Raportti: HPS voitokas karsintojen ensimmäisessä osaottelussa

17.10.2021

NJS:n ja HPS:n välinen ottelu pelattiin aurinkoisella ja tuulisella Klaukkalan tekonurmella. HPS oli odotetusti hallitsevampi joukkue ja voitti ottelun lukemin 0-2. Karsintojen toinen osaottelu pelataan Helsingissä HofS-areenalla lauantaina 23.10.

HPS siirtyi johtoon ottelun AVAUSJAKSOLLA

Ottelun alussa HPS otti pallonhallinnan itselleen ja pyrki pelaamalla lähemmäksi NJS:n boksia. NJS pysyi tiiviinä, eikä puolustuslinjan väleistä löytynyt HPS:n murtaville syötöille tilaa. Kun ottelun ensimmäistä jaksoa oli hieman yli kymmenen minuuttia pelattu, sai NJS hyvän maalintekopaikan. Kotijoukkueen Ella Leskelä taisteli vahvasti pallosta keskellä ja tarjoili Helmi Lahtisen laukomaan, mutta HPS:n maalivahti Jessica Kiviaho sai torjuttua. Lahtinen pääsi vielä paluupalloon, mutta kosketus pomppivaan pelivälineeseen jäi heikoksi ja Kiviaho vangitsi pallon itselleen.
Ajassa 20’ HPS siirtyi johtoon Ella Andbergin upealla viimeistelyllä. Tilanne syntyi vasemmalta laidalta NJS:n heikosta syötöstä alaspäin, jonka Emilia Ukkonen jatkoi ensimmäisellä kosketuksellaan keskelle Ella Andbergille. Andberg laukoi kuudentoista rajan tuntumasta vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan. Avausjakson viimeisellä vartilla nähtiin monta hyvää hyökkäystä. HPS:n kapteeni Aino Lehtinen pääsi laukomaan boksin ulkopuolelta, mutta vasemman jalan laukaus karkasi hieman yli maalin. HPS:lle tarjoutui hieman yllättäen hyvä paikka, kun kotijoukkueen maalivahti Annika Kulha ei aivan saanut liimattua vasemmalta tullutta keskityspalloa ja Emilia Ukkonen pääsi väliin. Ukkonen tiputti nopeasti alas Claudia Cagninalle, mutta Cagninan laukaus suoraan vastapallosta karkasi maalin yli. Ella Andberg oli tehdä toisen maalin jakson lopulla, kun terävänä ollut hyökkääjä luki NJS:n avauspelaamista ja sai riistettyä pallon itselleen keskustassa. Andberg laukoi maalivahti-Kulhan yli, mutta pallo pamahti ylärimaan. NJS sai oman paikkansa, kun Nette-Nina Hiltunen pääsi puskemaan korkeana boksiin toimitetun kulmapotkun, mutta Kiviaho sai torjuttua alakulmasta.

HPS:n Mette Barck viimeisteli upealla kaukolaukauksella

Toiselle jaksolle lähdettiin HPS:n 0-1-johtoasemassa. Jakson alussa HPS:n Mette Barck taisteli vartioinnista jalkansa vapaaksi ja yritti ratkaisuaan kaukaa, mutta pallo leijaili selvästi maalin yli. Toinen jakso eteni HPS:n komennossa, mutta boksiin vierailijat eivät jakson alkupuolella päässeet NJS:n puolustaessa tiiviisti. Kun toista jaksoa oli noin viisitoista minuuttia pelattu, Mette Barck kokeili uudestaan kaukaa, mutta tällä kertaa hyvännäköinen laukaus osui ylärimaan. Toisen puoliajan puolivälin jälkeen NJS sai sivuvaparin, joka aiheutti hädän tuntua HPS:n boksiin, mutta palloon tullutta Kiviahoa rikottiin tilanteessa ja ottelu jatkui vierailijoiden vapaapotkulla.
Ajassa 76´ Mette Barckin kolmas yritys kaukaa onnistui ja keskikenttäpelaaja toimitti pallon korkeana maaliin. Tilanne syntyi, kun Hanna Onufriew sai oikealla laidalla riistettyä NJS:n heikon syötön. Nopeasta tilanteenvaihdosta HPS pelasi Dolma Gurungin kautta Barckille, joka näki kotijoukkueen maalivahdin olleen kaukana viivalta ja Barckin noin kolmestakymmenestä metristä lähtenyt laukaus nousi Annika Kulhan yli ja tippui riman alle. Kun peliaikaa oli noin kymmenen minuuttia jäljellä, HPS:n Tuuli Siponen pääsi laukomaan boksista, mutta Annika Kulha sai torjuttua korkean laukauksen kulmapotkuksi. Ottelun viimeiset minuutit HPS painosti NJS:n päädyssä, mutta enempää maaleja ottelussa ei syntynyt. Annika Kulha teki ottelun loppuun vielä hienon torjunnan alakulmasta, kun Mette Barck laukoi terävästi vasurillaan.
Aurinkoinen ja todella tuulinen keli toivat omat haasteensa karsintaotteluun, mutta NJS:n Paula Kantelinen kommentoi ottelun jälkeisessä Ruudun haastattelussa sääolosuhteiden olevan aina samat molemmille joukkueille. Kantelinen oli pettynyt, kun omaa päätä ei saatu pidettyä puhtaana ja HPS pääsi rokottamaan kahdesti. HPS:n Hanna Onufriew oli ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa tyytyväinen ja helpottunut.
– Ekalla puoliajalla tuntui, että ei nähnyt mitään koska aurinko paistoi silmiin. Kova tuuli toi oman mausteensa kun korkeat pallot melkein pysähtyivät ilmaan. Voitto oli meille ehdottomasti helpotus, vaikka emme tulleet mitään muuta hakemaankaan. Tarkoitus oli pelata mahdollisimman hyvää peliä ja vaikka siinä ei ihan onnistuttu, niin voidaan olla voittoon tyytyväisiä.
Kuva: Kalevi Hämäläinen