Hyppää sisältöön

PK-35 Vantaa ja Ilves varmistivat sarjapaikkansa viimeisellä kierroksella

08.11.2020

Ilves väänsi sarjapaikan tyypillisellä esityksellään, kun sarjapaikkaan riittänyt voitto irtosi 1-0 tuloksella runsaista maalipaikoista huolimatta. PK-35 Vantaa puolestaan otti kotikentällään rutiinivoiton Turun Palloseurasta loppulukemin ollessa 3-0.

Ilvekselle taisteluvoitto

Tampereen Ilves taisteli sarjapaikan varmistamisestaan PK-35 Helsinkiä vastaan. Ilveksen joukoissa tiedettiin, että ottelusta vaaditaan voitto, jotta putoamiskarsintoihin joutumiselta vältyttäisiin. Kauden tyylilleen uskollisena Ilves ei tässäkään ottelussa päästänyt itseään helpolla, vaikka joukkueella oli useita mahdollisuuksia ratkaista ottelu. Lukuisista hyvistä maalipaikoistaan huolimatta Ilves onnistui maalinteossa vain kertaalleen, mutta tällä kertaa 1-0 voitto riitti varmistamaan sarjapaikan.

Ilveksen päävalmentaja Mika Lahtinen oli ottelun jälkeen helpottunut ja mietteliäs.

– Kauden alla näytti siltä, että joukkueemme on sarjaan todella iskukykyinen ja voisimme pelata jopa mitalisijoista. Olen pettynyt siihen, että jouduimme pelaamaan kaksi viimeistä kierrosta sarjapaikasta ja pakkovoitoista. Joukkue olisi ansainnut peliesityksillään paljon enemmän, mutta tulos jäi useissa otteluissa saamatta. Tappioon päättyneistä otteluista johdimme laskujeni mukaan viittä ja pelasimme esimerkiksi sarjan kärkikolmikon kanssa hyviä otteluita, Lahtinen kertasi.

Ilves-kapteeni Sanni Ojanen ylisti joukkueensa tahtotilaa ja päättäväisyyttä kahdessa viimeisessä tärkeässä ottelussa. Voitosta ja sarjapaikasta helpottunut kapteeni jakoi vuolaita kehuja pelikavereilleen ottelun jälkeen.

– Minulla oli koko pelin ajan kova luotto siihen, että hoidamme homman kotiin. Valmistautuminen meni hyvin ja olimme latautuneita pelin alkaessa. Koko pelin näkyi valtava tahtotila voittaa. Pelasimme omassa päässä varman päälle ja keskittyneesti, Ojanen tiivisti tuntemuksiaan ottelusta.

Viimeisen ottelun tulos otettiin Ilveksen leirissä riemulla vastaan, mutta kapteeni Ojanen oli päävalmentaja Lahtisen kanssa samoilla linjoilla kauden koko kuvasta.

– Meidän tavoitteemme oli paljon korkeammalla kuin mihin nyt ylsimme. Pelasimme kauden aikana tosi hyviä pelejä, joista ei tullut pisteitä, joten en osaa koko kauteen olla tyytyväinen. Jäi paljon hampaankoloon, mutta sehän tarkoittaa kovempaa tulosta ensi kaudelle, Ojanen totesi.

PK-35 Vantaa onnistui kauden viimeisessä ottelussaan

Koko kauden peliesityksiä ja tuloksia tarkastellen PK-35 Vantaan tilanne näyttää ja kuulostaa hyvin samankaltaiselta kuin Ilveksen. Paljon hyviä peliesityksiä ja voittoja, mutta kuitenkin edessä oli sarjapaikasta pelaaminen kauden viimeisessä ottelussa. Tärkeässä pelissä esitys oli kuitenkin vakuuttava ja omissa käsissä ollut varma sarjapaikka irtosi 3-0 voitolla TPS:aa vastaan. PK-35 Vantaan kapteeni Sanna Saarinen kehui omiensa esitystä ottelun jälkeen.

– Pelistä jäi tosi hyvä tunne ja olihan tämä äärettömän tärkeä voitto meille. Oli tosi tärkeää saada pidettyä sarjapaikka. Koko pelin ajan meillä oli hyvä tahtotila ja saimme itsestämme tärkeässä paikassa paljon irti. Vastustaja ei päässyt vaarallisille paikoille ja toisen maalimme jälkeen alkoi tuntua vielä enemmän siltä, että kyllä tämä hoidetaan, Saarinen kertoi.

PK-35 Vantaa on tottunut menestymään aiempina vuosina, mutta tälle kaudelle paluun liigaan tehnyt joukkue ei ottanut paineita historiasta tai joukkueen ulkopuolelta tulleista odotuksista. Kapteeni Saarisen kokemuksen mukaan Kansallisen Liigan keskitaso on noussut paljon lyhyessä ajassa.

– Ennen kauden alkua juttelimme joukkueen kanssa, että mennään peli kerrallaan. Meillä on nuori joukkue, joka on muuttunut paljon edellisestä liigakaudesta. Lisäksi Kansallisen Liigan taso on noussut huimasti ihan tässä parin vuoden aikana. Monessa seurassa on tehty pitkään hyvään juniorityötä ja nuoria huippupelaajia alkaa nyt näkyä liigatasolla. Tuntuu myös siltä, että valmennuksen puolella on kehitytty. Monella joukkueella oli nimittäin erilaisia variaatioita pelata. Ykköseen verrattuna tällä kaudella huomasi eron kahden sarjan välillä. Liigassa kyllä vastustajat rokottavat omista virheistä herkemmin kuin Ykkösessä tai junioripeleissä, Saarinen analysoi.

Potentiaalista PK-35 Vantaata kannattaa Saarisen mukaan tulla katsomaan jo talven otteluihin.

– Meidän joukkueemme kehittyy nopeasti ja tämän kauden kokemukset kasvattavat meitä paremmiksi. Varmasti tulemme jo talven peleissä jatkamaan siitä mihin tänään jäätiin eli teemme maaleja ja pelaamme hienoilla kombinaatioilla. Kyllä meitä kannattaa tulla katsomaan, Saarinen kannustaa kannattajia.

Päivän tulokset tarkoittavat sitä, että omassa pelissään 3-0 tappion HJK:lle kokenut JyPK joutuu vielä taistelemaan paikastaan Kansallisessa Liigassa putoamiskarsinnoissa, joissa heitä vastaan asettuu hyvässä vireessä kauden päättänyt ja lopulta toiseksi Ykkösessä sijoittunut Vaasan IFK. Ykkösen voittanut Helsingin Palloseura nousee suoraan Kansalliseen Liigaan.

Search