Hyppää sisältöön

“Näitä hetkiä ei kovin montaa elämässä saa” – Pille Raadik nosti pokaalin yhdessä Åland Unitedin muiden kapteenien kanssa

08.11.2020

Åland Unitedin kapteenistoon kuuluva Pille Raadik pääsi tänään (8.11.) nostamaan toista kertaa kaudella mestaruuspokaalia, kun Suomen Cup mestaruus täydentyi Suomen mestaruudella. Raadik iloitsee mestaruudesta, mutta erityisesti innostusta herättää pääsy Mestarien Liigaan.

Vahvalle kaudelle huipennus Tapiolassa

Mestaruusjahti huipentui Tapiolassa Hongan vieraana. Ottelun alku ei ollut Åland Unitedille paras mahdollinen, mutta kapteenistoon kuuluvan Pille Raadikin luotto omaan tekemiseen ei horjunut ottelussa hetkeäkään.

– Päästimme sen yhden maalin ensimmäisen puoliajan alussa, mutta olin koko ajan todella varma, että nousemme vielä. Saimme tasoituksen vielä ensimmäisen puoliajan aikana, ja pääsimme lähtemään tavallaan nolla-nollasta toiselle puolikkaalle, Raadik kertaa ottelun tapahtumia.

Raadikin mukaan koko joukkueen luotto tuplamestaruuteen on ollut kova läpi koko kauden. Itseluottamus näyttelee Raadikin mukaan isoa roolia joukkueen menestyksessä.

– Itsevarmuutta on oltava aina. Ikinä ei saa miettiä, että jos asiat eivät sujukaan. Vain niin voittaa.

Poikkeuksellinen kausi on ollut kaikille pelaajille pitkä ja raskas. Mestaritkin joutuivat taipumaan muutamaan otteeseen kauden aikana, mutta joukkue onnistui voittamaan varsinkin loppukaudesta kaikki ne pelit, joilla oli suurin merkitys. Lopputulos kaudesta on Raadikin mukaan lähes täydellinen.

– Kausi ei ole ollut helppo, on ollut nousuja ja laskuja. Mutta tuloksellisesti tämä on lähes täydellinen kausi.

Pokaali takaisin tiimille

Raadik pelasi Åland Unitedissa jo vuonna 2013, kun joukkue edellisen kerran voitti mestaruuden. Siksi Raadik onkin erityisen onnellinen, kun saa pokaalin “takaisin” saarelle oman joukkueensa haltuun.

– Olin mukana joukkueessa, kun voitimme vuonna 2013. Mukavaa saada pokaali takaisin tiimille! Näitä hetkiä ei elämässä kovin usein tule vastaan, joten täytyy nauttia. On myös upeaa päästä pelaamaan Mestarien Liigaa ensi vuonna tämän joukkueen kanssa!

Raadikin ja joukkueen kanssa iloitsee koko Ahvenanmaa. Koska yhteisö on pieni, joukkueen menestys koskettaa lähes kaikkia kansalaisia saarella.

– Luulen, että Ahvenanmaalla kaikki ihmiset iloitsevat meidän puolestamme. On mukavaa, kun voi olla varma siitä, että huomenna monet ihmiset tulevat kehumaan meitä ja sitä miten hienosti olemme pärjänneet. Jopa ihan sellaiset ihmiset saattavat onnitella, joita ei oikeastaan edes tunne.

Åland Unitedin faneja oli saapunut kiitettävin määrin myös Tapiolaan. Raadik arvostaa faneja erittäin paljon, ja hän todella kertoo kuulleensa fanien kannustuksen kentälle asti.

– Oli upeaa, että monet ihmiset olivat tulleet kannustamaan meitä Kuopioon. Merkitsee paljon, kun kuulee katsomosta kannustavia ääniä.

Search