Hyppää sisältöön

Otteluennakko: Kivenkovat helsinkiläisjoukkueet kohtaavat Olympiastadionin illassa

18.08.2020

Olympiastadionilla pelattava Helsingin derby on kierroksen odotetuin ottelu. Kaksi tasavahvaa helsinkiläisjoukkuetta ovat sarjataulukossa tällä hetkellä peräkkäin kolmantena ja neljäntenä, joten tiukkaa vääntöä on luvassa. Ottelu on loppuunmyyty, mutta sitä voi seurata myös Ruudun kautta.

Ottelussa jännittävät lähtökohdat

Helsingin derby starttaa kutkuttavan jännittävistä asetelmista jo sarjan tilanteenkin vuoksi. Molemmat helsinkiläisjoukkueet ovat kauden puolivälissä tiukasti kiinni mitalitaistelussa. PK-35 on tällä hetkellä sarjan kolmantena 18 pisteellä. Toisena olevaa Åland Unitedia se on perässä vain pisteen, eikä sarjakärki TiPS:kaan ole kuin kolmen pisteen päässä. Sarjanousijalle kaikki on siis vielä avoinna, kun toinen puolikas Subway Kansallisesta Liigasta käynnistyy. Kaukana takana ei kuitenkaan ole hallitseva mestari HJK. Klubi hengittää punamustien niskaan neljännellä sijalla kolmen pisteen päässä.

Joukkueet kohtasivat Kansallisen Liigan ensimmäisellä ottelukierroksella kesäkuun puolivälissä. Tuolloin helsinkiläisjoukkueiden paremmuutta ei saatu ratkottua, sillä ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Maalintekijöiksi ottelussa kirjattiin pääsarjadebyyttinsä tehnyt PK-35:n Marie Mäkinen ja HJK:n Nea Lehtola, mutta Lehtolan maali pomppi verkkoon punamustien omien pelaajien kautta.

PK-35:llä paljon HJK taustaisia pelaajia

Kesäkuun helsinkiläisten kohtaamisessa peräti viisi PK-35:n pelaajaa teki debyyttinsä pääsarjatasolla. Mäkisen lisäksi toinen debytoineista pelaajista oli puolustaja Olivia Kåhre. Kåhre ei ole vielä onnistunut maalinteossa Kansallisessa Liigassa, mutta hän silti tuttu pelaaja koostevideoilta: milloin Kåhre lähettää matkaan komean läpisyötön ja milloin hän pelastaa pallon maaliviivalta.

Toisaalta punamustien joukkueesta löytyy myös pelaajia, jotka ovat pelanneet pääsarjatasolla jo ennen PK:n nousua Kansalliseen Liigaan. Joukkueen kapteeni Amanda Rantanen edusti kausilla 2016-17 HJK:ta pääsarjassa. Vasta PK:n paidassa Rantanen on kuitenkin päässyt vauhtiin. Keskikenttäpelaaja on tehnyt Kansallisessa Liigassa jo kuusi maalia, ja hän on tällä maalipörssin jaetulla toisella sijalla. Myös sarjan kesäkuun parhaaksi pelaajaksi äänestetty Anita Abu pelasi Rantasen kanssa samaan aikaan HJK-paidassa. HJK:n puolustus saakin olla erityisen tarkkana näiden kahden pelaajan kanssa.

Myös punamustien maalivahti Lotta Rosenström on edustanut aikaisempina kausina HJK:ta. Rosenström on ollut kuluneella kaudella vaikea ohitettava, ja hän onkin pitänyt maalinsa puhtaana kuudessa ottelussa.

HJK:lla kasassa kivenkova nippu

Maalivahtityöskentelyyn ei kaadu myöskään HJK:n tekeminen. 18-vuotias Anna Koivunen napsii palloja varmasti ja johtaa peliä jämäkästi. Muitakin johtajatyyppejä Klubilta kyllä löytyy, esimerkiksi kapteeni Linda Ruutu sekä kokenut keskikenttäpelaaja Essi Sainio. Sainio on ollut myös HJK:n kuluneen kauden tehokkain pelaaja neljällä maalillaan, joten keskikenttäpelaaja lienee tarkassa vartioinnissa myös Olympiastadionin illassa.

Kotijoukkue PK-35 kannalta vaarallinen pelaaja on myös HJK:n laitapuolustaja Nea Lehtola. Hyvät ominaisuudet molempiin suuntiin omaava Lehtola on myös debytoinut maajoukkueessa. Hän oli Helmareiden mukana 8.3. pelatussa ottelussa Kroatiaa vastaan.

Essi Sainio ja Amanda Rantanen odottavat tiukkaa derbyä

Joukkueiden tehopelaajat Essi Sainio ja Amanda Rantanen pääsivät tutustumaan uudistettuun Olympiastadioniin jo etukäteen. Kumpikin kommentoi samalla myös tulevaa ottelua.

– PK-35:llä on äärimmäisen hyvä nippu. Sanoin jo ennen kautta, että he tulevat olemaan epätavallinen nousijajoukkue. He ovat ansaitusti kolmannella sijalla, kehuu HJK:n Sainio keskiviikon vastustajiaan.

Rantasen sanat vierasjoukkueesta ovat yhtä ylistäviä, joskin kapteeni korostaa oman joukkueensa vahvuuksia.

– Meidän pitää uskaltaa pelata omaa peliä ja pitää palloa. Meidän pelillä yhdessä pystymme voittamaan ihan kenet vaan.

Search