Mestaruusjuhlat käyntiin Kuopiossa – viimeinen kierros päätöksessä

09.10.2021

Subway Kansallisen Liigan kausi 2021 saatiin päätökseen tänään. Viimeisellä kierroksella voitokkaita olivat PK-35 Vantaa, HJK, HPS, PK-35 ja TiPS.

Kärkikamppailussa Kuopiossa KuPS ja TiPS päättivät kauden 2–3-lukemiin. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla TiPS oli hieman niskan päällä ja piti palloa enemmän, mutta KuPS:n Gentjana Rochi vei mestarit johtoon 14. peliminuutilla. Rochi siirsi pallon kulmapotkusta Aino Krögerille, joka pelasi pienen syötön Rochille. Rochi lähetti kaukaa matkaan komean laukauksen, joka upposi TiPS:n maalin takayläkulmaan.

– Tunnelma on joukkueessa rento, koska mestaruus on varmistettu. Miksi en siis ottaisi jotain itselle, Rochi naurahti Ylen haastattelussa ottelun puoliajalla.

Toisella jaksolla TiPS tuli tasoihin 51. peliminuutilla. Maja Göthberg rikkoi Jenna Topraa boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Topra laittoin pallon itse varmasti sisään. 77. minuutilla Anni Hartikaisen upea laukaus vei keltamustat jälleen johtoon, mutta johto ei kestänyt kauaa. Vain muutamaa minuuttia Hartikaisen osuman jälkeen TiPS:n upea vastahyökkäys päättyi Emmi Sirenin maalintekoon. TiPS onnistui pian uudelleen, kun Jenna Topra puski TiPS:n 3–2-johtoon ajassa 85’ Hana Kernerin keskityksestä. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi. TiPS vei ottelun voiton, mutta KuPS juhlii mestaruutta.

Päivän muissa otteluissa HJK voitti Åland Unitedin saarella lukemin 0–3. Voitto oli HJK:lle siinä mielessä tärkeä, että voitolla se varmisti neljännen sijan Subway Kansallisessa Liigassa. HJK:n maaleista tänään vastasivat Essi Sainio, Katariina Kosola ja Linda Sällström.

Viidenneksi sarjassa sijoittui PK-35 Vantaa, joka viimeisellä kierroksella pelasi kuudenneksi sijoittuneen FC Hongan kanssa 4–2. Wilma Forsblom avasi vantaalaisten maalihanat jo toisella peliminuutilla. Jasmin Leppiojan vahva pusku toi kuitenkin espoolaiset tasoihin 31. peliminuutilla. Eveliina Parikka vei FC Hongan johtoon parikymmentä minuuttia myöhemmin, mutta Sanna Saarinen, Oona Sevenius ja Forsblom iskivät vielä yhdet osumat.

Alemman loppusarjan otteluissa HPS ja JyPK pelasivat 3–2 ja Ilves ja PK-35 päättivät kautensa 0–2-lukemiin. HPS:n kausi jatkuu vielä liigakarsinnoissa. JyPK putoaa kaudeksi 2022 Ykköseen.