Hyppää sisältöön

Liigakarsintapaikan kohtalo jää viimeiselle kierrokselle

07.10.2023

Haastajasarjassa TPS ja PK-35 taistelevat siitä, kumpi joutuu liigakarsintaan. Lauantain ottelut eivät tuoneet ratkaisua, joten jännitys tiivistyy viimeisellä kierroksella.

Lauantaina taisteltiin mestaruuden ja mitalien lisäksi myös suorasta sarjapaikan säilyttämisestä. PK-35 oli ennen lauantain otteluita pisteen Turun Palloseuran edellä. Samalla piste-erolla lähdetään myös Haastajasarjan päätöskierrokselle.

Oulussa ONS voitti TPS:n dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen. Peli eteni maalittomassa tasatilanteessa aina 88. peliminuutille. Tuolloin kotijoukkueen Veera Koskela puski sivuvapaapotkusta pallon upeasti oikeaan kulmaan. Vain minuuttia myöhemmin TPS-leirin tunnelmat synkkenivät entisestään, kun Emma Hiukka karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon ohi Inkeri Niemen. ONS voitti pelin 2-0.

PK-35 sai siis mahdollisuuden iltapelissä varmistaa sarjapaikkansa. Voitto Tampereella Ilvestä vastaan olisi vienyt helsinkiläiset TPS:n ulottumattomiin, mutta se jäi haaveeksi.

Myös Tampereella ratkaisu venyi loppuminuuteille. Ilveksen kapteeni Anna Olmala ampui käsittämättömällä kaukolaukauksella ottelun ainokaisen takakulmaan.

Näin Ilves ja Olmala jatkoivat vahvaa syysvirettään. PK-35 ja TPS ratkaisevat suoran säilyjän sekä liigakarsintaan joutujan viimeisellä kierroksella.

PK-35 kohtaa kotonaan ONS:n ja TPS pelaa Turussa Ilvestä vastaan.

Kuva: Joope Erkkilä

Search