Hyppää sisältöön

Leonie Pankratz on hyötynyt kaksoisuravalmennuksesta – “Jos on olemassa taho, joka voi auttaa tällaisen itsetutkiskelun kanssa, tulisi se ehdottomasti hyödyntää”

09.04.2022

Leonie Pankratz on HJK:n nuoren joukkueen kokeneita vastuunkantajia. Saksalaispelaaja on Helsingissä hyödyntänyt myös Kansallisen Liigan ja Bear IT Oy:n yhteistyön hedelmiä. Uravalmennuksen kautta Pankratz on saanut sovitettua kaksoisuransa loistavasti huippu-urheilun ehdoille.

Elokuussa 2021 Kansallinen Liiga ja Bear IT Oy käynnistivät yhteistyön, jonka tarkoituksena on mahdollistaa pelaajille entistä pidemmät urat pääsarjatasolla.

Kaikilla pelaajilla on mahdollisuus henkilökohtaiseen uravalmennukseen Bear IT:n ammattilaisten kanssa, jotta kaksoisuran sovittaminen huippu-urheilun arkeen helpottuisi.

HJK:n saksalainen laitapelaaja Leonie Pankratz on yksi uravalmennusta hyödyntäneistä Kansallisen Liigan pelaajista.

13 vuotta ja kuusi maata

Gießen on vanha yliopistokaupunki Hessenin osavaltiossa. Viitisenkymmentä kilomeriä etelämpänä sijaitsee Frankfurt. Samoilla seuduilla syntyi tammikuussa 1990 Leonie Pankratz.

Jalkapallo oli hänelle alusta asti käytännössä ainoa urheilullinen intohimo. Kipinä lajiin syntyi isoveljen kautta. Alkuun Leonie joutui tosin olemaan lastenhuoneen pienpeleissä maalivahtina veljelleen.

Nuoruudessaan ranskaisen Zinedine Zidanen taituruutta ihaillut Leonie liittyi paikallisen VFB 1900 -joukkueen vahvuuteen jo 6-vuotiaana.

Lopulta hän vietti seurassa yli kymmenen vuotta. Koko tuon ajan hän oli joukkueen ainoa tyttö.

Tämän jälkeen huippumonipuolinen laitapelaaja on kokenut urallaan paljon. Saksan tyttöjen maajoukkueessakin pelannut Pankratz on ehtinyt pukemaan ylleen muiden muassa Hoffenheimin, Levanten ja Montpellierin peliasut.

Kaikkiaan jo 13 vuotta kestänyt pelaajaura on käsittänyt kuusi eri maata.

Suomeen hän saapui viime vuoden heinäkuussa ja tätä päätöstä Pankratz ei ole katunut.

– Kesä oli aivan mahtava ja nautin Helsingistä todella paljon. Talvi oli kuitenkin paljon vaikeampaa minulle. Jos sen jättäisi pois laskuista, niin Suomi olisi täydellinen maa, totesi Pankratz.

– Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja kouluttautuneita. Kaikki ovat avuliaita ja koko yhteiskunta tuntuisi rakentuvan luottamuksen varaan. Olen erittäin vaikuttunut suomalaisesta kulttuurista ja koen oloni erittäin kotoisaksi täällä.

HJK on yksi sarjan suurimpia suosikkeja tällä kaudella, mutta myös nuori joukkue. Pankratz näkee joukkueessa valtavasti potentiaalia.

– Tällä seuralla on todella vaikuttava infrastruktuuri. Kaikki palvelut ja puitteet Bolt Arenalla ovat huippuluokkaa. HJK on myös nuorin joukkue, jossa olen pelannut. Ryhmässä on paljon pelaajia, joilla on edessään upea ura.

Pankratz itse on pelaajana niin teknisesti kuin taktisesti vahva. Hyvän pelikäsityksen omaava saksalainen on HJK:n profiilipelaajia ja todella tärkeä myös monikäyttöisyytensä takia. Pankratz on erittäin kunnianhimoinen ja voitonnälkäinen urheilija.

