Hyppää sisältöön

Runkosarja päättyy: Näin jatketaan – jatkosarjojen otteluohjelma alkuviikosta

25.08.2022

Subway Kansallisen Liigan runkosarja huipentuu lauantain kierroksella. Joukkueet jakaantuvat sarjasijoitustensa perusteella Mestaruussarjaan ja Haastajasarjaan.

Kevään ja kesän ottelut ovat tarjonneet unohtumattomia, viihdyttäviä ja upeita jalkapallohetkiä niin seuroille kuin kannattajille.

Runkosarjan viimeinen kierros pelataan nyt lauantaina 27. elokuuta. Tämän jälkeen sarjataulukon kuusi parasta jatkavat Mestaruussarjaan ja loput neljä joukkuetta Haastajasarjaan.

KuPS on jo varmistanut runkosarjan voittonsa ennen lauantain huippuottelua sarjakakkosta HJK:ta vastaan.

Muut Mestaruussarjan joukkueet ovat PK-35 Vantaa, Åland United, PK-35 ja HPS.

Joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan, jossa runkosarjan kolmella parhaalla on kotietu eli kolme kamppailua kotinurmella. Sijoilla 4. – 6. olevat joukkueet pelaavat kotonaan kahdesti.

Haastajasarjassa jatkavat FC Honka, Ilves, ONS ja NJS. Nämä joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan ja jokainen pääsee pelaamaan kolmesti kotikentällään.

Viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa suoraan Naisten Ykköseen ja sijalle 9. päätyvä ryhmä kohtaa liigakarsinnoissa Ykkösessä toiseksi sijoittuneen joukkueen. Ykkösen voittaja nousee suoraan Subway Kansalliseen Liigaan kaudelle 2023.

Jatkosarjat alkavat 10. syyskuuta. Otteluohjelma pyritään julkaisemaan tiistaina 30. elokuuta.

Kausi huipentuu 22. lokakuuta pelattavaan päätöskierrokseen. Ennen liigan viimeisiä pelejä ratkaistaan kuitenkin Suomen Cupin voittaja.

Helsingin Olympiastadionilla pelattava finaali on luvassa 2. lokakuuta. Siinä kohtaavat kahden edelliskauden Cup-mestari Åland United ja HJK.

Runkosarjan päätöskierroksen ottelut 27.8. kello 18.00

KuPS – HJK
ONS – NJS
PK-35 – PK-35 Vantaa
Ilves – HPS
Åland United – FC Honka

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search