Hyppää sisältöön

Raportti: PK-35 ja FC Honka tasasivat pisteet, HJK ja Ilves voitokkaita

03.08.2021

Tiistai-iltana pelattiin kolme ottelua Subway Kansallista Liigaa. PK-35 ja FC Honka tasasivat pisteet Pihlajamäessä. HJK voitti PK-35 Vantaan Maaria Rothin kahdella rangaistuspotkuosumalla lukemin 1–2. Jyväskylässä Ilves teki JyPK:sta selvää peräti 0–4-lukemin.

PK-35 – FC Honka 0–0 (0–0)

PK-35 ja FC Honka tasasivat pisteet maalittomassa ottelussa. Tulos tuskin oli mieleinen kummallekaan joukkueista, mutta yläloppusarjapaikkaa ajatellen pisteet olisivat olleet enemmän tarpeen PK-35:lle, joka on HJK:n voiton myötä nyt viiden pisteen päässä sekä Klubista että espoolaisista.

FC Hongalla oli noin parin kymmenen minuutin kohdalla oiva tilaisuus lyödä lukemiksi 0–1. Aino Vuorinen eteni hyvin oikealta laidalta ja pelasi matalan keskityksen PK-35 boksiin. Pallo pomppi Nana Yangille, joka ei kuitenkaan lähtenyt heti laukomaan vaan yritti vielä pelata syötön viereen. Tähän palloon pääsivät Punamustat väliin, ja tilanne kuivui kasaan. Toinen loistava tilanne espoolaisille aukeni reilun 35 minuutin kohdalla. Yang pyrki pelaamaan Milla Punsarin läpiajoon ja oli hyvin lähellä onnistuakin, mutta hyvin maaliltaan ulos tullut PK-35:n veräjänvartija Lotta Rosenström nappasi pallon. Tämän lähempänä maalintekoa ei ottelun ensimmäisellä puoliajalla käyty.

Toisen puoliajan alussa PK-35:n Olivia Kåhre oli yllättää kaukolaukauksellaan Hongan maalilla pelanneen Sonja Fermin, mutta laukaus painui niukasti yli maalin. Punamustien terävän alun jälkeen paikat kuitenkin aukesivat espoolaisille. Noin 70 minuutin kohdalla FC Honka sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta Jasmin Leppiojan laukaus viuhui yli oikeasta yläkulmasta. Vähän myöhemmin Honka pääsi kokeilemaan maalintekoa Punsarin keskityksestä, mutta viimeinen niitti jäi hyökkäyksestä puuttumaan. Samankaltaisia tilanteita nähtiin vielä ottelun loppupuolella muutama, mutta espoolaisista ei löytynyt ratkaisijaa. Näin ollen lukemiksi kirjattiin 0–0 ja pisteet menivät jakoon.

PK-35 Vantaa – HJK 1–2 (0–1)

HJK nappasi tiistai-illassa äärimmäisen tärkeän voiton PK-35 Vantaasta ja vahvisti asemaansa taistelussa paikoista ylemmässä loppusarjassa. Myyrmäessä nähtiin siinä mielessä erikoinen ottelu, että matsin kaikki kolme maalia syntyivät rangaistuspotkun seurauksena.

Ensimmäisen kerran pallo vietiin rangaistuspilkulle reilun puolen tunnin kohdalla. PK-35 Vantaan rohkea syöttöpeli omassa boksissa kostautui, kun Sanna Saarisen haltuunotto karkasi juuri sen verran, että Essi Sainio oli päästä palloon. Mikäli Sainio palloon olisi päässyt, olisi eteen avautua loistava maalintekopaikka. Saarinen pyrki vielä pelastamaan tilanteen ja liukumaan pallon pois Sainiolta, mutta liuku napsahti Sainion jalkoihin. Pallo vietiin pilkulle, eikä Maaria Roth erehtynyt vetovastuun saatuaan.

Roth sai jälleen vetovastuun, kun pallo aseteltiin pilkulle uudelleen reilun 50 minuutin kohdalla. Tällä kertaa Katriina Kosola oli karkaamassa maalintekoon Ria Karjalaisen loistavasta syötöstä, kun Kosolalta vedettiin melko selkeästi jalat alta rangaistualueen sisällä. Roth oli tälläkin kertaa rangaistuspotkun antajana itse varmuus, ja lukemiksi kirjattiin jo 0–2. HJK:n voitto alkoi olla varsinaisen peliajan päättyessä jo melko selvä, mutta ajassa 90+4 pallo vietiin vielä kerran pilkulle – tällä kertaa vierailijoiden kenttäpäädyssä. Oona Sevenius onnistui kaventamaan tilanteeksi 1–2, mutta tulosten valossa kiri alkoi auttamatta liian myöhään. Punamustat joutuivat siis tyytymään tappioon kotikentällään.

JyPK – Ilves 0–4 (0–3)

Ilves jatkoi vahvaa nousuaan kohti taistelua paikoista ylemmässä loppusarjassa. Kissapetojen vahvan vireen sai tällä kertaa kokea JyPK, joka taipui tamperelaisten edessä rumin 0–4-lukemin. Ilveksen voittoputki on voiton myötä venähtänyt jo kolmen ottelun mittaiseksi.

Ottelun viidennellä minuutilla kotijoukkue JyPK oli lähellä saada otteluun unelmastartin. Tiina Tiainen teki keskialueella komean pallonriiston ja pelasi pelivälineen Kia Voutilaisella. JyPK-pelaaja näki Ilveksen maalivahdin Roosa Karppisen olevan ulkona maaliltaan ja kokeili viimeistelyä kaukaa. Karppinen venyi kuitenkin upeaan torjuntaan tuhosi jyväskyläläisten haaveet salama-alusta.

20. peliminuutilla Ilves aloitti oman maalitehtailunsa. Ensimmäisenä osui Aino Rasinen, jonka upea seinäpeli Johanna Salmijärven kanssa tuotti hyvän tilanteen. Rasinen pääsi laukomaan noin seitsemästä metristä, ja vaikka JyPK-maalivahti Satu Pitkänen sai sormensa väliin, pallo upposi kotijoukkueen verkkoon. Toista maalia ei tarvinnut odotella kuin pari minuuttia. Toinen osuma syntyi, kun Ilveksen tehopelaaja Silja Tuominen haisteli JyPK-kapteenin heikon syötön alaspäin ja nappasi pallon itselleen. Kovia tehoja tällä kaudella tehnyt Tuominen nosti komeasti pallon maaliin. Jyväskyläisten pistehaaveet karisivat viimeistään 36 minuutin kohdalla, kun Sofia Määttä iski lukemiksi jo 0–3. Osuma syntyi komealla kaukolaukauksella sen jälkeen, kun Määttä oli ensin itse katkonut JyPK-maalivahdin pitkän avauksen. Nuori ja nälkäinen Ilves-hyökkääjä kuritti kotijoukkuetta vielä toisella kylmänviileällä viimeistelyllä ajassa 52’. Toisella puoliajalla ei enää enempää maaleja nähty, joten lukemiksi kirjattiin 0–4.