– En välttämättä ole kaikista mukavimpia ihmisiä pelien aikana. Kentän ulkopuolella olen kuitenkin paljon rauhallisempi ja tykkään kertoa vitsejä.

32-vuotias Pankratz on pelannut pitkän ja hienon uran. Jalkapalloilun suhteen saksalaislaituri haluaa keskittyä nauttimaan rakastamastaan lajista vielä hetken aikaa.

Kaunein laji maailmassa – ei koko elämä

Pankratz kertoo nähneensä urallaan ammattilaisuuden nurjan puolen, mutta samalla vahvistuneensa ja oppineensa valtavasti. Luonnollisesti myös uran jälkeinen elämä on pyörinyt Pankratzin mielessä kirkkaana.

– Olen innoissani toisen urani kehittämisestä myös. Helmikuussa aloitin työskentelemään Valotaliven palveluksessa Helsingissä. Se on ollut todella hauskaa!

Kaksoisuransa sovittamisessa Pankratz sai apua Bear IT Oyn uravalmennuksesta. Kotimaassaan hänellä oli jo aiempaa kokemusta pöydän toisella puolella istumisesta.

– Saksassa työskentelin kaksi vuotta projektipäällikkönä yrityksessä, joka tarjosi uravalmennusta. Tiesin siis palvelun tarjoamat hyödyt. Suomessa olinkin sitten itse avuntarpeessa. Etsin työtä Helsingistä ja halusin ottaa heihin ehdottomasti yhteyttä.

Pankratz kertoo olevansa erittäin kiitollinen yhteistyöstään Bear IT:n kanssa. Hänen mukaansa esimerkiksi vinkit ansioluettelon tekemisessä olivat todella hyviä, koska Saksassa ja Suomessa työnantajat odottavat ansioluettelolta hieman eri asioita.

Kokenut HJK-pelaaja näkee Kansallisen Liigan ja Bear IT:n yhteistyössä todella paljon potentiaalia sekä hyötyä monille pelaajille.

– Ehdottomasti. Naisten jalkapalloilu muuttuu jatkuvasti ammattimaisempaan suuntaan. Itselläni ei ollut pakottavaa tarvetta tehdä töitä jalkapallon ohessa, mutta päätin tehdä niin.

– On erittäin tärkeää, että pelaajat muistavat kouluttautua. Jalkapallo on kaunein laji maailmassa, mutta ei silti koko elämä. On niin paljon kaikkea muutakin mahtavaa.

Pankratzin mielestä varsinkin nuoret pelaajat ovat haavoittuvassa asemassa. He eivät saksalaisen mielestä saisi profiloitua vain pelaajiksi, vaan ihmisiksi, joiden tulisi kehittää myös lajin ulkopuolisia kykyjään.

– Jos on olemassa taho, joka voi auttaa sinua tällaisen itsetutkiskelun kanssa, niin sinun tulisi ehdottomasti hyödyntää se.

Leonie Pankratzin kohdalla kaksoisura jatkuu hänen onnekseen poispäin talvesta ja kohden mestaruustaistoa HJK-paidassa.

Kotimaassaan Pankratz on saanut todella suuren kunnianosoituksen vastikään. Hän on yksi ehdokkaista maansa jalkapalloilulähettilääksi.

– Joka vuosi 11 pelaajaa nimetään ehdokkaiksi. Mittareina ovat muun muassa urheilullinen menestys ja saksalaisittain positiivisen kuvan levittäminen muualla maailmassa. Se on valtava kunnia olla mukana Toni Kroosin, Mario Götzen ja Ilkay Gündoganin kaltaisten pelaajien kanssa.

Leonie Pankratzille voi käydä pudottamassa oman äänensä alla olevasta osoitteesta.

www.fussballbotschafter.de

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search