Hyppää sisältöön

KuPS selvään kotivoittoon – Åland Unitedin reissu Tampereelle tuotti kolme sarjapistettä

13.05.2023

Subway Kansallisen Liigan lauantai sisälsi kaksi ottelua. Kumpikin kamppailu ratkesi käytännössä jo avausjaksolla.

Kuopiossa edelleen puhtaalla pelillä jatkava KuPS sai vastaansa PK-35:n. Helsinkiläisvieraat lähtivät kamppailuun puolustusvoittoisella ryhmityksellä. Kauaa ei silti tarvinnut ensimmäistä KuPS-maalia odottaa.

Vain kymmenen minuuttia kellossa, kun Oona Sirenin kulmapotku tavoitti Hannah Shartsin rangaistusalueelta. Yhdysvaltalaistoppari puski pallon hallitusti verkkoon ja viimeisteli samalla liigauransa avausmaalin.

Mikäli yllä oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Vain viisi minuuttia myöhemmin KuPS iski toistamiseen. Anni Hartikaisen mainiosta esityöstä Aino Kröger pääsi sijoittamaan pallon helposti ohi PK-vahti Tanja Kotoaron.

Aivan avausnelivitosen lopulla Wilma Forsblom käytännössä katsoen ratkaisi ottelun ja tauolle siirryttiin KuPSin 3-0-johdossa.

PK-35 ei kyennyt ottelussa luomaan juurikaan uhkaa kotijoukkueen maalille. Toisella jaksolla ei kuopiolaisetkaan osuneet kuin kertaalleen. Lavdije Begolli pääsi irtoamaan puolustuslinjan pihdeistä ja käänsi pallon takaviistoon boxissa odottaneelle Hartikaiselle, joka viimeisteli päätöslukemat 4-0.

Samanaikaisesti Tampereella pelasivat Ilves ja Åland United. Myös tämän kamppailun ratkaisu nähtiin jo ensimmäisen 45 minuutin aikana. Ahvenanmaalaiset saivat todellisen superjakson 23. peliminuutista alkaen. Seitsemään minuuttiin Åland United iski kolmesti.

Ensimmäisenä onnistui Anna Nurmi, jonka kaukaa lähtenyt pallo liiteli yli Ilves-maalivahti Meri Hämäläisen.

Hetkeä myöhemmin Dana Leskinen ohitti vartijansa laidalla ja syötti nappipallon Aada Törröselle, jolla oli helppo työ ohjata pallo maaliin.

Loppulukemat 3-0 Åland Unitedille viimeisteli Silja Tuominen, joka osui viime kauden seuraansa vastaan.

Artikkelikuva: Niklas Pehkonen