Neljäs kierros sisälsi runsaasti upeita maaleja – KuPS nappasi ainoana voiton vieraskentällä

07.05.2023

Subway Kansallisen Liigan neljäs ottelukierros sisälsi neljä varsin selvää voittoa ja yhden tasapelin.

Kierros alkoi Paloheinästä, jossa kotijoukkue HPS voitti ONS:n 5-2. Ottelun ehdoton hahmo oli hattutempun viimeistellyt Elli-Noora Kainulainen. Nopea ja taitava pelaaja ei ollut osunut vielä maalipuiden väliin tällä kaudella, mutta nyt osumia tuli senkin edestä.

HPS otti ohjat käsiinsä kamppailun alussa selvästi. Kainulainen osui kahdesti ja pelin kuva näytti varsin selvältä. Oululaisvieraat tulivat kuitenkin mukaan otteluun. Sara Sievistö kavensi todella hienolla laukauksella rangaistusalueen rajan tuntumasta. Tässä kohtaa ote siirtyi ONS:lle ja kotijoukkue oli avausjakson lopun lievissä vaikeuksissa.

Vierasjoukkueen ote kantoi vielä toisen nelivitosen alkuun, jossa Sievistö pääsi tasoittamaan pelin. Pian HPS nappasi kuitenkin hallinnan takaisin. Kainulainen vei kamppailun kolmannellaan vihreäpaitaiset uudestaan johtoon. Tämän jälkeen vielä Hanna Onufriew ja Aada Nurmi osuivat kertaalleen.

Turussa TPS ja KuPS pelasivat fyysisen ottelun, jossa hallitseva mestari punnersi väkisin voittoon asti. TPS pelasi vahvasti ja tarkasti ottelun alussa.

Gentjana Rochi vei rangaistusalueen sisältä hienon haltuunoton ja suojauksen päätteeksi vieraat kuitenkin johtoon, kun taulussa oli 35 minuuttia.

Toisella jaksolla TPS tuli tasoihin. KuPS pelasi rohkeasti syötellen oman rangaistusalueen tuntumassa ja se päättyi pallonmenetykseen. Nelly Lehtilä kiitti ja laukoi pallon hallitusti takakulmaan, kun kellossa oli 53 minuuttia.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Anni Hartikainen karkasi ja laukoi KuPSin uudestaan johtoon. Kotijoukkueen kamppailu pisteistä vaikeutui huomattavasti pian tämän jälkeen. Kokenut toppari Sanna Porali katseli punaista korttia ja TPS joutui vajaalle.

KuPS iski vielä kahdesti Ana Paula Silva Santosin ja Wilma Forsblomin toimesta.

Espoon Tapiolassa FC Honka sai vieraita Pihlajamäestä. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia, mutta PK-35 puolusti kurinalaisesti ja tiiviisti. Espoolaiset saivat erikoistilanteita ja luotua jokusen varteenotettavan maalipaikan, mutta pisteet menivät jakoon maalittomassa ottelussa.

Töölön Bolt Arenalla HJK oli selvästi Ilvestä etevämpi. Kotijoukkue iski ensimmäisen 20 minuutin jakson aikana kaksi maalia. Ensin onnistui Lotta Lindström ja perään Ria Karjalainen.

Tauolle mentiin lopulta HJK:n 3-0-johdossa, kun Lindström osui vielä toistamiseen. Loppulukemat 4-0 teki Joanna Tynnilä toisella puoliajalla. Helsinkiläisryhmä hallitsi ottelua, mutta Ilveksellä oli myös jokunen hyvä maalitilanne. HJK-maalilla Annika Laihanen torjui yhden vahvasti maalilta tuoksuneen tilanteen kulmapotkuksi.

Kierroksen päätösottelu pelattiin Maarianhaminassa Wiklöf Holding Arenalla. Kotijoukkue Åland United sai vieraita Vantaalta. Aivan ottelun alkuhetkiä hallitsi PK-35 Vantaa, mutta edelleen varsin ohkaisella pelaajistolla operoiva vantaalaisjoukkue joutui nöyrtymään Ahvenanmaalla. Åland United nappasi tylyn 6-0-voiton.

Dana Leskinen oli erinomaisella pelipäällä ja osui kahdesti sekä oli järjestelemässä muitakin osumia. Sanni Ojanen, Anna Nurmi, Taylor Aylmer ja Tilda Råtts osuivat kukin kertaalleen. Ahvenanmaalaiset aiheuttivat tuttuun tapaan tuhoa erikoistilanteista.

PK-35 Vantaan osalta ilta oli epäonninen kaikilla mahdollisilla tavoilla. Joukkue oli alakynnessä, mutta juuri mikään ei tuntunut tällä kertaa onnistuvan. Palloa ei vähäisistäkään maalipaikoista saatu pystypuuta lähemmäksi Åland-maalia.