Hyppää sisältöön

Liigakarsinta: ONS haki voiton Keravalta ja pääsee erinomaisista lähtökohdista kotiotteluunsa

26.10.2022

Liigakarsinnat starttasivat Kalevan urheilupuistossa, Keravalla. Ykkösessä toiseksi sijoittunut kotijoukkue PKKU lähti haastamaan Subway Kansallisessa Liigassa yhdeksänneksi sijoittunutta ONS:ia. Keskiviikko kulki oululaisten merkeissä.

Avausjakso Keravalla oli varsin odotetun kaltainen. ONS piti palloa ja PKKU puolusti tiiviisti ja pyrki hyödyntämään vastaiskumahdollisuutensa.

Muutamaankin otteeseen PKKU pääsi osoittamaan, että nuoresta ryhmästä löytyy nopeutta ja taitoa aiheuttamaan todellista uhkaa ONS-puolustukselle.

Ote oli silti selvästi vierasjoukkueella, joka pääsi aivan avausnelivitosen lopulla myös johtoon. Anni Heikka lähetti matalan keskityksen rangaistusalueelle. Tilde Hellund sai pallon haltuun ja laukoi voimalla pallon takakulmaan.

Erotuomari Lotta Vuorio vihelsi jakson päättyneeksi välittömästi ONS-pelaajien aloitettua juhlintansa.

Toiselle puoliajalla PKKU tuli alkuun terävästi, mutta ote kääntyi jälleen hiljalleen vierasjoukkueelle. Reilun tunnin kohdalla ottelu näki lopulta ratkaisunsa.

Ensin Inka Sarjanoja pääsi hyödyntämään sivuvapaapotkun jälkitilanteen ja puski oululaiset 2-0-johtoon. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Tiia Pohjanen puski kulmapotkusta loppulukemat.

PKKU pelasi ennakkoluulottoman ottelun ja haki loppuun asti kavennusosumia. Kertaalleen pallo myös löysi ohi ONS-maalivahti Iina Rautiaisen, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

ONS otti siis varsin vahvan otteen sarjapaikkansa säilyttämisestä, mutta taistelu jatkuu sunnuntaina Oulussa.

Kello 13.00 alkava ottelu ratkaisee sitten lopullisesti Subway Kansallisen Liigan viimeisen sarjapaikan kohtalon.

Alla nähtävissä ottelun maalit. Jos linkki ei toimi, klikkaa tästä.

Kuva: Juhani Järvenpää

Search