Hyppää sisältöön

PK-35 Vantaan Väisänen harmitteli voiton karkaamista

26.01.2020

Loppuhetkillä menetetty voitto ja varma jatkopaikka jäivät luonnollisesti kaivelemaan Punamustien leirissä, mutta päävalmentaja Jari Väisänen löysi pelistä myös paljon hyvää. Samalla hän kuitenkin myönsi, että Tampereen Pirkkahallissa nähtiin kovin kaksijakoinen ottelu.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää pelaamista. Pääsimme hyvin viimeiselle kolmannekselle, saimme pelattua palloja rangaistusalueella ja pääsimme myös laukomaan. Kykenimme hyviin murtautumisiin, mutta muutamaa hyvää tekopaikkaa lukuun ottamatta viimeisistä suorituksista puuttui kuitenkin vielä paras terävyys. Kokonaisuudessaan onnistuimme avaamisessa, rakentamisessa ja murtautumisissa avausjaksolla hyvin, Väisänen arvioi vantaalaisten sivuilla.

– Puolustussuuntaan pystyimme estämään Ilveksen avaamispeliä hyvin ja hoidimme heidän pitkät pallonsa hyvin. Myös 0-1-maaliin johtanut tilanne lähti onnistuneesta prässistä ja ”Karkin” hyvästä eteenpäin puolustamisesta. Pääsimme riistämään pallon ja meillä oli heti kaksi pelaajaa valmiina ylhäällä. Siinä nähtiin Karkilta loistava keskitys ja Oonalta loistava viimeistely.

Hyvän avausjakson jälkeen toisen jakson alku oli kuitenkin Punamustille haastava. Se avasi myös Ilvekselle mahdollisuuksia, kunnes PK-35 Vantaa löysi jälleen paremman rytmin ja sai taas otetta pelistä.

– Toisen jakson alussa Ilves nosti prässiä, kun taas meillä jalat jäivät vähän koppiin. Emme olleet ihan valmiita toisen jakson alkuun. Ilves onnistui tuottamaan meille vaikeuksia ja he saivat yhden läpiajonkin, jona Velma kuitenkin pystyi torjumaan, Väisänen sanoi.

– Hakkasimme hetken aikaa päätä seinään, mutta lopulta pääsimme muutaman kerran vähän pidemmillä palloilla prässin ohi. Sen jälkeen Ilveksen prässi hieman hyytyi ja peli kääntyi taas meille. Pystyimme jälleen hallitsemaan palloa, saimme hyviä vastahyökkäyksiä ja pääsimme jopa useamman kerran rangaistusalueelle, mutta emme saaneet ihan kunnon viimeistely-yrityksiä. Ilves puolusti kurinalaisesti eikä päästänyt meitä helposti maalipaikoille. Loimme kuitenkin hyvää painetta, mistä esimerkiksi seitsemän kulmapotkua on hyvä osoitus.

PK-35 Vantaa oli aivan viime minuuteille asti kiinni vierasvoitossa, mutta Ilves nousi vielä rinnalle. Vaikka tasapeli oli Punamustille pettymys, oli Väisänen ottelun pelilliseen antiin pääosin tyytyväinen.

– Lopussa meille sattui vähän turha pallonmenetys ja Ilves sai vielä sen yhden paikan, josta he tasoittivat pelin hienolla laukauksella. Siinä tilanteessa meidän olisi pitänyt pelata suoraviivaisemmin. Tulos oli mitä oli, mutta peli-ilmeeseen voimme olla ihan tyytyväisiä, Väisänen totesi.

– Olimme liikkeellä kapealla ja vielä aika kokemattomalla ryhmällä. Pitää muistaa, että muutamalle pelaajalle tämä oli vasta ensimmäinen kilpailullinen peli tämän joukkueen kanssa. He kuitenkin suoriutuivat tehtävästään tosi hyvin. Saimme tarvittavan määrän tilanteita ja niiden lisäksi puolittaisia tilanteita, joita saamme toivottavasti jatkossa vietyä tehokkaammin loppuun.

Punamustien pelit Suomen Cupissa jatkuvat jo ensi viikon lauantaina 1.2. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Jyväskylän Pallokerhon.

Lähde: PK-35 Vantaan kotisivut

Search