Hyppää sisältöön

KuPS:n tasapeli riitti varmistamaan pronssimitalit

08.11.2020

Kuopion Palloseura teki seurahistoriaa nappaamalla ensimmäisen naisten pääsarjamitalinsa.

Kuopion Palloseura kohtasi kotikentällään kauden viimeisessä ottelussaan mestaruutta jahdanneen Tikkurilan Palloseuran. Asetelmat otteluun olivat kutkuttavat, sillä kuopiolaisille riitti tasatulos takaamaan pronssiset mitalit ja Tikkurilan vierailijoiden oli haettava ottelusta voitto keinolla millä hyvänsä, jotta heillä olisi mahdollisuudet Suomen mestaruuteen. Lopputulos 1-1 käynnisti keltapaitaisen kotijoukkueen riemukkaat mitalijuhlat. KuPS:n kapteeni Neea Berg arvostaa juuri voitettua pronssista mitalia todella paljon.

– Pelasimme tiukan pelin kärkijoukkuetta vastaan ja vaikka voittoa ottelusta lähdettiin hakemaan, niin kyllähän tämä tasapeli tässä kohtaa kelpaa. Tosi hienoa päästä pelaamaan kauden viimeiseen peliin isolla panoksella Tuntuu ihan törkeän hyvältä saada mitali. Näitä hetkiä varten pelaaja tekee töitä. Toiset viisi vuotta, toiset kaksikymmentä. Ei minullakaan näitä mitaleja vielä liikaa ole pelivuosiin verrattuna, Berg kertoi iloisena ottelun jälkeen.

Itse ottelussa kultamitalia jahdannut vierailija TiPS hallitsi palloa ja kenttätapahtumia, mutta ei tahtonut riittävästi päästä murtautumaan tiiviisti puolustaneen KuPS:n päätyyn vaarallisille maalipaikoille. KuPS siirtyi ottelussa johtoon 35 peliminuutila, kun Roosa Ärväs ohjasi liukumalla maalille tuleen matalan keskityksen takakulmaan.

TiPS tuli odotetusti myrskyn lailla toisella jaksolle ja painoi pelin painopisteen väkisin kuopiolaisten päätyyn. Toisaalta KuPS onnistui kontrolloimaan peliä edelleen hyvällä puolustuspelaamisellaan. TiPS onnistui tasoittamaan pelin 51 minuutin kohdalla, mutta kiivaasta loppukiristä huolimatta pallo ei löytänyt enää tietään KuPS:n maaliin. Pelin viimeiset hetken kuopiolaiset varmistelivat pronssimitalia pelaamalla taitavasti kellosta aikaa pois. KuPS-kapteeni Berg piti kautta onnistuneena.

– Pitkä kausi ei voi olla vaan korkeata lentoa ja onnistumisia ja niin meillekin tuli kesällä pieni ailahteleva vaihe. Pelasimme kuitenkin nousujohteisen kauden ja pääsimme tavoitteeseemme. Kyllä tähän kauteen voi olla erittäin tyytyväinen, Berg summasi.

Search