta Suomelalla oli hyvä paikka, mutta espoolaisten maalivahti Sofia Manner torjui hienosti.

Lauantaina pelattiin kierroksen kolme muuta ottelua. Oulussa niin ONS kuin Åland United hakivat avauspisteitään kaudella 2023. Vieraat Ahvenanmaalta olivat tällä kertaa aivan liian vahvoja ONS:lle. Ennen kaikkea Jacqui Hand oli erinomaisella pelipäällä. Uusiseelantilainen viimeisteli itse kaksi maalia ja alusti kaksi.

Åland United marssi selvään 5-0-vierasvoittoon. Muista maaleista vastasivat Aada Törrönen, Sanni Ojanen ja Anna Nurmi.

Pihlajamäellä PK-35 ja HJK iskivät yhteen Helsingin paikalliskamppailussa. Alkutahdit löi vierasjoukkue. HJK eteni oikeaa laitaa pitkin ja matalaan palloon PK-35-maalin edessä ehti ensimmäisenä Emilia Kupsanen.

Vielä viime kaudella juuri PK-paidassa pelannut hyökkääjä teki kauden avausmaalinsa vanhaa seuraansa vastaan.

HJK-johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Vain reilua kymmentä minuuttia myöhemmin Ada Lindroth sai pallon vasemmalla laidalla ja lähetti hurjan kudin kaukaa kohti HJK-maalia. Pallo laskeutui täydellisesti takayläkulmaan ohi voimattoman Maija Kootan.

Vieraat iskivät avausjaksolla kuitenkin vielä uudestaan. Pallo vietiin rangaistuspisteelle, kun ensimmäistä puoliaikaa oli vain reilut viisi minuuttia jäljellä. Pallon laittoi pilkulta sisään hurjassa maalitahdissa talvikaudella ollut Lotta Lindström.

HJK voitti pelin samoin 2-1-lukemin.

Kuopiossa kotijoukkue KuPS sai vieraita Helsingistä, kun HPS saapui Väre Areenalle. Hallitseva mestari pelasi todella ehjän ottelun ja vierasjoukkue jäi vaille mahdollisuuksia.

Gentjana Rochi teki rangaistuspotkusta ensimmäisen. Avauspuoliajalla Niitty Hahl tuplasi kuopiolaisten johdon rangaistusalueen sisältä uransa ensimmäisellä liigamaalilla.

Ottelun lopussa Oona Siren viimeisteli vielä 3-0-loppulukemat kulmapotkun jälkitilanteesta. KuPS piti kamppailun kontrollissaan ja sai luotua tilanteita, mutta samalla pidettyä HPS:n kiistattoman vastaisku-uhan suurilta osin poissa.

KuPS jatkaa sarjan kärjessä edelleen puhtaalla pelillä. HJK nousi sarjataulukossa toiseksi. Jo tässä kohtaa vaikuttaisi siltä, että Mestaruussarjan paikoista tullaan käymään mieletön taistelu.

Toisena olevan HJK:n ja kahdeksantena majailevan Åland Unitedin välissä on vain 3 pistettä. Sijat 3. – 7. ovat yhden pisteen sisällä toisistaan.

Artikkelikuva: Niklas Pehkonen

Search