Hyppää sisältöön

Pihlajamäessä pelataan Lisää Hyvää Ympärillemme -ottelu – kumppanina Ronald McDonald Lastentalosäätiö

27.07.2023

Lisää Hyvää Ympärillemme -ottelut jatkuvat tällä viikolla Helsingin Pihlajamäessä. PK-35 kohtaa kotikentällään FC Hongan. Yhteistyökumppanina Ronald McDonald Lastentalosäätiö.

Subway Kansallisen Liigan otteluissa pelataan Lisää hyvää ympärillemme -hyväntekeväisyyskierros jokaisella liigapaikkakunnalla. Sen tavoitteena on nostaa esille paikallisia organisaatioita sekä yksilöitä, jotka omalla toiminnallaan edistävät tai puolesta puhuvat samanarvoisuuden ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien nimeen.

Tulevana lauantaina 29. heinäkuuta kello 16.00 pelattava PK-35 – FC Honka on tämän viikon Lisää Hyvää Ympärillemme -ottelu. PK-35 valitsi kumppanikseen otteluun Ronald McDonald Lastentalosäätiön.

Vuonna 1996 perustettu säätiö käsittää kolme puutaloa ja yhteensä 14 huonetta, joissa vakavasti sairaiden lasten perheet voivat majoittua. Talot sijaitsevat noin 900 metrin päässä Uudesta lastensairaalasta. Perheet pääsevät viettämään hyvin kodinomaista arkea, sillä taloissa on saunat, leikkihuoneet ja kodinhoitohuoneet pyykinpesua varten sekä keittiö ruoanlaittoon.

Taloissa asuu vuoden aikana perheitä joka puolelta Suomea ja erilaisista taustoista. Joskus kyseessä voi olla jopa useamman kuukauden majoitus lapsen vakavan sairauden takia. Tällöin hotelliasuminen ei välttämättä ole vaihtoehto.

– Kaikki perheet tulevat meille Uuden lastensairaalan lähettäminä. Me otamme kaikki vastaan, jotka vain tarvitsevat majoitusta. Uusi lastensairaala lähettää perheet meille. Kunhan meillä on tilaa ja vapaita huoneita, niin otamme perheisiin yhteyttä sekä ohjeistetaan paikalle, kertoo RML-säätiön toiminnanjohtaja Johanna Huhtariihi.

– Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sanoi kerran osuvasti, että lapsi ei tarvitse vanhempiaan missään niin paljon kuin sairaalassa. Me pyrimme mahdollistamaan tämän perheille.

Huhtariihi aloitti tehtävässään toukokuussa 2020. Sitä ennen hän teki pitkän työuran median puolella myynnin johtotehtävissä. Huhtariihi kokee hankkimansa yrityskontaktit ja verkostot tärkeiksi myös nykyisessä työssään, koska toimintaa rahoitetaan pitkälti lahjoituksilla.

Ronald McDonald Lastentalosäätiö pyrkii huomioimaan myös perheen muut lapset ja kehittelemään toimintaa koko perheelle.

Sellaista tarjoaa muun muassa yhteistyö PK-35:n ja HJK:n kanssa. Eli perheet pääsevät katsomaan otteluita. Talviaikaan yhteistyötä tehdään jääkiekon puolella HIFK:n kanssa.

– Niin kivaa kuin se olisikin tehdä kaikenlaista täällä Helsingissä, niin sitten on näitä taloudellisia haasteita. Siksi se onkin niin mahtavaa, että olemme saaneet tällaisia yhteistyökumppaneita, Huhtariihi painottaa.

– Yksityishenkilöt voivat lisäksi lahjoittaa rahaa tai tulla tekemään vapaaehtoistyötä meille. Yritykset monesti lahjoittavat palveluita tai tuotteita. Kaikki keinot otamme äärimmäisellä ilolla vastaan.

Huhtariihi toteaa, että Ronald McDonald Lastentalosäätiö on nimenä varmasti monille tuttu, mutta ihmiset eivät välttämättä tiedä säätiön toiminnasta juuri mitään.

– Olemme tietoisesti lisänneet näkyvyyttämme sosiaalisessa mediassa, joten on ollut todella mukava nähdä sen alkavan hiljalleen myös tuottamaan tulosta.

PK-35 otti Ronald McDonald Lastentalosäätiöön yhteyttä ja halusi juuri heidät kumppanikseen Lisää Hyvää Ympärillemme -otteluun. Tästä Huhtariihi on erittäin iloinen.

– Aivan upea juttu. Me emme saa julkista tukea toimintaamme. Se oli ihanaa, että PK-35 otti meihin yhteyttä eli meni vielä niin päin, että minä en soittanut sinne, vaan sieltä soitettiin minulle.

– Mielestäni on myös loistavaa, että kyseessä on juuri Subway Kansallinen Liiga. Naisten pelaama jalkapallo on hyvässä nosteessa ja oli kiva lähteä tähän mukaan.

Tutustu Ronald McDonald Lastentalosäätiön toimintaan tarkemmin alla olevasta linkistä.

RONALD MCDONALD LASTENTALOSÄÄTIÖ

PK-35 – FC Honka
La 29.7. kello 16.00
Algeco Areena
Osta liput tästä.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search