Katso video: TPS tasapeliin upealla kaukolaukauksella – HJK voittoon paikallispelissä

12.05.2023

Subway Kansallisen Liigan viides ottelukierros starttasi perjantaina kahdella kamppailulla.

Helsingissä HJK sai vieraakseen paikallispeliin HPS:n. Aivan alkuhetkiä hallitsi vieraat Paloheinän suunnalta. HPS prässäsi aggressiivisesti ylhäältä ja loi suoraviivaisesti painetta kohden HJK:n rangaistusaluetta.

Kotijoukkue nappasi silti johtoaseman heti ensimmäisestä tilanteestaan. HJK sai kulmapotkun ja pallon sijoitti rangaistusalueen sisältä verkkoon Lotta Lindström. Maali oli nuorelle hyökkääjälle jo kauden neljäs. Mikäli alla oleva video ei toimi, klikkaa tästä.

Reilun puolen tunnin jälkeen HPS oli todella lähellä tasoitusta. Oona Jääskeläinen pääsi karkuun, mutta HJK-maalivahti Annika Laihanen tuli kauas vastaan ja liukui pallon voimalla HPS-hyökkääjän jaloista.

HPS ei toisella jaksolla saanut haluamaansa kiriä käyntiin. HJK oli lähempänä tuplata johtonsa, kun kellossa oli 62 minuuttia. Pallo pelattiin Ria Karjalaiselle rangaistusalueen sisälle. HJK-kärki koitti sijoittaa pallon etualakulmaan, mutta Iina Rautiaiselta hieno jalkatorjunta.

Tasaisessa paikallispelissä ei maalipaikoilla juhlittu. Lopulta Lindströmin aikainen osuma riitti kotijoukkueelle voittoon asti.

Perjantain toisessa ottelussa PK-35 Vantaa sai vieraita Turusta, kun TPS lähti hakemaan paluuta pistekantaan. Alla oli kotitappio Kuopion Palloseuralle. Kotijoukkue kärsi viime kierroksella tylyn 0-6-tappion Ahvenanmaalla.

Myyrmäen kamppailusta oli lupa odottaa tasaista ja vähämaalista, mutta ainoastaan ensimmäinen toteutui. Ottelu kulki tasaisissa merkeissä, mutta maaleja nähtiin peräti neljä kappaletta.

Ensimmäisenä pääsi tuulettamaan kotijoukkue, kun PK-35 Vantaan kapteeni Sanna Saarinen sijoitti pallon pilkun tuntumasta hallitusti oikeaan nurkkaan. Tauolle siirryttiin vantaalaisten 1-0-johdossa.

TPS tuli toiselle nelivitoselle tahtoa täynnä. Jakso ehti vanheta vain viitisen minuuttia, kun Silja Jaatinen lähetti hienon keskityksen PK-35 Vantaan maalille. Aivan vapaaksi taka-alueelle jäänyt Nelly Lehtilä puski pallon varmasti takakulmaan. Lehtilä osui myös viikko sitten KuPSia vastaan.

Turkulaisjuhlat jäivät kuitenkin lyhytaikaiseksi. Vain seitsemää minuuttia myöhemmin TPS-vahti Inkeri Niemi joutui poimimaan pallon verkostaan. PK-35 Vantaa hyödynsi kulmapotkunsa ja keskuspuolustaja Roosa Toivanen nikkasi pallon päällään sisään sekä kotijoukkueen jälleen johtoon.

Illan hienoin maali nähtiin 67. minuutilla. Jenni Rannus sai pallon rangaistusalueen kulmassa ja haki oikean jalkansa vapaaksi. Tiukka kierteinen laukaus etukulmasta sisään ja TPS tasoihin. Katso maali alta. Mikäli alla oleva video ei näy, katso tästä.

PK-35 Vantaa haki vimmatusti loppuhetkillä voitto-osumaa, mutta pisteet jaettiin lukemin 2-2.

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen