Raportti: HPS:lle tärkeät pisteet JyPK:n vieraana

25.08.2021

JyPK ei saanut avauspisteitään keskiviikkoiltana, vaan HPS vei pisteet Harjulla lukemin 0–2. Ottelun maaleista vastasivat Helmi Halomo ja Aino Lehtinen.

Keskiviikkoillan Subway Kansallisen Liigan ottelussa kohtasivat JyPK ja HPS. Ottelun alkuhetkillä kotijoukkue JyPK oli liikkeellä terävämmin, ja ottelun ensimmäinen maalintekotilaisuus avautuikin jyväskyläisille viidennellä peliminuutilla. Pauliina Pirinen pelasi hyvällä syötöllään Aada Törrösen vetopaikkaan, mutta HPS:n maalilla Jessica Kiviaho venyi torjuntaan.  Muutamaa minuuttia myöhemmin Kia Voutilaisen loistava keskitys leijaili vain hieman yli maalin edustalla olleiden JyPK pelaajien.

HPS onnistui ensimmäisellä puoliajalla lähestymään JyPK:n maalia vain kaukolaukauksin. Sen sijaan JyPK rakenteli  useammankin hyvän mahdollisuuden hakea ratkaisua. Noin puolen tunnin kohdalla JyPK:lla oli tilaisuus avata maalihanat useaankin otteeseen. Lähellä maalintekoa kävivät Voutilainen, Törrönen ja Henni Rinkinen, mutta palloa ei saatu maaliin. Yrityksistä paras oli Törrösen terävä laukaus suhteellisen pienestä kulmasta oikealta, mutta varmoja otteita esittänyt Kiviaho torjui yrityksen. Vielä aivan ensimmäisen puoliajan loppuun Elena Aristodimou pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta veto suuntautui yli maalin.

Toisen puoliajan alussa HPS avasi maalihanat. Helsinkiläisten kapteeni Aino Lehtinen puski keskustasta väkisin läpi useamman pelaajan ja syötti Helmi Halomolle boksiin. Halomon laukaus pomppi jyväskyläisten kannalta epäonnisesti maaliin omien puolustajien kautta. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Voutilainen onnistui karkaamaan HPS-puolustajilta, mutta Kiviaho pelasti jälleen tilanteen oikea-aikaisella vastaantulollaan.

Toisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla kunnolliset maalintekotilanteet olivat vähissä, eikä kummallekaan enää rakentelemalla syntynyt tuhannen taalan paikkoja. HPS pääsi kuitenkin vielä kertaalleen rokottamaan kotijoukkuetta puolustuspään virheestä. Ottelua oli jäljellä enää viitisen minuuttia, kun Aino Lehtinen haistoi huonon syötön JyPK:n alakerrassa, eikä HPS:n kauden paras maalintekijä erehtynyt ilmaisen tilaisuuden saatuaan. JyPK rakensi takaiskun jälkeen vielä pari tilannetta, mutta helsinkiläisten maali pysyi tyhjänä. Näin ollen HPS vei pisteet lukemin 0-2 ja paranteli samalla asemiaan alempaa loppusarjaa ajatellen.