Hyppää sisältöön

PK-35 Vantaan tulevaisuuden tähti Oona Sevenius uskoo kovan työn kantavan hedelmää

25.03.2021

16-vuotias Oona Sevenius oli viime kaudella Kansallisen Liigan nuorin pelaaja, mutta vastuu PK-35 Vantaassa kasvoi kauden aikana suureksi. Odotukset tulevaa kautta kohtaan ovat kuitenkin vielä suuremmat.

Kakkosesta Kansalliseen Liigaan

PK-35 Vantaan hyökkääjä Oona Sevenius pelasi vielä kaksi vuotta sitten Kakkosta NJS:n riveissä. Kun mahdollisuus pelata Kansallista Liigaa punamustissa tarjoutui, lähti nuori pelaaja ennakkoluulottomasti kilpailemaan peliajasta Suomen yhteen kaikkien aikojen menestyneimpään joukkueeseen. Alun perin Seveniuksen tavoitteena oli vakiinnuttaa paikka avauskokoonpanossa kauden loppuun mennessä. Toisin kuitenkin kävi, sillä Kansallisen Liigan nuorin pelaaja päätyi heti suureen rooliin joukkueessa.

– Vastuu tuli yllätyksenä. Kun sitten pääsin avaukseen heti ensimmäisessä ottelussa, minua jännitti todella paljon. Avaukseen pääseminen myös ruokki todella paljon. Minulla oli hirveä nälkä tehdä koko ajan hommia, sillä avauksen paikkaa ei voinut missään vaiheessa pitää itsestäänselvyytenä, Sevenius kertoo.

Vaikka nuoren pelaajan ennen kautta asetettu tavoite täyttyikin nopeasti, sarjatason vaihtuminen korkeampaan toi kuitenkin mukanaan myös omat haasteensa. Varsinkin aluksi Sevenius tasapainotteli turvallisen ja rohkean pelitavan välillä.

– Kansallisen Liigan vauhti vastasi aika lailla odotuksiani. Koin suurimmaksi haasteeksi sen, että vaikka sarja on kova, pitäisi aina uskaltaa yrittää. Pitää muistaa, että olen tullut tänne siksi, että minulla on vahvuuksia pärjätä täällä, vaikka suoritusten laatua täytyy nostaa.

Nälkä kasvaa vastuun mukana

PK-35 Vantaan kausi oli monessa mielessä kaksijakoinen. Ennen kautta odotukset joukkueen sijoituksesta olivat seitsemättä sijaa korkeammalla. Toisaalta joukkueen nuoret pelaajat, kuten Sevenius ja 17-vuotias Wilma Forsblom löivät itsensä läpi Suomifutiksen huipulla. Sevenius onnistui kaudella 2020 viimeistelemään Kansallisessa Liigassa kolme maalia. Näin jälkikäteen katsottuna nuori hyökkääjä on tyytyväinen debyyttikauteensa, vaikka kauden aikana kunnianhimo ajoi koko ajan odottamaan itseltä enemmän.

– Tavallaan nyt kauden jälkeen olen tyytyväinen kauteen, koska ylipäätään pelaamani isot minuutit olivat jo voitto. Sitten taas toisaalta, kun sisäistin olevani avauskokoonpanossa ja että minulla on rooli joukkueessa, niin nälkä alkoi väkisinkin kasvaa. Varsinkin loppukaudesta minulla jäi usein peleistä sellainen fiilis, että en oikein tiennyt olenko tyytyväinen.

Epäilyksistään huolimatta Sevenius myöntää, että viime kausi oli debyyttikaudeksi todella hyvä. Tulevaa kautta kohtaan odotukset ovat vielä korkeammalla, sillä nyt Sevenius tuntee niin sarjan kuin vastustajienkin tason. Ikäisekseen vahva hyökkääjä onkin ollut hirmuvireessä Suomen Cupissa ja harjoitusotteluissa. Sevenius on viimeistellyt alkukauden otteluissa peräti kuusi maalia, ja lisäksi hän on ollut mukana rakentamassa suurta osaa punamustien maaleista.

