Hyppää sisältöön

Nora Lehto palasi välivuoden jälkeen jalkapallon pariin – maalitykillä kriittinen rooli PK-35:n hyökkäyksessä

09.03.2022

Tikkurilan Palloseurassa kovaa jälkeä tehnyt Nora Lehto palaa alkavalla kaudella Subway Kansalliseen Liigaan. Välivuoden pitänyt hyökkääjä pukee PK-35:n peliasun ylleen.

On marraskuun kahdeksas päivä vuonna 2020.

Kuopion Palloseura ja Tikkurilan Palloseura ovat juuri pelanneet 1-1-tasapelin. Kansallisen Liigan kausi on ohi ja kumpikin joukkue Väre Areenan nurmella pääsee ansaittujen mitalijuhliensa pariin.

Kotijoukkue KuPS nappasi pronssia ja TiPS ylsi hopealle. Mestariksi kruunattiin Åland United.

Kuopiossa nähtiin useita sarjan pelätyimpiä maalintekijöitä kentällä yhtä aikaa. Gentjana Rochi ja Aino Kröger kotijoukkueelta muodostivat myös maalitilaston kärkikaksikon.

Myös vantaalaisjoukkueen riveistä löytyi nuori hyökkääjä, joka pelasi todella hienon kauden. Seitsemän maalia ja nousu ryminällä kotimaiselle huipulle.

Seuraavalla kaudella Rochi ja Kröger jatkoivat maalitehtailuaan ja päättivät kautensa Suomen mestaruuteen. Tikkurilan Palloseuran nuori kärkipelaaja ei pelannut ollenkaan. Hän piti välivuoden.

Nyt Nora Lehto on palannut takaisin ja tulee aiheuttamaan ongelmia Kansallisen Liigan puolustuksille PK-35:n väreissä.

Ura jalkapallon parissa käynnistyi leikkikoulun pihalta

Lehdolla on kaksi isoveljeä, joista toinen on harrastanut jalkapalloa pienestä asti. Nora vietti lapsuudessaan paljon aikaa kenttien laidoilla ja kipinä pelaamisesta syttyi hiljalleen.

Tikkurilan Palloseuran järjestämä leikkikoulu toimi ponnahduslautana lajin pariin, mutta Lehto kertoo lopettaneensa hetkeksi, kun joukkuetoiminta astui mukaan kuvioihin.

– Heti ensimmäisellä luokalla lähdin kuitenkin uudestaan pelaamaan. Jalkapallon parissa vuosia onkin siis kertynyt jo reilusti yli kymmenen, Lehto kertoo.

– Lopulta lähdin joukkuetoimintaan mukaan ja muistan, kuinka ensimmäinen turnaus olikin heti saman viikon viikonloppuna. Turnaus taisi olla I-HK:n järjestämä ja se pelattiin Itä-Hakkilan tekonurmella.

Tikkurilan Palloseuran vuonna 2001 syntyneiden joukkue, johon myös Lehto kuului, muodosti ydinrungon menestyneessä vantaalaisjoukkueessa.

Hyökkääjä on pelannut liki koko jalkapallouransa samojen pelikaverien kanssa. Paras muisto jalkapallon saralla toistaiseksi tulee Lehdolta varsin nopeasti.

– Liigaan nousu. Olimme juuri ja juuri b-juniori-ikäisiä, kun lähdimme nostamaan TiPS:n naisia liigaan, jossa kaikkien yllätykseksi onnistuimme.

Todella hurja ikäluokka on nyt ripoteltuna pitkin Kansallista Liigaa. Tikkurilan Palloseura joutui menestyksekkäiden vuosiensa jälkeen luopumaan sarjapaikastaan.

Ensi kaudella tuo 2001-ikäluokka kohtaa toisiaan eri peliasuissa.

Miksi Lehto hyppäsi huippukauden jälkeen sivuun jalkapallokentiltä?

Lehto jäi kauden 2020 jälkeen hetkeksi sivuun jalkapallokentiltä. Syy tähän oli hyvin luonnollinen.

– Koin, että kaikkea jalkapalloon liittyvää treenien lisäksi oli liikaa. Oma vapaa-aika jäi todella vähälle ja tuntui, että kaiken elämässäni pitäisi pyöriä pelkästään jalkapallon ympärillä. Tämä sai minut henkisesti väsymään ja sen myötä myös motivaatio jalkapalloon laski.

Pieni tauko teki Lehdon mukaan hänelle pelkästään hyvää ja nyt hyökkääjä uhkuu jälleen pelihaluja.

– On ollut todella siistiä olla takaisin jalkapallon parissa näinkin viihtyisässä, mutta kovatahtoisessa ympäristössä!

Lehto on iloinen päätöksestään palata pikavauhtia takaisin jalkapallon pariin. Hän sanoo nauttivansa tunteesta, kun pääsee jälleen taistelemaan kentälle. Erityiskehuja saavat myös joukkuekaverit, joita Lehto kuvailee ylisanoin.

Tuttu TiPS on vaihtunut PK-35:een ja tätä päätöstä hyökkääjä ei kadu pätkääkään. Päinvastoin.

– PK-35 oli mielessäni heti, kun ajattelin lähteä takaisin pelaamaan. En oikein edes miettinyt muita vaihtoehtoja. Olin kuullut paljon hyvää joukkueen pelaajista sekä taustoista, ja ajattelin heti ympäristön sopivan itselleni.

Lehto toivoo saavansa keskeisen roolin tulevalla kaudella uudessa seurassaan.

Tämän hän eittämättä tulee myös saamaan ja hyökkääjä on osoittanut vaarallisuutensa jo talven Suomen Cupissa.

Hänen tavoitteensa on luonnollisesti maaleillaan auttaa PK-35 mahdollisimman korkealle sarjataulukossa.

Silti suurin ja keskeisin tavoite Nora Lehdolla on nauttia jälleen jalkapallosta täysillä.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search