Hyppää sisältöön

KuPS-pelaajat vahvasti edustettuina niin maali- kuin syöttöpörssissä

04.11.2022

Kuopion Palloseura juhli toista peräkkäistä Suomen mestaruuttaan. Myös henkilökohtaiset tilastot ovat kärkipään osalta pitkälti kuopiolaisjoukkueen pelaajista koostuvia.

Subway Kansallisen Liigan maalitilaston voitti Lavdije Begolli. KuPSin albanialaishyökkääjä oli varsinkin keväällä ja kesällä suorastaan pitelemättömässä vireessä. Begolli osui kauden ensimmäisissä seitsemässä ottelussa käsittämättömät 15 kertaa.

Syksyllä tahti hieman hiipui ja myös vammat astuivat kuvaan mukaan. Begolli ehti silti viimeistelemään 25 maalia 19 otteluun. Lisäksi hän sijoittui syöttötilaston jaetulle kolmannelle sijalle. Begolli alusti yhdeksän KuPS-maalia. Upea kausi.

Kehut ansaitsee myös hallitsevana maalikuningattarena kauteen lähtenyt Gentjana Rochi. Pohjois-Makedonian maajoukkuekärki osui 22 kertaa. Viime kaudella osumia syntyi 26.

Rochi pelasi jälleen vahvan kauden. Alkukierroksilla suurimman maalivastuun ja isoimmat otsikot keräsi joukkuekaveri Begolli. Kauden loppua kohden Rochi alkoi kantamaan jatkuvasti suurempaa maalintekovastuuta. Mestarien liigan puolella Rochin osumat Anderlechtia vastaan tuovat oman lisäarvonsa hyökkääjän kauteen.

Maalitilaston kolmanneksi sijoittui HJK:n nuori hyökkääjä Oona Sevenius. Hän viimeisteli 16 maalia ja oli kierroksesta toiseen vastustajille todellinen uhka. Sevenius haastoi aggressiivisesti ja kykeni viimeistelemään osumia niin vasemmalla kuin oikealla jalallaan.

Maininnan ansaitsee myös maalipörssin neljänneksi sijoittunut yhdysvaltalaishyökkääjä Kit Loferski. Åland Unitedin erittäin onnistunut hankinta ihastutti suomalaista jalkapalloväkeä varsinkin mielettömällä juoksunopeudellaan. Tehojakin tuli. Loferski teki itse 13 liigamaalia ja alusti seitsemän ahvenanmaalaisten osumaa.

Syöttöjen saralla tahtipuikkoa heilutti Oona Siren. Tikkurilan Palloseurasta täksi kaudeksi Kuopioon siirtynyt keskikenttäpelaaja syötti peräti 14 maalia.

PK-35 Vantaan nuori huippulupaus Wilma Forsblom pelasi myös monipuolisen ja ennen kaikkea tehokkaan kauden. Forsblom syötti toiseksi eniten maaleja koko sarjassa, kymmenen. Lisäksi hän teki 11 maalia, joten kautta voi pitää erittäin onnistuneena.

Syöttöpörssissä KuPS-hallinta on kokonaisuudessaan jopa vielä hurjempaa kuin maalien saralla. Yhdeksän syöttöä päättyneellä kaudella kirjauttivat itselleen myös Emma Peuhkurinen, Emmi Siren ja edellä mainittu Begolli.

Kauden aikana syntyi paljon ensimmäisiä maaleja ja useat pelaajat onnistuivat tilastollisestikin erinomaisesti. Pääset tutkimaan kokonaistilastoja tarkemmin muun muassa tästä.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search