Hyppää sisältöön

Seuraava Lisää Hyvää Ympärillemme -ottelu pelataan lauantaina Turussa – TPS – PK-35 -ottelun kutsuvieraana toimii SOS-Lapsikylä

16.06.2023

SOS-Lapsikylän tehtävä on tukea mahdollisimman montaa lasta ja nuorta kasvamaan mahdollisuuksiensa mittoihin. Ehkäisevä työ tarjoaa matalan kynnyksen tukea niin kasvokkain kuin digitaalisesti Suomessa ja kansainvälisesti. Lastensuojelupalveluita tuotetaan hyvinvointialueiden kumppanina, jotta lapset ja nuoret saisivat kasvaa perheissä ja turvassa. Vuonna 2022 SOS-Lapsikylä auttoi noin 50 000 lasta, nuorta ja perhettä.

Pääsimme jututtamaan SOS-Lapsikylän viestinnän ja markkinoinnin johtajaa Anni Romua. 

SOS-Lapsikylä tekee arvokasta työtä lasten ja nuorten parissa. Millaisin keinoin SOS-Lapsikylä tukee lapsia ja nuoria mahdollisuuksiensa saavuttamiseksi?

 Tuemme lapsia, nuoria ja perheitä monipuolisesti ennaltaehkäisevän toiminnan ja lastensuojelupalveluiden keinoin. Varhaisen tuen kevyempiä palveluita ovat mm. tukiperhepalvelu, ammatillinen tukihenkilöpalvelu ja perheen kotiin tarjottava perhekuntoutuspalvelu, sekä erilaiset perhetyön palvelut. Lisäksi vahvaa osaamistamme on myös intensiivisempi ympärivuorokautinen perhekuntoutuspalvelu koko perheelle omissa tiloissamme.

SOS-lapsikylä tunnetaan perinteisesti perhehoidon toimijana, rekrytoimme ja valmennamme sijaisperheitä valtakunnallisesti ja tuotamme perhehoidon tukipalveluita. Kaarinassa ja Espoossa toimii lisäksi perus- ja erityistason lastenkodit. Ehkäisevän työn toimintaa teemme kasvokkain mm. Mummun ja vaarin tuvalla tai digitaalisesti Suomen suurimmassa lasten chatissa Apuu-chatissa tai LäksyApuu-chatissa. Autamme digitaalisesti myös ukrainan kielellä. Lisäksi tarjoamme Unelmista totta -harrastustukea vähävaraisille lapsille ja nuorille.

Jokainen lapsi ja perhe kohdataan yksilöllisesti. Yhteistyössä lapsen, perheen, hyvinvointialueen vastuusosiaalityöntekijän ja SOS-Lapsikylän ammattilaisten avulla saadaan aikaan oikea-aikaista, osallistavaa ja vaikuttavaa palvelua. Aito, hyvä vuorovaikutus sekä läsnäolo ja kohtaava ote työskentelyssä auttavat synnyttämään luottamuksellisen suhteen, jossa on hyvä rakentaa yhteistyötä ja tavoitteellisesti rakentaa tulevaisuutta.

Millainen merkitys liikunnalla ja urheilulla on lasten ja nuorten kehityksen tukena ja syrjäytymisen estäjänä?

Tavoitteenamme on auttaa mahdollisimman montaa lasta ja nuorta kasvamaan mahdollisuuksiensa mittoihin. Ne mahdollisuudet ovat jokaisella yksilölliset ja liittyvät monenlaisten taitojen ja vahvuuksien kehittämiseen. Sellaisia ovat esimerkiksi koulunkäynti ja opiskelu tai elämänhallinnan taidot ja sosiaaliset taidot.

Monipuolisella liikunnalla ja urheilulla on tosi iso vaikutus ihmisen hyvinvointiin. Lasten ja nuorten liikunnalla ja urheiluharrastuksilla on positiivinen vaikutus kehitykseen, erityisesti kehonkuvan hyväksymiseen, minäkuvan hahmottamiseen ja itsetunnon kehitykseen hyvällä tavalla. Liikunnan tuoma hyvänolontunne vaikuttaa monella elämän osa-alueella positiivisesti.

Kannustamme lapsia itselle mieluisaan vapaa-ajan tekemiseen ja iloa tuottavien asioiden ja harrastusten pariin. Liikunta on tosi suosittu harraste muiden eri mahdollisuuksien joukossa. Usein urheiluharrastuksen avulla lapsi saa itselle merkityksellisiä kavereita, yhteisön, johon kuulua ja porukan, jonka kanssa jakaa tärkeitä ja merkityksellisiä asioita.

Lisää hyvää ympärillemme -ottelu pelataan lauantaina 17. kesäkuuta. Millaiset tuntemukset, kun TPS valitsi teidät kumppanikseen?

Olemme tosi iloisia, että olemme kumppaninne! Arvostamme kaikkia yhteistyömahdollisuuksia lisätä tietoisuutta eri tavoista auttaa lapsia, nuoria ja perheitä.

Miten yksityishenkilöt ja yritykset voivat olla tukenanne lasten ja nuorten suojelutyön parissa?

Yksityishenkilönä voi auttaa lapsia ja nuoria ryhtymällä vapaaehtoiseksi esimerkiksi digitaalisen auttamisen kanaviimme, kuten Apuu-chatiin tai kasvokkain Mummun ja vaarin tuvilla. Voi myös ryhtyä tuki- tai sijaisperheeksi ja näin antaa lapselle tai nuorelle aikaansa tai kodin.

Sekä yritykset että yksityishenkilöt voivat tehdä lahjoituksen tukeakseen lasten ja nuorten oikeuksien ja turvallisen lapsuuden toteutumista. Lahjoitusvaroilla mahdollistetaan kannattelevat kohtaamiset kasvokkain ja digitaalisesti ja tarjotaan mm. harrastustukea vähävaraisille lapsille ja nuorille.

Turun ottelu on kauden kolmas Lisää hyvää ympärillemme -kamppailu

TPS – PK-35 -ottelu pelataan lauantaina 17. kesäkuuta kello 16.00 Turun Yläkentällä. Avauskierroksella TPS haki vierasvoiton Pihlajamäestä PK-35:n kotikentältä. Sarjataulukossa TPS on sijalla 7. ja helsinkiläinen vierasjoukkue sijalla 9.

Kuluvalla kaudella Subway Kansallisen Liigan otteluissa pelataan Lisää hyvää ympärillemme -hyväntekeväisyyskierros jokaisella liigapaikkakunnalla. Hyväntekeväisyyskierroksen tavoitteena on nostaa esille paikallisia organisaatioita sekä yksilöitä, jotka omalla panoksellaan edistävät ja puolesta puhuvat samanarvoisuuden ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien nimeen.

Kaikki Lisää hyvää ympärillemme -hyväntekeväisyysottelut kaudella 2023

6.5. ÅU – PK-35 Vantaa

27.5. Ilves – ONS

17.6. TPS – PK-35

2.7. PK-35 Vantaa – ONS

22.7. FC Honka – PK-35 Vantaa

29.7. PK-35 – FC Honka

6.8. HPS – PK-35 Vantaa

13.8. ONS – Ilves

19.8. HJK – ONS

19.8. KuPS – Ilves

Artikkelikuva: Janne Hirvensalo

TUTUSTU SOS-LAPSIKYLÄN TOIMINTAAN

Search