KuPS runkosarjan voittoon – Mestaruussarjan joukkueet selvillä

20.08.2023

Subway Kansallisen Liigan 17. kierros pelattiin kokonaisuudessaan lauantaina 19. elokuuta. Samalla Mestaruussarjan paikat ratkesivat jo kierros ennen runkosarjan päätöstä.

Kierros alkoi kolmella kello 14.00 alkaneella ottelulla. Helsingissä niin Töölön kuin Pihlajamäen suunnalla sekä Kuopion Väre Areenalla.

Viimeksi mainitussa panoksena oli runkosarjan voitto ja paikka Mestaruussarjassa. KuPS – Ilves -kamppailusta muodostui kuitenkin kotijoukkueen näytös.

Hallitseva Suomen mestari ja tälläkin hetkellä sarjaa johtava kuopiolaisryhmä siirtyi Gentjana Rochin maalilla johtoon jo aikaisessa vaiheessa.

Avausjaksolla onnistuivat myös Roosa Ariyo ja syntymäpäiviään viettänyt Anni Hartikainen. Katso Hartikaisen hieno osuma alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

KuPS osui toisella jaksolla vielä neljästi. Ariyo viimeisteli lopulta hattutempun. Lisäksi vaihdosta sisään tullut Anni-Maija Kauppila osui kahdesti, oltuaan kentällä vasta kymmenen minuuttia. Loppulukemat Kuopiossa 7-0.

Samalla se tarkoitti sitä, että Kuopion Palloseura varmisti runkosarjan voiton. Ilveksen osalta haaveet Mestaruussarjasta kariutuivat, koska joukkue ei voi saavuttaa enää sijalla 6. majailevaa HPS:ää.

Bolt Arenalla HJK ja ONS kohtasivat. Kotijoukkue aloitti kamppailun väkevästi. Lotta Lindström vei joukkueensa aikaiseen johtoon.

Avausjakson puolivälin jälkeen Daniela Tolonen tuplasi johdon kauniilla laukauksella tolpan kautta. Katso maali alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Heti toisen nelivitosen alkuun oululaiset tulivat kuitenkin kamppailuun vielä mukaan. Hyökkäysalueen rajaheiton jälkitilanteesta Inka Sarjanoja puikkelehti HJK:n rangaistusalueelle ja sijoitti pallon hallitusti verkkoon.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty. Pisteet jäivät Helsinkiin lukemin 2-1.

Pihlajamäessä peli oli vielä astetta tasaisempaa. PK-35 – PK-35 Vantaa -ottelun avausjakso oli maaliton. Heti toisen alussa päästiin maalien makuun.

Vierasjoukkue sai kaukaa sivuvapaapotkun ja boxissa valppaimpana oli vantaalaisten Liina Tervo. Tämä ohjasi pallon maaliin ja PK-35 Vantaan johtoon.

Näissä lukemissa edettiin 72. minuutille asti. PK-35 tasoitti pelin kulmapotkusta. Linda Räisänen puski uransa ensimmäisellä liigamaalilla kotijoukkueen tasoihin. Katso maali alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Näihin lukemiin ottelu myös päättyi.

Ahvenanmaalla Åland United ja TPS iskivät yhteen. Ottelu kulki hyvin suurilta osin kotijoukkueen hallinnassa alusta loppuun. Avausmaali syntyi jo kuudennella minuutilla. Tilda Råtts ampui pallon upeasti yläkulmaan kuljetuksesta. Katso maali alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Turkulaisten maalivahti Inkeri Niemi esitti kamppailussa lukuisia huipputorjuntoja ja piti pitkään TPS:n mukana kamppailussa.

Aivan kaikkeen hänkään ei venynyt. Kotijoukkue onnistui vielä kolmesti. Råtts teki toisen maalinsa, Dana Leskinen sijoitti rangaistuspotkunsa sisään ja Olivia Ulenius osui kertaalleen.

Loppulukemat 4-0. Turkulaisia oli saapunut Wiklöf Holding Arenan lehtereille kannustamaan ilahduttavan suurilukuinen ja äänekäs kannattajajoukko. He jaksoivat olla omiensa tukena loppuvihellykseen asti.

Päivän ja kierroksen viimeinen ottelu pelattiin Paloheinässä. HPS ja FC Honka pelasivat kummallekin tärkeässä ottelussa. Espoolaisvieraat kaipasivat pisteitä, jotta pysyvät pienen etäisyyden päässä mitalitaistelusta ja HPS halusi kaventaa eroaan juuri Honkaan sekä PK-35 Vantaaseen.

Alkutahdit löi kotijoukkue. HPS tuli otteluun terävästi ja saikin lopulta tehtyä avausmaalin. Noin 20 minuuttia oli kellossa, kun Henni Rinkinen pääsi koittamaan muutamaankin otteeseen viimeistelyä espoolaisten rangaistusalueella ja myös onnistui.

FC Hongan kuitti oli kuitenkin varsin nopea. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Eevi Sutela vapautti hienolla syötöllään Elli Seiron läpiajoon.

Tämä ei erehtynyt ja peli tasoihin. Samoissa lukemissa edettiin aivan ottelun loppuhetkille asti. 84. minuutilla Wilma Sjöholm käynnisty espoolaisjuhlat. Hän pääsi nokikkain maalivahti Iina Rautiaisen kanssa ja nosti pallon hallitusti takakulmaan.

Katso maali alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

HPS oli kenttätapahtumissa kenties hivenen niskan päällä ja hukkasi joitakin hyviäkin maalipaikkoja, mutta vieraiden johtomaalin jälkeen mitään varsinaista kiriä ei enää syntynyt. Honka puolusti todella organisoidusti ja vei täyden pistepotin mukanaan Espooseen.

Näin ero mitalisijaan eli kolmantena olevaan HJK:hon säilyi neljässä pisteessä. Myös HPS varmisti paikkansa Mestaruussarjassa, koska Ilves ei pisteitä Kuopiosta saanut.

Mestaruussarjassa tänä vuonna pelaavat KuPS, Åland United, HJK, FC Honka, PK-35 Vantaa ja HPS. Haastajasarjan joukkueet ovat Ilves, TPS, PK-35 sekä ONS.

Artikkelikuva: Miska Savolainen