Hyppää sisältöön

PK-35 Vantaan Väisänen mielissään jatkopaikasta ja esityksestä

02.02.2020

Päävalmentaja Jari Väisänen löysi jälleen PK-35 Vantaan pelaamisesta paljon hyvää. Vuodenajalle tyypilliseen tapaan pienet asiat pelin sisällä vaativat kuitenkin yhä hiomista.

– Hallitsimme palloa hyvin hyödyntäen koko hyökkäyskolmannesta. Pidimme palloa omalla joukkueella ja käytimme sekä molempia laitoja että keskustaa. Välillä tosin juutuimme liikaa tietyille alueille. Etenkin avausjaksolla saimme luotua hyvin 2v1-tilanteita, mutta liikkeiden ja syöttöjen ajoitukset eivät olleet ihan kohdillaan, Väisänen arvioi vantaalaisten sivuilla.

– Saimme useampia hyviä riistoja ja pääsimme eteenpäin, mutta JyPK sai monesti puolustettua meitä laitakaistoille, joista on vaikeaa luoda hyviä maalintekoaihioita. Iso osa vaarallisimmista tilanteista tulikin keskisektorilta tai erikoistilanteista.

Väisäsen mukaan JyPK tarjosi Punamustille Myyrmäessä hyvän vastuksen. Kotijoukkueen lisäksi myös vierailijat pyrkivät tilanteen tulleen aktiiviseen pallolliseen peliin.

– JyPKillä oli avausjaksolla muutama hyvä vastahyökkäys ja jopa yksi läpiajo, jonka Velma kuitenkin hoiti mallikkaasti. JyPK oli vaarallinen etenkin silloin, kun he saivat palloa linjan taakse tai pääsivät tekemään nopeita tempokuljetuksia, Väisänen sanoi.

– Tänään nähtiin hieman erilainen JyPK kuin edellisissä kohtaamisissamme. He pyrkivät avaamaan peliä rohkeasti alhaalta ja muutamaan otteeseen onnistuivatkin siinä ihan hyvin. Välillä jouduimme puolustamaan syvemmälläkin, mutta kun olimme puolustusmuodossa, JyPK ei oikein päässyt murtautumaan sen sisälle.

Tämän vuoden aiemmissa otteluissa PK-35 Vantaalla on ollut pieniä käynnistymisvaikeuksia. Väisäsen mukaan hyvää aloitusta painotettiin tauolla pukukopissa ja toisen jakson alku olikin tällä kertaa pirteää pelaamista.

– Toisen jakson alku oli meiltä hyvä ja teimme nopeasti johtomaalin. Netta antoi vasemmalta laidalta hyvän keskityksen topparin ja maalivahdin väliin. Oona vei hyvällä liikkeellään toppareita poispäin tilanteesta ja Wilma tuli loistavasti topparin selän takaa tilanteeseen laittamaan pallon maaliin.

Pelin jälkimmäinen puolisko alkoi Punamustien kannalta hyvin, mutta loppua kohden se muuttui jälleen vaikeammaksi. Jännitys säilyi loppuun saakka, vaikka PK-35 Vantaa onnistuikin pitämään JyPKin hyvin poissa maalipaikoilta.

– Pelasimme maalin jälkeenkin vielä jonkin aikaa ihan hyvää jalkapalloa, mutta jossain vaiheessa myös JyPK alkoi saada palloa enemmän haltuunsa. He pääsivät kierrättämään pelivälinettä jopa meidän alueellamme, mutta eivät oikein päässeet paikoille. Pidimme heidät hyvin poissa maalintekosektorilta, mutta meillä oli ajoittain vaikeuksia lähteä alhaalta käsin jälleen hyökkäämään, Väisänen totesi.

– Toisella jaksolla kummassakaan päässä ei ollut kovin paljoa hyviä maalintekopaikkoja. Molemmat joukkueet pääsivät rangaistusalueen läheisyyteen, mutta eivät oikeastaan kunnolla sen sisälle. JyPK sai pari vaarallista kulmapotkua, mutta nekin pystyimme selvittämään.

Kokonaisuudessaan Väisänen oli tyytyväinen ottelun antiin. Joukkue saavutti Suomen Cupin lohkovaiheessa tavoitteeksi asetetun jatkopaikan ja samalla pelin kehittäminen etenee aikataulussa kohti vajaan kahden kuukauden kuluttua alkavia sarjapelejä.

– Tämä oli meille kova viikko, sillä pelasimme keskiviikkona poikajoukkuetta vastaan. Pystyimme kuitenkin vielä hyvän treeniviikon jälkeen pelaamaan kokonaisuutena taas vähän ehjemmän pelin. Vielä on toki parannettavaa. Tässä vaiheessa tärkeimpiä asioita ovat kuitenkin ne, että olemme jatkossa ja meitä vastaan on tehty tänä vuonna tosi vähän maaleja.

Lähde: PK-35 Vantaan kotisivut

Search