Hyppää sisältöön

Mestaruustaistelu edelleen käynnissä – PK-35 Vantaa nousi kahdesti tasoihin Kuopiossa

04.10.2023

Keskiviikkona pelattiin kaksi Mestaruussarjan huippuottelua. Kuopiossa oli mestaruus katkolla, mutta PK-35 Vantaa taisteli kuitenkin sitkeästi ratkaisun tuleville kierroksille.

Subway Kansallisen Liigan ratkaisuhetket ovat käsillä. Suomen Cupin finaalista takaisin sarjapeleihin palanneet KuPS ja HJK ovat kärkikaksikkona myös liigassa. Kuopiolaisilla oli mahdollisuus keskiviikkona sinetöidä jo tuplamestaruus ja kolmas peräkkäinen Suomen mestaruus palkintokaappiinsa.

KuPS – PK-35 Vantaa oli hurja taistelu puolin ja toisin. Kotijoukkue hallitsi avausjaksoa ja PK-35 Vantaan maalivahti Irea Virtanen Espejo esitti avauspuoliajalla tukun huipputorjuntoja. Kertaalleen KuPS kuitenkin onnistui. Gentjana Rochin laukauksen Virtanen Espejo vielä selvitti, mutta jatkotilanteeseen ehti ensimmäisenä Yuuka Kurosaki.

Vantaalaisten paikat olivat kortilla, mutta ne olivat sitäkin vaarallisempia. Varsinkin Tuulia Mikkolan laukaus rangaistusalueen rajan tuntumasta kävi todella lähellä, mutta ylärimaa lähemmäs maalia pallo ei mennyt.

Toisen jakson avausmaalin teki kuitenkin vierasjoukkue, kun kellossa oli 70. minuuttia. Ilona Walta huomasi maalivahti Satu Pitkäsen olevan ulkona maaliltaan. Laukaus kaukaa leijaili yli KuPS-vahdin, mutta yläriman alle.

Kauaa ei mestaruutta jahtaava KuPS jäänyt tilannetta surkuttelemaan. Vain hetkeä myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta brasilialainen Ana Paula Silva Santos tälläsi pallon vasempaan yläkulmaan.

PK-35 Vantaa oli jälleen kerran hankala vastus kuopiolaisille ja vieraiden taistelu tuotti tulosta. Vain kolme minuuttia oli varsinaista peliaikaa jäljellä, kun vantaalaisten kulmapotku johti maaliin. Reetta Suomela pääsi laukomaan ja nyt pallo löytyi KuPS-maalin oikeasta yläkulmasta.

Loppulukemat Kuopiossa 2-2 eli täsmälleen samat kuin Vantaalla runkosarjan päätöskierroksella.

Samoja loppulukemia nähtiin myös Maarianhaminassa. HJK oli mestaruushaaveiden suhteen pakkovoiton edessä ja sen helsinkiläiset myös saivat. Aivan, kuten alkukauden kamppailu Wiklöf Holding Arenalla, niin tälläkin kertaa HJK nappasi 2-1-voiton.

HJK hallitsi ottelua suurimman osan ajasta. Paremmalla viimeistelyllä helsinkiläisjoukkue olisi johtanut jo avausjaksolla, mutta Åland Unitedin puolustus ja hienosti pelannut Jessica Kiviaho maalilla pitivät numerot maalittomina ensimmäisen puoliajan.

Reilun tunnin kohdalla HJK sai avausosumansa. Iina Salmi laukoi varsin laidasta vapaapotkun kierteisenä yli Kiviahon ja takakulmaan.

Ratkaisun makua alkoi olla ilmassa, kun kuutisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua vaihdosta kentälle tullut Lotta Kalske laukoi upean kaukolaukauksen vasempaan kulmaan.

Ahvenanmaalaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet. Anni Miettusen vapaapotku kohtalaisen kaukaa painui suoraan HJK-maaliin 88. minuutilla. Tämän jälkeen Åland United haki vimmatusti tasoitusta ja vierasjoukkue koitti taistella sekä selviytyä loppuvihellykseen asti.

Toista maalia Åland ei enää aikaiseksi saanut, joten HJK voitti ja kavensi samalla KuPS-etumatkan sarjataulukossa neljään pisteeseen, kun kaksi kierrosta on jäljellä.

Mitalitaistelussa Åland United jäi nyt kuuden pisteen päähän HJK:sta ja FC Honka kärkkyy heti pisteen päässä ahvenanmaalaisista.

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen