Hyppää sisältöön

Lauantain otteluissa suuret panokset – HJK pelaa 1000. ottelunsa pääsarjatasolla

06.10.2023

Subway Kansallisen Liigan ottelut jatkuvat lauantaina, kun kaikki kymmenen joukkuetta pelaavat. Mestaruussarjassa ratkaistaan Suomen mestaruuden ja mitalisijojen kohtalo – Haastajasarjassa panoksena liigakarsintojen välttäminen.

Lauantaina pelataan viisi ottelua. Mestaruussarjassa Kuopion Palloseuralla on jälleen mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruuden kohtalo. KuPS matkustaa Espooseen FC Hongan vieraaksi.

Mikäli kuopiolaiset voittavat Espoossa, on KuPS varmuudella Suomen mestari. Jos HJK häviää oman pelinsä, niin se riittää kuopiolaisille Espoon kamppailun tuloksesta riippumatta.

Helppoa ei lauantain pelistä KuPSille tule, koska FC Honka kamppailee edelleen mitalista. Eroa kolmantena majailevaan Åland Unitediin on ainoastaan yksi piste.

HJK pelaa HPS:ää vastaan Paloheinässä lauantaina. Kamppailu on Helsingin Jalkapalloklubin tuhannes ottelu naisten pääsarjatasolla. HJK haluaa varmasti juhlaottelunsa voittaa, mutta helppoa siitä ei tule. HPS voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen JYA Housing Areenalla. Panosten osalta HPS taistelee PK-35 Vantaan kanssa viidennestä sijasta.

Mestaruussarjan kolmas peli käynnistyy kello 17.00 Wiklöf Holding Arenalla. Kotijoukkue Åland United saa vieraakseen PK-35 Vantaan. Vierasjoukkue haki tasapelipisteen Kuopiosta keskiviikkona ja ahvenanmaalaiset hävisivät kotonaan HJK:lle.

Åland on tiukasti mitalitaistelussa mukana, mutta Honka vaanii takana. Hopealle on matkaa kuusi pistettä eli mikäli HJK saa lauantaina pisteenkin, niin ahvenanmaalaiset menettävät mahdollisuutensa hopealle. Vastavuoroisesti, jos Åland United voittaa ja FC Honka häviää, varmistaa ahvenanmaalaiset mitalisijan itselleen.

Haastajasarjan osalta kaksi sijoitusta on jo selvillä. Ilves tulee voittamaan Haastajasarjan ja ONS:n putoaminen Naisten Ykköseen on varmistunut jo aiemmin. Liigakarsinnan suhteen kaikki on edelleen auki. PK-35 on pisteen Turun Palloseuran edellä.

PK-35 matkustaa lauantaina Tampereelle ja TPS taittaa pitkän matkan Ouluun. Mikäli PK-35 voittaa ja TPS häviää, niin turkulaiset joutuvat karsimaan pääsarjapaikastaan.

Palataan lopuksi vielä HJK:n juhlapeliin. Helsinkiläiset pelaavat siis HPS-kamppailussa 1000. ottelunsa naisten pääsarjassa. Joukkue on pitkän matkansa aikana voittanut 23 mestaruutta ja 17 Suomen Cupin mestaruutta. Voitettuja pelejä on kunnioitettavat 709 kappaletta. Tasapelejä on 143 ja tappioita 147. Maaliero 999 kamppailun jälkeen on 2963 – 821.

HJK ilmoitti perjantaina 6. lokakuuta kutsuvansa kaikki pääsarjatasolla joukkuetta edustaneet pelaajat kauden päätösotteluun. Helsinkiläiset kohtaavat 14. lokakuuta Bolt Arenalla FC Hongan. Lue lisää tästä.

Onnea HJK upeasta merkkipaalusta.

Ottelut

Mestaruussarja

La 7.10. klo 16.00 FC Honka – KuPS
La 7.10. klo 16.00 HPS – HJK
La 7.10. klo 17.00 Åland United – PK-35 Vantaa

Haastajasarja

La 7.10. klo 16.00 ONS – TPS
La 7.10. klo 19.00 Ilves – PK-35

Lisätiedot otteluista

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen

Edit: Åland United – PK-35 Vantaa siirretty sääolojen vuoksi. Lue lisää tästä.

 

Search