Hyppää sisältöön

KuPS vei tiistain kärkikamppailun selvästi nimiinsä

08.08.2023

Subway Kansallisen Liigan tiistain ainoassa ottelussa HJK ja KuPS kohtasivat Bolt Arenalla. Pisteet matkasivat Kuopioon.

HJK ja KuPS iskivät yhteen tiistai-iltana Töölön Bolt Arenalla. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Kuopiossa HJK oli kauttaaltaan parempi joukkue ja haki pisteet Väre Areenalta tylyin 4-0-lukemin.

Nyt elokuun ottelussa oli kalavelkojen maksamisen tunne vahvasti läsnä. KuPS voitti samoin 4-0-numeroin puolestaan HJK:n kotiyleisön edessä.

Vierasjoukkue oli oikeastaan kaikilla osa-alueilla edellä ja esimerkiksi kaksinkamppailuissa KuPS-pelaajat olivat todella vahvoja.

Aivan alkuhetkiä hallitsi HJK ja helsinkiläisillä oli erinomainen mahdollisuus mennä korkealla prässipelaamisellaan aikaiseen johtoon. Pallo ei kuitenkaan löytänyt tietään maaliin asti.

Pelin 12. minuutilla verkko heilahti kuitenkin HJK-päädyssä. Pallo vietiin pilkulle käsivirheen takia ja Aino Kröger ei erehtynyt.

Tämän jälkeen avausjakson tapahtumia vei pitkälti KuPS. Varttia myöhemmin Kröger karkasi viimeistelemään 2-0-lukemat ja vielä ennen taukovihellystä Ana Paula Silva Santos pääsi ohjaamaan Krögerin lähettämän kulmapotkun sisään.

Krögerin toinen maali alla. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Myös kotijoukkueella oli joitakin maalitilanteita ja varsinkin hyvältä vaikuttaneita hyökkäyksiä, mutta tiistaina HJK-leiriltä ei hyökkäyskolmanneksella lopulta onnistumisia kehkeytynyt.

Toisella puoliajalla peli jatkui pitkälti ensimmäisen kaltaisena. Nelivitosen loppua kohden HJK alkoi ottaa enemmän pallonhallintaa ja sai vietyä pelin KuPS-alueelle, mutta vierasjoukkue puolusti erinomaisesti.

Vaihdosta sisään tullut Gentjana Rochi iski lopullisen ratkaisun oltuaan kentällä vain noin minuutin. Lavdije Begollin hieno keskitys ja Rochi karkasi vartijaltaan rangaistusalueella ja puski pallon hallitusti sisään.

KuPS kasvatti 4-0-voitollaan eron helsinkiläisiin jo yhdeksään pisteeseen. Seuraavaksi KuPS kohtaa sarjakakkosen, Åland Unitedin, kotonaan. HJK puolestaan matkaa PK-35 Vantaan vieraaksi.

Tiistain ottelussa oli 603 katsojaa paikan päällä.

Artikkelikuva: Riku Laukkanen

Search