Hyppää sisältöön

Nelonen Media ja Yle tuovat Subway Kansallisen Liigan kotikatsomoihin

28.04.2022

Jalkapallon naisten pääsarja Kansallinen Liiga ja Nelonen Media tekevät pitkäjänteistä yhteistyötä Kansallisen Liigan medianäkyvyyden kasvattamiseksi. Osapuolet ovat yhdessä Ylen kanssa sopineet naisten pääsarjajalkapallon ratkaisuhetkien tarjoamisesta katsojille jälleen kaudella 2022. Kolmikantayhteistyön myötä Kansallisen Liigan kauden vaiheita voidaan seurata sekä Ylen että Nelonen Median kautta.

Tuttuun tapaan Nelonen Media näyttää lokakuun loppupuolelle jatkuvan Kansallisen Liigan jokaisen ottelun. Paitsi runkosarja myös syksyn Mestaruus- ja Haastajasarjojen ratkaisuottelut kokoavat jalkapallon kannattajat yhteen Ruutu-palvelussa.

– Kansallinen Liiga on tärkeä osa vahvaa jalkapallokokonaisuuttamme. Yhteistyö Ylen kanssa mahdollistaa innostusta herättävän näyteikkunan Kansallisen Liigan kaudelle, jota myös kesän EM-kisat sävyttävät, Nelonen Median urheilupäällikkö Tuomas Saarela kommentoi.

Yle on televisioinut jo pitkään naisten A-maajoukkueen eli Helmareiden ottelut sekä tarjonnut laajaa näkyvyyttä palloilulajien naisten arvokisoille. Kesäkuusta alkaen myös Huuhkajien ottelut näkyvät Ylen kanavilla. Tällä jalkapallokaudella Ylen vahvaa tarjontaa täydentää kolme Kansallisen Liigan ottelua keväällä ja kolme syksyllä.

– Yle Urheilu on tehnyt tasa-arvotyötä viime vuosien ajan. Kansallisen Liigan kevään ja alkukesän huippuottelut pohjustavat Helmarien odotettua esiintymistä kesän EM-kisoissa ja syksyn ratkaisuottelut luovat pohjaa tuleville menestystarinoille, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen sanoo.

– Olemme iloisia voidessamme tuoda naisten jalkapalloa laajalle yleisölle totutun laadukkaina toteutuksina. Viime kausilta tuttu yhteistyö Kansallisen liigan ja Nelosen kanssa on hyvä uutinen kaikille osapuolille ja koko lajille, jatkaa Palonen.

Ylen mukaantulon myötä Kansallisen Liigan kolme kevätkauden ottelua ja kolme syyskauden ottelua näkyy Ylen kanavilla suorana lähetyksenä. Tämän lisäksi kaikki ottelut näkyvät Nelonen Median Ruutu-palvelussa suorina lähetyksinä.

– Yhteistyö kahden vahvan urheilusisältöjen osaajan kanssa on tärkeää Kansallisen Liigan medianäkyvyyden vahvistamiseksi. Olen iloinen siitä, että kolmikantayhteistyö Ylen ja Nelonen Median kanssa tukee tavoitettamme pelaajien ja ilmiöiden esiin nostamisessa, ja toisaalta tuo jalkapalloa naisten lajina EM-kisavuonna vahvasti esiin, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja päättää.

Kaikki Subway Kansallisen Liigan ottelut Ruutu-palvelussa.

Ylen kanavilla kevään aikana seuraavat ottelut:

HJK – FC Honka, perjantaina 29.4. klo 18.00
Ilves – Åland United, lauantaina 14.5. klo 15.00
KuPS – Åland United, lauantaina 11.6. klo 19.00

Kuva: Juhani Järvenpää

Search