Hyppää sisältöön

Mieli pelissä

10.05.2024

Mieli pelissä -kampanja näkyy ja kuuluu Subway Kansallisen Liigan ottelupaikkakunnilla ja lisää puhetta mielenterveydestä sekä sen häiriöistä

Subway Kansallinen Liiga ja MIELI ry. aloittivat yhteistyön kaudelle 2024, jonka tavoitteena on lisätä pelaajien mielen hyvinvointia ja tietoisuutta mielenterveyden haasteista Suomessa sekä puolustaa kaikkien oikeutta hyvään mielenterveyteen.

Erittäin tärkeässä osassa on myös hälventää mielenterveyden haasteisiin liittynyttä häpeäleimaa, jotta jokainen urheilija voisi avoimesti puhua mieleen liittyvistä asioista sekä pyytää apua, kun tarve sille on.

– On vihdoin aika ymmärtää, miten suuri vaikutus mielenterveydellä on pelaajien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä itse suorituksiin kentällä. Yhä useampi pelaaja kärsii mielen häiriöistä ja sama ongelma on nähtävissä koko yhteiskunnassa, kertoo Subway Kansallisen Liigan kehityspäällikkö Minna Kauppinen.

– Siksi kaikkien lajin toimijoiden tulee huomioida niin taustojen kuin pelaajien henkinen jaksaminen entistä paremmin ja nähdä mielen hyvinvoinnin edistäminen osana kokonaisuutta.

Yhteistyö Mieli ry:n kanssa huipentuu 12.–26.5.  pelattaviin kampanjaotteluihin jokaisella liigapaikkakunnalla. Mieli pelissä -kampanja haluaa erityisesti normalisoida puhetta mielenterveydestä sekä nostaa esiin pelaajien ja muiden toimijoiden kokemuksia sekä dataa mielenterveyden haasteista Suomessa.

Kampanjan aikana pelattavissa hyväntekeväisyysotteluissa yleisölle tarjotaan myös mahdollisuus tukea nuorille suunnattua mielenterveystyötä ja kriisiauttamista Suomessa. Otteluissa joukkueiden pelaajat sekä erotuomarit kantavat mielinauhoja.

Ottelut

12.5. HJK-Ilves
17.5. PK-35 Vantaa – HJK
18.5. PKKU – Åland United
18.5. JyPK – Ilves
18.5. KuPS – FC Honka
19.5. PK-35 – HPS
25.5. HPS – PKKU
25.5. Ilves – KuPS
25.5. Åland United – PK-35
26.5. FC Honka – PK-35 Vantaa (YLE)

Lahjoitukset

Mielipotti -yhteistyökeräys nuorten mielenterveyden hyväksi:

https://potti.mieli.fi/participant/mieli-pelissa-yhteistyokerays-nuorten-mielenterveyden-hyvaksi

  • MobilePay 60460 (lasten ja nuorten mielenterveystyö)
  • Tekstiviesti 20 €
    • Tekstaa MIELI20 numeroon 16499

Kuva: Jyri Sulander

Search