Hyppää sisältöön

Raportti: Ilves ja JyPK tasasivat pisteet Kaupissa

29.09.2021

Tapahtumarikas ottelu Ilveksen ja JyPK:n välillä päätty tasalukemiin 2–2.

Keskiviikkoillan ainoassa ottelussa vastakkain asettuivat alemman loppusarjan kärkijoukkue Ilves sekä vastikään avausvoittonsa PK-35:ttä vastaan napannut JyPK. Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset, sillä kummankin vire alemmassa loppusarjassa on ollut nousujohteinen.

Ottelun alussa terävämmällä jalalla liikkeellä oli kotijoukkue Ilves. Ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut odotella kauaa, vaan verkko heilui ensimmäisen kerran jo kuudennella peliminuutilla. Silja Tuominen syötti pallon JyPK:n kuudentoista tuntumaan Heta Olmalalle. Olmala osoitti upeaa kylmäpäisyyttä, ja pelasi yhdellä kosketuksella itsensä irti JyPK-puolustajasta. Hyökkääjä pääsi laukomaan, eikä Olmalan tarkka viimeistely taka-alakulmaan jättänyt jyväskyläläisten maalivahdille Fanny Söderströmille mahdollisuuksia.

JyPK ei kuitenkaan lannistunut, vaan kapteeni Tiina Tiaisen ennen ottelua perään kuuluttama peli-ilo näkyi joukkueen otteissa. Noin parinkymmenen pelatun minuutin jälkeen JyPK pääsi pallonriistoon Ilveksen puolustusalueella. Jyväskyläläiset eivät hätäilleet vaan pyörittivät palloa maltillisesti Ilveksen kenttäpuoliskolla. Lopulta pallo pelattiin kuudentoista rajalle Fanny Lindholmille. JyPK:n aikaisenpien otteluiden maalintekovaikeudet olivat vain muisto Lindholmin tykittäessä pallon Ilveksen maalin taka-alkulmaan.

Kamppailu tiivistyi entisestään toisella puoliajalla. Vierailijat saivat yliotteen 73. peliminuutilla, kun Riikka Liljan upea vapaapotku painui verkon perukoille. Ilveksen tehopelaaja Silja Tuominen kuittasi kuitenkin tilanteeksi 2–2 kuitenkin vain viisi minuuttia myöhemmin. JyPK menetti pallon keskialueella, ja nopea vastahyökkäys tuotti tulosta Tuomisen nostaessa pallon vierailijoiden maalin etuyläkulmaan.

Tuomisen tasoitusosuman jälkeen ottelu sai varsin erikoisen käänteen, kun syksyinen pimeys valtasi Kaupin jalkapallokentän. Kentän valot sammuivat yllättäen ja ottelu jouduttiin keskeyttämään. Kotijoukkue otti yhteyttä Palloliiton kilpailupäällikköön ja joukkueille annettiin mahdollisuus joko jatkaa ottelua viereisellä kentällä tai mitätöidä ottelu. Molemmat joukkueet päättivät yksimielisesti jatkaa ottelua. Ottelua jatkettiin täsmälleen samasta tilanteesta johon se aiemmin oli päättynyt, ja peli pelattiin loppuun ilman ongelmia. Maaleja keskeytyksen jälkeen ei enää nähty, vaan ottelu päätty tasalukemiin 2–2.