Hyppää sisältöön

Liina Tervo pitää tulevalla kaudella laitapuolustajat kiireisinä – nuorella PK-35 Vantaan laiturilla kovat tavoitteet

07.03.2023

Liina Tervo esiintyi vakuuttavasti Naisten Ykkösen kärkijoukkueisiin kuuluvan PKKU:n paidassa. Nyt nuorella PK-35 Vantaan pelaajalla on edessä läpimurron tekeminen liigatasolle.

Lokakuun viimeisiä päiviä viedään. Vuosi alkaa kääntyä lopulleen. Subway Kansallisen Liigan kauden 2022 osalta kyseessä on kirjaimellisesti viimeinen ottelu. Liigakarsintojen toinen osa.

ONS haki vakuuttavan vierasvoiton PKKU:n vieraana ja lähtee varmistamaan pääsarjapaikkaansa myös seuraavalle kaudelle.

Hienon kauden Naisten Ykkösessä pelannut PKKU taistelee loppuun asti ja pitää oululaisjoukkueen kiireisenä. Vierasjoukkueelta erottuu varsinkin numerolla 14 pelaava laituri, joka aiheuttaa nopeudellaan ja vahvalla kamppailupelaamisellaan useamman kerran ongelmia ONS-puolustukselle.

Hän viimeistelee lopulta kaksi maalia.

Nyt Liina Tervo, 18, valmistautuu ensimmäiseen liigakauteensa PK-35 Vantaan riveissä.

Palataan kuitenkin aikajanalla hieman taaksepäin. Tervo aloitti jalkapalloilun 9-vuotiaana.  Aiempi harrastus, telinevoimistelu, ei tuntunut täysin omalta jutulta.

Sen sijaan nurmi ja mondo vetivät puoleensa. Jalkapallon pariin Tervoa houkutteli myös koulukaveri, joka pelasi itse. Yleisurheilu on kulkenut kuitenkin tiiviisti jalkapallon rinnalla. Tervon vahvin laji yleisurheilun puolella on pika-aidat.

– Kentällä olen aika vahva. Yleisurheilun puolelta olen saanut myös kehitettyä juoksunopeuteni hyvälle mallille. Koen olevani myös henkisesti varsin vahva. Yleisurheilu on yksilölaji, jossa on paljon paineita. Se on auttanut myös jalkapallon puolella, Tervo pohtii.

Varhaiset juniorivuotensa hän pelasi ensin Tuusulan Palloseurassa ja sittemmin TuPS:n ja Järvenpään Palloseuran yhdistelmäjoukkueessa, kunnes tuli aika siirtyä PKKU:n vahvuuteen.

Liina Tervo viiletti vielä viime kesänä PKKU:n laidalla. Kuva: Sari Kontio

Tervo nousi varsin nopeasti naisten joukkueeseen ja rooli kasvoi hiljalleen. Viime kausi sujui mainiosti niin kollektiivisesti kuin henkilökohtaisesti.

– Joukkueena onnistuttiin hyvin. PKKU:n tavoite oli nousta Subway Kansalliseen Liigaan. Se jäi aika lähelle. Liigakarsintoihin asti päästiin. Hyvin taisteltiin loppuun asti. Uskon, että he tänä vuonna saavuttavat sen tavoitteen.

– Oma kauteni meni ihan kohtuu hyvin. Ei kuitenkaan mikään superkausi. Maaleja olisi voinut syntyä enemmänkin, koska paikkoja oli. Silti ihan positiivinen fiilis ja kehityin pelaajana kauden aikana.

Tervo kertoo, että alkoi suunnittelemaan kautta 2023 vasta liigakarsintojen jälkeen. Hänen mukaansa jatko PKKU:n riveissä olisi ollut mahdollinen nousun tapahduttua, mutta sen jäätyä haaveeksi Tervo alkoi kartoittamaan vaihtoehtoja.

– Minulla oli myös yksi toinen vahva vaihtoehto. Mietin myös useampia eri joukkueita, mutta soitin PK-35 Vantaan valmentajalle ja kävin joukkueen testeissä. Sieltä jäi heti sellainen kuva, että ryhmässä on todella hyvä ilmapiiri ja laadukas valmennus.

– Jatkuvasti sai hyviä neuvoja eri tilanteisiin ja koin, että kaikki otetaan tasa-arvoisesti huomioon. Tuntui, että kaikkien pelaajien hyvinvoinnista huolehditaan.

Odotukset ensimmäistä pääsarjakautta kohtaan ovat kovat. Tervo uskoo vakaasti, että PK-35 Vantaa palaa mitalikantaan tulevalla kaudella. Itseltään hän odottaa, että kykenee olemaan uudelle joukkueelleen vahvistus ja auttamaan vantaalaisjoukkueen saavuttamaan tavoitteensa.

Kaudesta Tervo povaa todella tasaista ja laadukasta. Hänen mielestään moni joukkue on vahvistunut viime kaudesta.

Tulevaisuuden suhteen nuorten maajoukkuepelaajalla on selkeät tavoitteet.

– Minulle on ollut todella iso juttu, että olen päässyt pelaamaan nuorten maajoukkueissa. Tulevaisuudessa tavoitteeni on nousta ensin U23-maajoukkueeseen ja lopulta Helmareihin.

– Tietenkin myös pääsy ulkomaille ammattilaiseksi on selkeä tavoite. Englanti ja Saksa esimerkiksi kiehtovat. Ei ehkä ihan suoraan tosin. Kenties aluksi Ruotsiin joskus muutaman vuoden päästä, jos pystyn kehittymään pelaajana.

Tervon suosikkijoukkueita ovat Eveliina Summasen ja Tinja-Riikka Korpelan tähdittämä Tottenham sekä Emma Koiviston edustama Liverpool.

Siellä on tavoite, mutta ensin Tervo haluaa ottaa taas uuden stepin urallaan liigakentillä.

KAIKKI PELAAJASIIRROT 2023

Search