Hyppää sisältöön

Ranskan Liigassa edustaneet Leonie Pankratz ja Allison Pantuso tositoimiin Kansallisessa Liigassa

14.07.2021

17. heinäkuuta Helsingissä kohtaavat HJK ja KuPS ovat molemmat hankkineet vahvistusta Ranskan Liigasta. Leonie Pankratz liittyy HJK:n riveihin ja Allison Pantuso vahvistaa jatkossa KuPS:n joukkuetta. 

Lauantaina 17. heinäkuuta nähdään kiinnostava ottelu, kun sarjakärki KuPS matkaa Helsinkiin vahvistuneen HJK:n vieraaksi. Ottelussa ensi kertaa saatetaan nähdä esimerkiksi Linda Sällström, joka edustaa jatkossa Klubia. Helmari-legendan lisäksi HJK vahvistuu saksalaisella laitapelaajalla Leonie Pankratzilla, joka edusti menneellä kaudella Ranskan pääsarjassa pelaavaa Montpellieriä. 31-vuotiaalle laiturille kertyi kuluneen kauden aikana pelejä 16 kappaletta ja hän kirjautti tililleen yhden maaliin johtaneen syötön. 

Myös KuPS on vahvistanut rivejään Ranskan pääsarjapelaajalla. Kuopiolaisten joukkueeseen liittyy GPSO 92 Issyssä pelannut yhdysvaltalaiskeskikenttäpelaaja Allison Pantuso. 24-vuotias Pantuso pystyy pelaamaan myös topparina tai laiturina, mutta KuPS:ssa hänelle on kaavailtu paikkaa keskikentältä, johon Emmaliina Tulkin loukkaantuminen jätti aukon. 

HJK:n vahvuuteen liittyvä Pankratz ja KuPS-paidan päälleen vetävä Pantuso ovat kohdanneet viimeksi huhtikuun 17. päivä Ranskan Liigan ottelussa. Pankratzin Montpellier oli tuolloin Pantuson joukkuetta Issyä vahvempi lukemin 0–3. 

Leonie Pankratz saatetaan nähdä tositoimissa jo lauantain ottelussa. Kuva: HJK

 

Pankratzilla yhteyksiä Suomeen

Leonie Pankratzin pitkään uraan on mahtunut monenlaista ennen HJK:hon siirtymistä. Kaudet 2013–2020 laitapelaaja pelasi Saksan Bundesliigaa Hoffenheimissa ja sitä ennen kolme kautta 2. Bundesliigassa Hoffenheimin kakkosjoukkueessa. Bundesliigassa hän on pelannut kaiken kaikkiaan 135 ottelua. Maaleja Saksan pääsarjassa syntyi 10 kappaletta. Kaudella 2016 Pankratzin kävi myös pelaamassa Islannissa IBV:n riveissä. Pohjoismaat eivät siis ole pelaajalle täysin vieraita.

Pankratzilla on myös selkeä yhteys Suomeen, joka edesauttoi päätöstä siirtyä tänne pelaamaan. Laituri on harkinnut Suomessa pelaamista jo pitkään. 

– Aviomieheni työskentelee Suomessa, joten emme voineet pandemian aikana tavata pitkään aikaan. Se edesauttoi päätöstäni siirtyä myös itse Suomeen, Pankratz kertoo. 

Saksalaispelaaja haluaa todistaa osaamisensa Suomessa ja Kansallisessa Liigassa. Pankratzille on kuitenkin vielä tärkeämpää nauttia pelaamisesta. 

– Ensisijainen tavoitteeni on säilyä terveenä, ja tietenkin suoriutua hyvin ja todistaa osaamiseni. Tärkeintä minulle on kuitenkin nauttia. Olen kiitollinen voidessani kutsua jalkapalloa työkseni. 

HJK:n päävalmentajan Jonne Kunnaksen mukaan Pankratz tuo joukkueen pelaamiseen 1v1-vahvuutta ja vahvaa pallollista osaamista. 

– Leonie on fyysisesti erittäin vahva ja nopea pelaaja, joka on taitava pallollisena sekä vahva ohittamaan. Lisäksi hänellä on hyvä ja monipuolinen syöttö- ja laukaisuvalikoima. Hän pystyy pelaamaan laita-alueella eri rooleissa, Kunnas kuvailee. 

Lisäksi saksalaispelaajan pitkä kokemus Euroopan huippusarjoista on HJK:lle arvokasta. 

– Kokemuksellaan Euroopan huippusarjoista hän tuo joukkueeseen paljon lisää myös henkisellä puolella. Lisäksi persoonana hän sopii todella hyvin joukkueeseemme.

Allison Pantuso tuo voimaa KuPS:n erikoistilannepelaamiseen. Kuva: KuPS

 

Pantuso mahdollistaa erilaisia variaatioita 

KuPS:an siirtyneellä Allison Pantusolla on myös paljon kokemusta niin Euroopan sarjoista kuin myös Yhdysvalloista. 180-senttinen Pantuso pelasi viimeisimmäksi Ranskan Liigan GPSO 92 Issyssä. Ennen siirtymistään pariisilaiseen Issyyn, Pantuso edusti myös ranskalaista Nancya ja kaudella 2019 sveitsiläistä Luganoa. Luganon paidassa Pantuson tilille kirjattiin myös otteluita Mestarien Liigassa, muun muassa Manchester Cityä vastaan. Ennen Euroopan sarjoihin siirtymistä hän on edustanut neljän kauden ajan yhdysvaltalaisessa Oregon Staten yliopistossa, jossa hän oli joukkueensa kapteeni ja hänet valittiin myös sarjansa arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Pantuso on kotoisin Kaliforniasta Thousands Oakin kaupungista, joka on noin Kuopion kokoinen kaupunki Los Angelesin lähistöllä. Edessä ei siis ole kovin suurta kulttuurishokkia, ja Pantuso kertookin viihtyneensä Kuopiossa erinomaisesti. 

– Olen tosi innoissani siitä, että olen Kuopiossa. Kaupunki on todella kaunis, ja ensimmäinen viikkoni täällä on ollut ihana. Joukkue on ollut todella ystävällinen ja tehnyt oloni tervetulleeksi. Heillä on kaunis ja yhtenäinen pelitapa, ja olen kiitollinen saadessani liittyä tähän joukkueeseen, Pantuso kuvailee. 

Keskikenttäpelaajan tavoitteena on edetä KuPS:n kanssa mestaruuteen asti.

– Kauden tavoitteeni on voittaa sarja KuPS:n kanssa ja kehittyä edelleen jalkapalloilijana.

KuPS:n päävalmentaja Ollipekka Ojala iloitsee Pantuson liittymisestä joukkueeseen. Ojalan mukaan yhdysvaltalaispelaaja tuo joukkueeseen laatua ja laajuutta. 

– Hänen tulonsa mahdollistaa useammat erilaiset variaatiot pelitavan sisällä, Ojala kertoo.

Lisäksi Pantuso tuo pitkänä pelaajana vaarallisuutta KuPS:n erikoistilannepelaamiseen. Ojalan mukaan Pantuso on kokonaisvaltaisesti erittäin laadukas pelaaja. 

– Hänellä on hyvä syöttövalikoima ja hän on myös vahva molemmissa bokseissa. Erikoistilanteisiimme saamme paljon lisää vaarallisuutta.

Lähteet: HJK & KuPS

Search