Suomen Cupin mestaruuspokaali matkaa Ahvenanmaalle!

04.10.2020

Åland United kukisti Suomen Cupin finaalissa TiPS:n lukemin 1-2. Ahvenanmaalaisten maaleista vastasivat Pille Raadik ja Anni Miettunen.

Åland United kiinni mestaruuteen jo ensimmäisellä puoliajalla

Myyrmäen Stadionille oli saapunut reilusti väkeä, ja kannattajien laulut raikasivat alkuminuuteista alkaen. Kannattajille suotiin myös futisviihdettä mahan täydeltä. Aluksi kotijoukkue TiPS oli hyvin pelissä kiinni, mutta melko pian ottelun paine alkoi valua vantaalaisten päätyyn.

Erityisen vaarallisia olivat vierailijoiden kulmapotkut. Anni Miettusen sisäkierteiset kulmapotkut tuottivat jonkin verran vaikeuksia TiPS:n puolustukselle. Myös ottelun avausosuma syntyi kulmapotkutilanteesta 19. otteluminuutilla. Miettusen kulma kiersi tällä kertaa etualueelle noin viiden metrin etäisyydelle maalista. Åland Unitedin Pille Raadik irtosi upeasti muusta massasta ja puski vaikeasta asennosta ottelun avausosuman.

Takaa-ajoasemaan joutunut TiPS ei vielä ensimmäisen puoliajan aikana oikein saanut kirivaihdetta päälle. Åland United piti palloa paljon, ja TiPS ei päässyt vastayökkäyksissä liikkeelle riittävän terävästi. Ahvenanmaalaisten pallonhallinta palkittiin reilun puolen tunnin kohdalla. Ode Fulutudilun nerokas läpisyöttö tavoitti Anni Miettusen maalin edessä. Miettunen sijoitti pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Puoliajalle lähdettiin 0-2 lukemissa.

TiPS tuli rytinällä toiselle puoliajalle

TiPS tuli toiselle puolikkaalle aggressiivisesti. Kavennusmaalia ei tarvinnutkaan odotella kauaa, sillä pallo vietiin takaisin keskiympyrään vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Oona Siren nosti pallon oikeaan laitaan päätyviivan tuntumaan siskolleen Emmi Sirenille, joka syötti keskustaan Vanessa Karalle. Anna Tamminen ahvenamaalaisten maalilla torjui laukauksen, mutta epäonninen pomppupallo kääntyi lopulta omasta pelaajasta Åland Unitedin maaliin.

Maalin jälkeenkin TiPS onnistui säilyttämään hyvän vireensä ja tasoitusmaalia haettiin ahkerasti. Vantaalaisten kannalta valitettavasti tasoitusta ei kuitenkaan syntynyt ja Åland United sai jälleen kasattua rivinsä. TiPS:n toisenpuoliajan vahva alku suli pikkuhiljaa pois ja Åland United sai jälleen napattua ottelun hallinnan itselleen. Ahvenanmaalaiset eivät tyytyneet vetäytymään omalle puolikkaalle, mutta kovin aggressiivisesti maaleja eivät liilapaidat enää hakeneet.

Ottelun viimeisillä minuuteilla TiPS sai vielä aikaan painetta Åland Unitedin päädyssä, mutta noin kolmen lisäaikaminuutin jälkeen pilli vapautti ahvenanmaalaiset juhlimaan historiansa ensimmäistä Suomen Cup -mestaruutta.

Nälkää riittää vielä loppukauteenkin

Åland Unitedin pelaajat juhlivat innostuneesti ensimmäistä Suomen Cupin voittoaan. Ahvenanmaalaisten maalivahti Anna Tamminen oli ottelun jälkeen silminnähden onnellinen, eikä häneltä tahtonut riittää sanoja fiilistensä kuvaamiseen.

– Fiilis on aivan huippu, en muista koska olisi viimeksi ollut näin hyvä fiilis! Tamminen kommentoi Palloliiton sosiaaliseen mediaan.

Voitto merkitsi paljon myös espanjalaiselle keskikenttäpelaajalle Rosa Maria Herreros Ossoriolle. Innostunut Herreros Ossorio on valmis nappaamaan myös toisen pokaalin tälle kaudelle.

– Olen onnellinen kultamitalista, mutta nyt haetaan toinen! Herreros Ossorio totesi viitaten Kansallisen Liigan mestaruustaisteluun.