Hyppää sisältöön

Lauantain ainoassa Mestaruussarjan ottelussa pisteet jakoon

16.09.2023

Subway Kansallisen Liigan lauantai alkoi Paloheinän kamppailulla. HPS sai vieraakseen Åland Unitedin.

HPS ja Åland United ovat parina viime kautena pelanneet lukuisia erittäin tasaisia ja viihdyttäviä otteluja. Lauantain kohtaaminen Paloheinässä ei tehnyt poikkeusta.

Alkuhetkiä hallitsi kotijoukkue ja HPS siirtyikin painostusjaksonsa päätteeksi johtoon. Maalin edustalta Neela Antikainen pääsi tuikkaamaan helsinkiläiset edelle uransa ensimmäisellä liigaosumalla.

Peli kulki avausjaksolla suurilta osin HPS:n kontrollissa, mutta 25. minuutilla Aada Törrönen pääsi kuittaamaan kotijoukkueen virheestä.

Tauolle mentiin silti HPS-johdossa. Reilut kymmenen minuuttia Törrösen osuman jälkeen Oona Jääskeläinen sijoitti helsinkiläisjoukkueen uudelleen johtoon.

Toisella puoliajalla ottelun kuva muuttui hieman. Åland United otti pallonhallinnan enemmän itselleen ja HPS:n rooliksi jäi kytätä mahdollisuuksia vastaiskuihin.

Ahvenanmaalaiset tunnetaan erittäin vaarallisena erikoistilannejoukkueena ja myös lauantaina tästä nähtiin yksi esimerkki. Toista jaksoa oli takana vain kahdeksan minuuttia, kun Sarah Troccoli toi kulmapotkusta vieraat tasoihin.

Åland United haki aktiivisesti johto- ja voittomaalia, mutta myös HPS sai omat saumansa. Jääskeläinen pääsi paukauttamaan pallon muun muassa ylärimaan kertaalleen.

Erittäin viihdyttävä ottelu, jossa oli aineksia useampiinkin maaleihin. Tasapeli tuskin tuloksena tyydytti kumpaakaan.

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen

Search