Lauantaina avattiin kaudet kolmella paikkakunnalla – Tampereella nähtiin uskomaton maali ja hieno yleisömäärä

13.04.2024

Subway Kansallisen Liigan kausi jatkui lauantaina kolmella ottelulla. HPS haki pisteet Jyväskylästä, Helsingissä ja Tampereella kotijoukkueet olivat vahvempia.

Lauantain ottelut alkoivat Jyväskylästä. Sarjanousija Jyväskylän Pallokerho avasi kautensa kotiottelulla Helsingin Palloseuraa vastaan. Vieraat eivät olleet yllätettävissä.

Mitalitaisteluun povattu HPS aloitti kautensa todella terävästi. Pääsarjadebyyttiään pelannut Fanni Sinivuori täräytti helsinkiläiset johtoon jo avausminuutilla.

HPS hallitsi kenttätapahtumia käytännössä alusta loppuun, mutta JyPK pyrki rohkeasti pelaamaan omalla pelityylillään ja keskialueen riistoista jyväskyläläiset lähtivät suoraviivaisesti vastaiskuihin. Vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan juuri syntynyt.

Toisella puoliajalla vieraat ratkaisivat pelin. Ensin Oona Jääskeläinen hyödynsi korkean prässin seurauksena saadun riiston ja noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Sofia Jahnukainen viimeisteli Sinivuoren tapaan debyyttiottelussaan maalin. Loppulukemat HPS:n hyväksi 3-0.

Helsingin Bolt Arenalla pelattiin paikallistaisto. HJK ja PK-35 taistelivat sarjapisteistä. Kotijoukkue lähti otteluun suosikkina ja vei myös kamppailun nimiinsä.

HJK sai salama-alun otteluun. Sara Sievistö ohjasi keskityksen maalin edustalta PK-verkkoon jo kuudennella minuutilla.

Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia ja vyörytti hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohden PK-35:n maalia. Kesken HJK-paineen vieraat iskivät. Hyökkäyspään rajaheiton jälkitilanteesta Anni Harmaala sai jalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon upeasti taka-alakulmaan.

Kuva: Jyri Sulander

Avausjakson aikana HJK nappasi johtoasemansa vielä takaisin. Elli-Noora Kainulainen upotti ovelasti sivuvapaapotkun suoraan sisään kaukaa.

Toisella puoliajalla Jenna Topra ja Lotta Kalske veivät kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon. PK-35 viimeisteli toisen maalinsa aivan lopussa kulmapotkusta. Pallon puski verkkoon Suvi Kärkkäinen. Loppulukemat 4-2.

Lauantain pelit huipentuivat Tammelassa. Ilves ja FC Honka ottivat yhteen peräti 1455 katsojan edessä. Lukema on samalla Ilveksen naisten edustusjoukkueen uusi katsojaennätys.

Kenttätapahtumat olivat varmasti kotiyleisön mieleen. Peliä oli takana vajaat 20 minuuttia, kun Nelly Lehtilä jysäytti kenties jo tässä kohtaa yhden vakavasti otettavan ehdokkaan koko kauden hienoimmaksi osumaksi.

Ilves-hyökkääjä huomasi, että espoolaisten maalivahti Liisa Tuomi oli ulkona maaliltaan. Lehtilä laukoi pallon kaukaa yli maalivahdin ja aivan yläkulmaan.

Toisen jakson alussa Lehtilä tarjosi laidalta näyttävän matalan pallon Hongan rangaistusalueelle. Ensimmäisenä paikalla oli Anna Olmala.

Tamperelaisjoukkue pelasi todella ehjän ja vahvan ottelun. Anela Ljesnjanin vei noin vartti ennen loppua Ilveksen jo 3-0-johtoon. FC Honka kaunisteli vielä loppuhetkillä lukemia. Ida Heikkisen tarkka kuti upposi alakulmaan. Ottelu päättyi 3-1.

Sunnuntaina on luvassa vielä yksi ottelu avauskierroksen osalta. Åland United ja Kuopion Palloseura kohtaavat Wiklöf Holding Arenalla kello 18.30.

Kuva: Jimi Soinila