Hyppää sisältöön

KuPS juhli mestaruutta kotikentällään – TPS joutuu liigakarsintaan

14.10.2023

Lauantain kierrokselle lähdettiin tilanteesta, että kärjen ja mitalistien osalta ei suurempia panoksia enää ollut. Sen sijaan liigakarsintapaikan kohtalo oli edelleen auki. PK-35 piti huolen, että Pihlajamäessä pelataan pääsarjajalkapalloa myös kaudella 2024.

KuPS pääsi juhlimaan kolmatta perättäistä Suomen mestaruutta kotikentällään. Vaiherikas ottelu Åland Unitedia vastaan päättyi kotijoukkueen 4-3-voittoon. KuPSin maalit iskivät Lavdije Begolli, Hannah Sharts, Wilma Forsblom ja Ana Paula Silva Santos. Ahvenanmaalaisilta maalinteossa onnistuivat Tilda Råtts, Sarah Troccoli ja Sanni Ojanen.

Åland Unitedin pelaajat saivat Väre Areenalta mukaansa pronssiset mitalit.

Helsingissä HJK oli jo varmistanut hopeasijansa ennen FC Honka -kamppailua. Bolt Arenalla nähtiin lopulta vain yksi maali, kun avausjaksolla Elli Seiro pääsi karkuun ja pallo ohjautui muutaman pompun kautta kotijoukkueen pelaajasta maaliin. Näin espoolaiset päättivät kautensa voittoon ja HJK pokkasi mitalit kaulaansa pelin päätyttyä.

Myyrmäessä PK-35 Vantaa ja HPS iskivät yhteen. Ottelussa nähtiin dramaattinen loppu, kun Oona Jääskeläinen viimeisteli vieraiden 3-2-voittomaalin aivan kamppailun lopussa. Hän osui ottelussa kahdesti. Elli-Noora Kainulainen teki HPS:n 2-2-tasoituksen. Vantaalaisten maaleista vastasivat Sanna Saarinen rangaistuspotkusta ja Elina Mankki.

PK-35 Vantaan Anna Vlasoff pelasi uransa viimeisen pääsarjaottelun. Lue lisää tästä. Hän tuli vaihdosta kentälle toisella jaksolla ja sai kapteeninnauhan käteensä.

HPS siis voitti ja nousi vantaalaisten ohi viidenneksi sarjataulukossa.

Haastajasarjassa sen sijaan panokset olivat suuret. TPS oli pahassa tilanteessa jo ennen lauantain pelejä, koska välttämättä edes voitto Ilveksestä ei olisi turkulaisille riittänyt.

PK-35 pitikin huolen, että Turun pelin tuloksella ei olisi mitään merkitystä. Helsinkiläiset johtivat kotonaan ONS:ää vastaan jo avauskympin jälkeen 4-0. Lopulta kamppailu päättyi 8-1-lukemiin. PK-35:n ryhmästä Steffi Hassinen loisti hattutempullaan.

Turussa Ilves päätti vahvan Haastajasarjansa ottamalla jälleen täydet kolme pistettä. Tamperelaiset voittivat 2-0, kun Tuuli Viinikka ja Inari Salo onnistuivat. Näin Ilvekselle Haastajasarjan voitto ja TPS joutuu valmistautumaan liigakarsintaan, jossa vastaan asettuu PKKU.

Kuva: Miska Savolainen

 

Search