Hyppää sisältöön

KuPS:n puolustuksen puuttuva palanen – Kayla Sharples toivoo joukkueensa tekevän historiaa

06.11.2020

Kuopion Palloseura tavoittelee sunnuntaina seurahistoriansa ensimmäistä naisten pääsarjamitalia. Joukkueeseen kesken kauden mukaan hypännyt yhdysvaltalaispuolustaja Kayla Sharples on kiitollinen, että saa olla mukana tavoittelemassa ensimmäistä mitalia.

Seura ja kaupunki ovat vieneet puolustajan sydämen

Kayla Sharples saapui Kuopioon ja KuPS:in elokuussa loppukauden kestävällä lainasopimuksella USA:n NWSL:n ammattilaisjoukkue Chicago Red Starsista. Kuopion kaupunki on tehnyt pelaajaan suuren vaikutuksen, hän kokee kaupungin olevan kaunis, kutsuva ja sopivan kokoinen.

– Rakastan sitä, miten moderni ja eläväinen kaupunki Kuopio on. Veden ja luonnon ympäröimä kaupunki on niin kaunis. Pidän myös siitä, miten voin kävellä tai pyöräillä ihan joka paikkaan, Sharples kuvailee tämän hetkistä kotikaupunkiaan.

Kaupungin ohella myös seura ja joukkue ovat tehneet puolustajaan vaikutuksen. Sharples kertoo, että hän kunnioittaa todella paljon joukkueen pelitapaa. Nopeat transitiot ja korkea prässi eroavat hieman siitä, mihin hän on Jenkeissä tottunut, mutta samaan aikaan hän nauttii siitä suuresta vastuusta, jonka pelitapa hänelle mahdollistaa.

– Olemme joukkue, joka ei peruuttele, vaan iskee kiinni korkealta suurimman osan ajasta. Siksi otamme jatkuvasti tiedostetun ja laskelmoidun riskin, että takalinjamme altistuu 2v2 hyökkäyksille. Tämä on juuri se syy, miksi halusin KuPS:iin pelaamaan. Halusin haastaa itseäni sekä oppia ja mukautua uuteen pelitapaan sekä sitä kautta kasvaa pelaajana.

Puolustuksen puuttuva palanen

Sharples itse kokee sopivansa hyvin joukkueeseen. Hän kertoo luoneensa pelaajien kanssa merkityksellisiä ihmissuhteita, joiden uskoo kestävän pitkään.

– Minulla on todella hauskaa näiden pelaajien kanssa. On aivan mahtavaa ajatella, että minulla on nyt ystäviä ympäri maailmaa.

Myös pelityyliltään Sharples kokee olevansa hyvä lisä joukkueeseen. Puolustaja pelaa jatkuvasti suurella sydämellä ja halunsa voittaa on kova. Hän kokee ylpeyttä voidessaan sanoa, että koko joukkue jakaa saman mentaliteetin. Toisaalta Sharplesin rauhallinen olemus kentällä on ollut tärkeä lisä joukkueeseen. Tästä yhtä mieltä on myös joukkueen päävalmentaja Ollipekka Ojala.

– Kayla oli meille se palanen puolustukseen, jota jo viime kauden jälkeen aloimme etsiä. Hänen läsnäolonsa on tuonut puolustuspelaamisemme lisää johtajuutta ja ennen kaikkea rauhallisuutta. Hänen pallollinen osaaminen antaa meille myös pallolliseen pelaamiseemme lisää variaatioita, Ojala summaa pelaajan merkitystä joukkueelle.

Viimeiselle kierrokselle täynnä voitonnälkää

KuPS kohtaa kauden viimeisessä ottelussaan kovan kilpakumppanin, sarjassa tällä hetkellä toisena olevan Tikkurilan Palloseuran. Sharples uskoo TiPS:llä olevan kovat paineet ottelussa, kun taas kuopiolaiset lähtevät otteluun täynnä voitonnälkää viime kierroksen tappion jäljiltä.

– Me olemme valmiita todistamaan itsellemme, että kuulumme Suomen parhaiden joukkueiden joukkoon. Meidän pitää vain pelata kovaa ja yhdessä sillä tavalla, johon tiedän meidän pystyvän. Jos onnistumme siinä, mahdollisuutemme voittoon ovat hyvät.

Voitto varmistaisi KuPS:lle pronssisen mitalin, mutta mahdollisuus kolmanteen sijaan kasvaa, jos Honka ja HJK kärsivät pistemenetyksistä viimeisellä kierroksella. Sharplesille merkitsisi paljon, jos hän saisi juhlia mitalia uusien ystäviensä kanssa.

– Olisi upeaa olla osa historiaa ja voittaa pronssimitali. Olisi mahtavaa kokea se näiden pelaajien kanssa. Olisin todella onnellinen, jos voisin olla pieni pala tässä menestyksessä.

Subway Kansallinen Liiga huipentuu sunnuntaina 8.11.

Viimeisellä ottelukierroksella mestaruus ratkaistaan Åland Unitedin ja Tikkurilan Palloseuran välillä. Pronssimitalista kamppailevat Kuopion Palloseura, FC Honka sekä HJK. Putoamiskarsinnan yrittävät välttää Ilves, PK-35 Vantaa sekä JyPK.

Search