Hyppää sisältöön

Naisten Ykkönen ennätystasainen – neljä joukkuetta mukana nousutaistossa

16.09.2021

Ykkösessä kilpailu Subway Kansalliseen Liigaan nousijan ja karsijan paikoista käy kuumana. ONS johtaa sarjaa 41 pisteellä. Sen kannassa kiinni on kolmikko Pallo-Iirot, NJS ja PKKU, jotka kaikki ovat keränneet 37 pistettä. 

Naisten Ykkönen kokee tämän kauden jälkeen isoja muutoksia. Kahdentoista joukkueen sarja typistyy kymmeneen joukkueeseen, ja sarja siirtyy Kansallisesta Liigasta jo tunnetun lisenssijärjestelmän piiriin. Tämä tarkoittaa sitä, että peräti kolme joukkuetta putoaa suoraan Kakkoseen ja yksi karsii paikasta Ykkösessä. 

ONS tiukimmin kiinni nousussa

Ykkösen voittaja nousee tuttuun tapaan suoraan Kansalliseen Liigaan. Tällä hetkellä tiukimmin kiinni nousussa on oululainen ONS, joka on neljä pistettä takaa-ajajiaan edellä. Oululaiset voivat siis varmistaa nousun kahden seuraavan kierroksen aikana. ONS pelasi liigaa viimeksi kaudella 2019, ja tänä vuonna selkeä tavoite on ollut nousta takaisin pääsarjatasolle.  

– Jokainen pelaaja ja joukkueen valmennus on 100-prosenttisen sitoutunut tähän tavoitteeseen. Haluamme ehdottomasti, että nousemme liigaan. Tämä sitoutuminen on myös meidän joukkueemme vahvuus. Yhteinen tavoite, jonka eteen kaikki tekevät töitä, ONS:n keskikenttäpelaaja Natasa Ruuskanen kertoo JPY:n sivuilla. 

Ruuskanen on Kansallisen Liigan aktiivisille seuraajille tuttu, sillä hän pelasi kaudella 2020 kahdessa ottelussa Kuopion Palloseuran paidassa. Nykyisin Oulussa vaikuttava pelaaja näkee tärkeäksi, että pohjoisessa olisi oma pääsarjajoukkueensa. Tällä hetkellä Kansallisen Liigan pohjoisin joukkue on KuPS. 

– Liigassa on paljon joukkueita etelästä. Olisi erittäin tärkeää, että täällä pohjoisessa olisi myös liigajoukkue, joka toisi pelaajapolkuun jatkumon myös täällä. Meillä ONS:ssa on paljon hyviä nuoria pelaajia, joille olisi luonnollinen ja hyvä askel pelata seuraavaksi Kansallisessa Liigassa.

Haastajakolmikko neljän pisteen päässä

ONS:n takana kilpailu karsijan paikasta käy todella tiukkana. Tasatilanteessa 37 pisteessä ovat raumalainen Pallo-Iirot, nurmijärveläinen NJS sekä tuusulalainen PKKU. NJS:n tai PKKU:n nousu lisäisi uusimaalaisten joukkueiden määrää Kansallisessa Liigassa entisestään.

Pallo-Iirojen tilanne taas muistuttaa enemmän ONS:n tilannetta. Satakunnassa ei ole ollut liigajoukkuetta sitten kauden 2016, jonka päätteeksi porilainen NiceFutis tippui pääsarjasta. Tällä hetkellä raumalaispelaajille lähin pääsarjajoukkue on Ilves Tampereella. 

Raumalla saadaan vielä loppukaudesta nauttia huippuotteluista, sillä Pallo-Iirojen kotikentällä Äijänsuolla nähdään vielä kaksi kärkiottelua. Sekä ONS että PKKU matkaavat vielä vuorollaan Raumalle. Ennakkoon ajateltuna kärkijoukkueista helpoin loppukausi on edessä NJS:lla, joka kohtaa sarjan kolme viimeisenä olevaa joukkuetta. 

Ykkönen huipentuu lokakuun 2.–3. päivä pelattavalla päätöskierroksella. Sarjan voittaja nousee suoraan Kansalliseen Liigaan. Toiseksi sijoittunut joukkue osallistuu kaksiosaiseen Kansallisen Liigan karsintaa, jossa se kohtaa liigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuneen joukkueen. 

Lähde: JPY

Search