Hyppää sisältöön

Ensimmäinen Lisää hyvää ympärillemme -ottelu lauantaina Maarianhaminassa

03.05.2023

Lisää hyvää ympärillemme -kampanja pyörähtää käyntiin tulevana lauantaina Åland United – PK-35 Vantaa -kamppailun yhteydessä. Ahvenanmaan opetus- ja kulttuuriministeri Annika Hambrudd pitää tasavertaisten mahdollisuuksien edistämistä ensiarvoisen tärkeänä.

Kauden ensimmäinen Lisää hyvää ympärillemme -hyväntekeväisyysottelu on Åland United – PK-35 Vantaa. Lauantaina 6. toukokuuta kello 17.00 alkava kamppailu on siis kymmenen pelin kampanjan avaus.

Hyväntekeväisyyskierroksen tavoitteena on, että seurat pääsevät nostamaan esille oman alueensa organisaatioita ja henkilöitä, jotka omalla panoksellaan edistävät samanarvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Åland Unitedin edustajana kampanjassa on Ahvenanmaan opetus- ja kulttuuriministeri Annika Hambrudd, jonka työtä ahvenanmaalaisseura haluaa korostaa yhdenvertaisuuden edistäjänä.

– Olin erittäin iloinen ja otettu, kun Åland Unitedin seurajohto lähestyi minua. Kyseessä on huippuluokan urheiluseura, jonka pelaajat ovat roolimalleja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin, Hambrudd kertoo.

– Kampanja on erittäin ajankohtainen, koska niin suuri osa meistä liikkuu aivan liian vähän. Kaikkien tulisi löytää oma liikunnallinen juttunsa, joka tuottaa mielihyvää tai yhdistää. Sellaisen, jossa pääsee haastamaan itsensä.

Hambruddin mielestä kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa, liikkua ja urheilla. Hänen mukaansa jokaisen pitäisi voida osallistua omien tavoitteidensa ja päämääriensä mukaisella tavalla.

– Mielestäni juuri urheilumaailman tulisi tarkastella tilannetta sisäisesti. Onko tasa-arvo kokonaisvaltaista? Voisiko jotain tehdä vielä paremmin? Urheilun sisällä tulisi kuunnella, hankkia tietoa ja keskustella, jotta se voisi kasvaa entisestään.

Hambrudd kokee, että myös Ahvenanmaalla urheilussa kaivataan keskustelua. Tällä tapaa hänen mukaansa löytyisi tapoja tasa-arvon ja moninaisuuden lisäämiseksi niin urheilun kuin liikunnan saralla.

Lauantain otteluun Åland United ja Hambrudd ovat kutsuneet kaikki Ahvenanmaan peruskoulujen työntekijät osallistumaan tärkeään kampanjaan ja kannattamaan kotijoukkuetta.

Annika Hambrudd

Lue lisää kampanjasta täältä.

Åland Unitedin ruotsinkielisen tiedotteen pääset lukemaan tästä.

Artikkelikuva: Sascha Zachhuber

Search