Hyppää sisältöön

“Maajoukkuekutsusta olin hyvin otettu” – U23 kohtaa Ranskan lauantaina

11.06.2021

U23 kohtaa Ranskan lauantaina 12. kesäkuuta. Joukkue koostuu pääosin Subway Kansallisen Liigan pelaajista.

Alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkue matkusti Ruotsin Uddevallaan keskiviikkona. Pääasiassa Kansallisen Liigan joukkueiden pelaajista koostuva Suomi pelaa maaottelun Ranskaa vastaan huomenna lauantaina kello 16:00 Suomen aikaa. Päävalmentaja Gary Williams kertoo, että leiri on alkanut onnistuneesti.

– On ollut hienoa tavata joukkue sekä taustat ja päästä harjoittelemaan. Joukkueessa on hyvä henki. Tavoitteenamme on, että pelaajamme näkevät leirin aikana, millainen kansainvälinen vaatimustaso on. Uskon myös, että löydämme kehityskohteita ja saamme vietyä pelaajien kehitystä eteenpäin, Williams sanoo.

– Haluamme myös totta kai hyvät tulokset otteluista. Jos teemme kaiken oikein, sellaiset ovat mahdollisia. Ranska on hyvä joukkue, jossa on mukana paljon U19-Euroopanmestareita. Se näyttää joukkueelta, joka on pelannut yhdessä pitkään. Meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet, jos pääsemme käyttämään vahvuuksiamme.

Suomen joukkue oli eilen katsomossa, kun Ranska kohtasi emäntämaa Ruotsin ja nousi 2–0-tappioasemasta komeaan tasapeliin. Ruotsi johti vielä 20 minuuttia ennen ottelun loppua kahdella maalilla, mutta Emelyne Laurentin osumat toivat vieraat tasoihin. Jälkimmäinen osuma syntyi aivan loppuhetkillä pelin 94. minuutilla.

– Pelissä mentiin kovaa päästä päähän. Ranska on tietyillä osa-alueilla todella vahva joukkue, mutta löysimme myös selkeitä paikkoja, joihin voimme iskeä. He olivat taitavia, nopeita ja atleettisia, etenkin yksilöiden taitotaso pisti silmään. Toisaalta joukkue ei ollut aivan niin organisoitu kuin esimerkiksi Ruotsi, Annika Huhta pohtii.

Viime viikot ovat olleet Huhdalle melkoista hulinaa. Huhdan siirto yhdysvaltalaisen University of North Carolina Chapel Hillin (UNC) yliopistojoukkueeseen varmistui ennen maajoukkuekutsua, ja hän pelasi viime perjantaina toistaiseksi viimeisen ottelunsa HJK:ssa.

– Kuukausi on ollut aika tapahtumarikas kaikin puolin. Siirtoa oltiin suunniteltu pitkään, ja kaikki on nyt viimein valmista. Lähden Jenkkeihin heti ensi viikon torstaina, eli käyn kotona vain vaihtamassa matkalaukut, Huhta avaa.

– Maajoukkuekutsusta olin hyvin otettu – Gary soitti ja kysyi, ehdinkö leirille, ja vaikka viimeiset päivät olisi ollut kiva viettää Suomessa, olen paljon mieluummin täällä. Pelaajista lähes kaikki ovat toisilleen entuudestaan tuttuja junnumaajoukkueista tai vastustajina, ja jengissä on tosi hyvä fiilis.

U23 Ruotsin turnauksessa:
Milla-Maj Majasaari  AIK
Anna Koivunen  Linköpings FC
Emma Immonen  KuPS
Emmi Siren TiPS
Anni Miettunen Åland United
Nana Yang FC Honka
Roosa Toivanen PK-35 Vantaa
Sanni Ojanen Åland United
Joanna Tynnilä TiPS
Emma Santamäki AIK
Annika Haanpää TiPS
Oona Siren TiPS
Annika Huhta HJK
Emma Peuhkurinen KuPS
Olivia Mattsson KIF Örebro
Aino Vuorinen FC Honka
Dana Leskinen Åland United
Katariina Kosola HJK
Aino Kröger KuPS
Isabella Mattsson IK Uppsala
Ria Karjalainen HJK
Amanda Rantanen PK-35 Helsinki
Nanne Ruuskanen KuPS (nimetty Nea Lehtola HJK tilalle 4.6.)

Search