KuPS on Suomen mestari 2023!

07.10.2023

KuPS varmisti lauantaina Espoossa FC Hongan vieraana kolmannen perättäisen Suomen mestaruutensa. Gentjana Rochi loisti, kuten Suomen Cupin finaalissakin.

Kuopion Palloseura on Suomen mestari kaudella 2023. Joukkue haki 3-0-voiton Tapiolasta FC Hongan vieraana. Kuopiolaiset tarrasivat tiukasti kiinni mestaruuteen jo avausjaksolla, kun Gentjana Rochi osui kahdesti.

Ensin pohjoismakedonialainen ehti Ana Paula Silva Santosin laukauksen jatkopalloon ensimmäisenä, kun kellossa oli 15 minuuttia. Toisen kerran Rochi onnistui kymmenen minuuttia myöhemmin. Tulinen kuti vasempaan alakulmaan tolpan kautta rangaistusalueen takaa.

Toisella nelivitosella FC Honka alkoi aktiivisemmin hakemaan kavennusosumaa. Espoolaiset saivatkin luotua ajoittain ongelmia KuPS-puolustukselle ja varsinkin erikoistilanteista Honka kykeni luomaan uhkaa Fanny Söderströmin vartioiman maalin tuntumaan.

Silva Santos kuitenkin käytännössä lopetti kotijoukkueen suurimman kirivaihteen. 66. peliminuutilla brasilialainen kiskaisi rangaistusalueen kulman tuntumasta pallon etukulmasta sisään.

KuPS voitti FC Hongan 3-0 ja samalla mestaruuden.

HJK varmisti samalla hopeamitalin

HJK kohtasi 1000. pääsarjaottelussaan lauantaina vieraskentällä paikallisvastustajansa HPS:n. Avausjaksolla nähtiin aikamoiset maalijuhlat. Ensimmäisenä osui Jutta Angeria kotijoukkueelta, mutta Milja Kiviranta toi HJK:n tasoihin liki välittömästi.

HPS nappasi uudestaan johtoaseman 27. peliminuutilla, mutta sen jälkeen vierasjoukkue otti ohjat. Lotta Kalske tasoitti hienolla takayläkulman löytäneellä laukauksella. Vielä hetki ennen taukoa HJK siirtyi johtoon. Emilia Kupsanen ehti Iina Rautiaisen torjuman pallon jatkotilanteeseen.

Toisella puoliajalla Iina Salmi karkasi oikeasta laidasta nokikkain Rautiaisen kanssa ja HJK-pelaaja ei tästä erehtynyt. Loppulukemat Paloheinässä HJK:lle 4-2.

Näin helsinkiläisjoukkue otti voiton juhlaottelussaan ja varmisti samalla hopeamitalin. Åland United ei voi enää edes kahdella voitolla saada HJK:n etumatkaa kiinni.

Åland Unitedin ja PK-35 Vantaan välinen ottelu pelataan tiistaina 10. lokakuuta. Tuolloin panoksena on pronssimitali. Ahvenanmaalaiset johtavat pisteellä FC Honkaa, joten kotivoitolla Åland United varmistaisi mitalin itselleen ennen päätöskierrosta.

Subway Kansallinen Liiga onnittelee Kuopion Palloseuraa mestaruudesta. Onnea myös HJK:n suuntaan hopeasta.

Artikkelikuva: Miska Savolainen