Hyppää sisältöön

PK-35 Vantaan kapteeni haluaa pitää yllä positiivista fiilistä vaikeasta tilanteesta huolimatta

27.03.2020

Sanna Saarinen on potkinut palloa siitä asti, kun on osannut kävellä. Neljävuotiaana Saarinen pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan joukkueena, kun hänen isänsä perusti joukkueen FC Hongan alaisuuteen. FC Espoon kautta Saarinen siirtyi PK-35 Vantaan riveihin vuonna 2009 pelaamaan ykkösdivaria. Jo saman kauden päätteeksi PK-35 Vantaa pääsi juhlimaan nousua naisten korkeimmalle sarjatasolle.

Takaisin huipulle

Saarisen ja PK-35 Vantaan taival pääsarjatasolla on ollut monivivahteinen. Nousijajoukkueena PK-35 Vantaa nousi yllättäen mestariksi jo kaudella 2010 pelattuaan vakuuttavan kauden. Joukkueen suoriutuminen on ollut vakuuttavaa kaudesta kauteen. Kaudella 2018 joukkue otti jo seitsemännen suomen mestaruutensa. Saarinen oli mukana juhlimassa jokaista näistä mestaruuksista.

Mestaruuskauden 2018 jälkeen tapahtui jotain odottamatonta, kun joukkue ei saanutkaan lisenssiä liigan kaudelle 2019.

– Viime kaudeksi ei tosiaan saatu lisenssiä, joten minullakin oli edessä uran toinen kausi ykkösessä. Sieltä haettiin vauhtia. Alkuun se oli shokki kaikille, mutta nopeasti siinä kerättiin joukkue kasaan ja alettiin miettiä, ketkä ovat valmiita sitoutumaan nousutavoitteisiin. Me uskoimme siihen hommaan ihan alusta asti.

Saarisen mukaan joukkueessa on ollut läpi vuosien hyvä yhteishenki ja valmennus on toiminut seurassa hyvin. Ei ollut siis yllätys, että jo yhden ykkösessä pelatun kauden jälkeen joukkue palaa pääsarjatasolle. Vaikka liigatason pelejä ei joukkue viime kaudella saanut, Saarinen kokee ykkösessä pelatun kauden tuoneen mukanaan myös hyviä asioita.

– Viime kaudella nuoret pelaajat saivat paljon vastuuta. Nyt koen, että he ovat valmiita näyttämään osaamisensa tulevalla kaudella myös liigatasolla. Viime kaudella meillä oli myös kapea rinki, mikä takasi pelaajille ison määrän tärkeitä peliminuutteja.

Kaikilla edessä epävarma kausi

Viime kauden päättyessä nousujuhlaan ei kukaan vielä osannut odottaa, että kauden 2020 alkamista varjostaisivat paljon pelillisiä tekijöitä suuremmat asiat.

– Ennen sitä on mietitty, että miten pärjätään ja missä vaiheessa ollaan pelillisten asioiden kanssa. Nyt mietitään koska edes päästään pelaamaan.

Saarisen mukaan PK-35 Vantaan pelaajilla on ollut todella hyvä asenne vaikeaan tilanteeseen. Vaikka omatoimiharjoitteluun on panostettu ja pelaajille on annettu erilaisia fysiikka- ja juoksuohjelmia, on kaikessa korostettu terveenä pysymistä. Pelaajat ovat treenanneet pääosin yksikseen, mutta pitäneet tiiviisti yhteyttä WhatsAppin välityksellä. Joukkue on pitänyt positiivista henkeä yllä myös jakamalla toisilleen erilaisia sosiaalisen median haasteita.

– Vessapaperihaasteet on ollut hauskoja. Niistä välittyy sellainen positiivinen fiilis. Vaikeistakin asioista voidaan luoda huumoria ja pitää positiivisia asioita yllä.

Yhteishengen säilymisen eteen ei ole Saarisen mukaan joutunut näkemään vaivaa joukkueessa, sillä positiivinen asenne tuntuu olevan itsestäänselvyys. Pelaajat ovat jaksaneet pitää hyvää henkeä yllä vaikeasta tilanteesta huolimatta. Saarinen suosittelee junioreitakin pysymään positiivisena, vaikka harjoituspaikkoja suljettaisiinkin.

– Vaikka virallisia pelejä ei nyt ole, pelaajat voivat tehdä paljon asioita kehittyäkseen jalkapalloilijana ja urheilijana. Yritetään pysyä positiivisina ja laittaa asioita perspektiiviin. Ensisijaisesti tulee huolehtia omasta sekä toisten terveydestä ja vasta sen jälkeen urheilullisista asioista.

Search