– Henkilökohtaisella tasolla talven harjoituskausi on ollut minulle tosi hyvä. Olen pysynyt ehjänä, eikä ole ollut mitään vammoja, mitkä estäisivät harjoittelua. Nyt myös alkaa näkyä, että pystyn täällä keskittymään täysin pelaamiseen ja treenaamiseen, eikä ole niin paljon muita asioita mitkä veisivät energiaa, Sevenius pohdiskelee vahvan alkukauden taustoja.

Joukkueen iskukyky kovempi kuin viime kaudella

Yksi syy Seveniuksen kovaan vireeseen löytyy myös ympärillä olevasta joukkueesta. Koko vantaalaisjoukkueen tekeminen on ollut harjoituskauden aikana kovalla tasolla. Tulevaan kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin, niin harjoitusottelut kuin Suomen Cupin ottelutkin lupaavat hyvää.

– Joukkueemme iskukyky on tosi hyvä, ja tasomme on noussut viime kaudesta. Olemme harjoitelleet koko ajan kovaa, ja joukkueen meno vaikuttaa hyvältä tulevaa kautta ajatellen.

Sevenius uskoo, että tulevalla kaudella PK-35 Vantaa tulee taistelemaan viime kautta korkeammista sijoituksista. Joukkueen pelaajamäärä on kasvanut, ja lisäksi tietyissä asioissa ollaan selvästi viime kautta edellä.

– Kaikki lähtee siitä, että meillä on todella nälkäisiä pelaajia, ja rinki on ehkä vähän isompi kuin viime kaudella. Joukkueen sisällä on sopivasti sellaista tervettä kilpailua, mikä nostaa treenitasoa. Olemme myös selvästi paremmassa kunnossa joukkueena kuin viime kaudella tähän aikaan. Se auttaa siihen, että jaksamme tehdä hommia kentällä.

Lupaavasta talvikaudesta huolimatta joukkue ei ole halunnut asettaa tarkkoja tavoitteita sijoituksista. Henkilökohtaisellakaan tasolla Sevenius ei ole asettanut tavoitteita maalimääristä, mutta silti suuntaviivat tulevaa kautta ajatellen ovat selvillä.

– Tavoitteeni on löytää rentous pelaamiseen ja oman perustasoni nostaminen. Haluan pystyä toteuttamaan itseäni kentällä. Sitä kautta uskon, että tuloksia tulee kyllä. Uskon, että kun kaikki napsahtaa paikoilleen, kova työni palkitaan.

Suuret unelmat ulkomailla

Seveniuksen pitkän aikavälin tavoitteena on pelata ulkomailla jossain maailman huippuseuroista.

– Olen suuri unelmoija. Tähtään jokapäiväisessä tekemisessäni siihen, että pääsen ulkomaille ja olen huippupelaaja. Tiedän, että unelmien eteen pitää tehdä paljon töitä. Toivoisin kuitenkin, että jo muutaman vuoden sisällä pääsisin ulkomaille.

Nuoren pelaajan suuret unelmat eivät ole kaukaa haettuja, sillä Sevenius on kova tekemään töitä unelmiensa eteen. Koska Seveniuksella on ikäisekseen hyvät fyysiset ominaisuudet, hän pystyy hyvin nousemaan Kansallisen Liigan huipulle jo tulevalla kaudella. Sevenius on myös hyvä maalintekijä, ja hänen vahvuutensa nousevat hyvin esiin kovan työmoraalin ansiosta. Eniten kehitettävää ennen kansainvälistä läpimurtoa on henkisellä puolella.

– Kehitettävää on itseluottamuksen kanssa. Olisi tärkeää, että itseluottamus pysyy korkealla tasolla koko ajan, eikä tarvita ensin niitä paria onnistumista. Tärkeinä hetkinä on pystyttävä aina antamaan itsestään parasta kentällä.

Search