Hyppää sisältöön

Runkosarjan 17. ottelukierros pelattu Subway Kansallisessa Liigassa

21.08.2021

Subway Kansallisen Liigan runkosarjan toiseksi viimeinen ottelukierros on pelattu. Voitokkaita kierroksella olivat PK-35 Vantaa, HJK, PK-35 ja TiPS.

FC Honka – PK-35 Vantaa 1-2 (0-1)

PK-35 Vantaa näytti vaarallisuuttaan jo ensimmäisessä kulmapotkussaan, kun kakkospalloon pääsi Reetta Suomela hakien sijoituksellaan etukulmaa. FC Hongan maalivahti Pauliina Nuora teki tilanteessa tärkeän jalkatorjunnan ja sai pallon vangittua itselleen. Noin viisitoista minuuttia myöhemmin ottelun avausosuma syntyi kulmapotkusta, jonka tarjoili PK-35 Vantaan Wilma Forsblom. Tia Painilainen tuli vitosen tuntumassa vahvasti esiin Forsblomin antamaan palloon ja sai ohjattua pallon ylävartalollaan kohti maalia. Punamustia oli mukavasti maaliviivan edustalla peittäen Pauliina Nuoran mahdollisuuden päästä palloon. Viimeistelyn sai hoidettua Netta Koso siirtäen pallon verkon perukoille. FC Honka rakenteli lupaavan hyökkäyksen, kun Saara Lappalainen lähti nousuun topparin paikalta. Lappalainen levitti oikeaan laitaan Tiia Savolaiselle, joka keskitti boksiin hyvän puskupallon, mutta Krista Hakalan pusku jäi kevyeksi ja suuntautui Punamustien maalivahti Velma Oikarisen syliin.

PK-35 Vantaan toinen osuma syntyi ajassa 63’ keskialueelta annetusta vaparista. Roosa Toivanen antoi vapaapotkun keskiympyrän vierestä korkeana suoraan kohti maalia. Pallo tippui vitosen tuntumassa ja vahvasti palloa kohti juossut Oona Sevenius sai jatkettua pelivälineen maaliin ohi tilanteessa vastaan tulleen Pauliina Nuoran. FC Hongan kavennusosumaa edelsi Julia Schalinin erinomainen pallonriisto 1v1-tilanteesta. Schalin jatkoi riiston jälkeen vasempaan laitaan Ada Eroselle, joka syötti boksiin Eveliina Parikalle. Kevyen oloinen laukaus melko pienestä kulmasta ohitti Velma Oikarisen, eikä Punamustien puolustuskaan saanut palloa purettua maaliviivalta, vaan pallo kimposi maaliin ja Parikka pääsi tuulettamaan kavennusosumaa. Ottelun lisäajalla oli hyvin lähellä, että FC Honka olisi päässyt tasoihin, kun Inka Kaivola keskitti boksin eteen ja Tiia Savolainen pääsi laukomaa suoraan jatkopallosta, mutta PK-35 Vantaan Velma Oikarinen esitti erinomaisia otteitaan ja torjui takayläkulmaa tavoitelleen laukauksen.

HJK – Ilves 3-0 (2-0)

HJK hautasi Ilveksen haaveet ylemmästä loppusarjasta voittamalla tamperelaiset kotonaan lukemin 3–0. HJK:n maalitehtailu alkoi puolen tunnin kohdalla, kun Leonie Pankratz viimeisteli ensimmäisen osumansa Klubipaidassa. Katariina Kosola juoksi pallon kiinni oikealla laidalla ja lähetti matkaan matalan keskityksen kohti Roosa Tuomista. Tuominen päästi kuitenkin pallon ohi takanaan tilaisuutta kärkkyneelle Pankratzille. Saksalainen sijoitti pallon millintarkasti Ilveksen maalin oikeaan alakulmaan. Helsinkiläiset maalasivat ensimmäisen puoliajan lopuilla toistamiseen, kun HJK:n pilkkuspesialisti Maaria Roth onnistui jälleen rangaistuspotkusta. Ensimmäisen maalin viimeistellyt Pankratz oli myös 2–0-osumassa vahvasti mukana, sillä pallo vietiin pilkulle Ilves-puolustajan kaadettua saksalaisen rangaistusalueen sisällä.

Toinenkin puoliaika mentiin HJK:n komennossa. Helsinkiläiset siirtyivät 3–0-johtoon 50. peliminuutilla. Tällä kertaa viimeistelyssä onnistui Ilveksen kasvatti Roosa Tuominen. Tuominen pelasi Ilveksen boksin sisällä hyvän seinäpelin Katariina Kosolan kanssa, joka lähti hakemaan laukaisupaikkaa. Kolme Ilves-puolustajaa iski kiinni HJK:n laitapelaajaan, ja lopulta pallo pomppi vapaaksi jääneen Tuomisen jalkaan. Hyökkääjä laukoi pallon komeasti verkon perukoille. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten HJK nappasi selkeän voiton

Jonne Kunnasta sijaistava HJK:n päävalmentaja Arttu Heinonen kommentoi Klubin verkkosivuilla olleensa erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Saimme luotua hyvän määrän laadukkaita maalipaikkoja ja olimme koko ajan vaarallisia pallon kanssa. Puolustuspelaaminen toimi myös ja siitä palkintona nollapeli. Erityisen ylpeä voin olla pelaajien sitoutumisesta joukkueen tekemiseen.

PK-35 – JyPK 1–0 (1–0)

JyPK:lla oli päivän ottelussa aito mahdollisuus kuitata avauspisteensä PK-35:n vieraana, mutta lopulta Punamustat nappasivat voiton. Ottelun ensimmäinen potentiaalinen maalintekotilanne nähtiin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Jade Bergius riisti pallon JyPK:n puolustajan jalasta kuudentoista alueen rajalla. Bergius pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta veto suuntautui yli maalin. Vähän myöhemmin vierailijoilla oli tilaisuutensa, kun Aada Törrönen karkasi PK-35:n puolustukselta. Törrönen ajautui kuitenkin vähän liian pieneen kulmaan, eikä hänen laukauksensa tuottanut vaikeuksia Lotta Rosentrömille Punamustien maalilla. Ottelun ratkaisuosuma nähtiin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Olivia Kåhre onnistui yllättämään koko jyväskyläisten puolustuksen laukauksellaan oikealta laidalta kuudentoista ulkopuolelta. Polvenkorkuinen laukaus painui vastustamattomasti JyPK:n maalin takakulmaan.

Toisella puoliajalla kumpikin joukkue pystyi rakentamaan kohtuullisia hyökkäyksiä, jotka kuitenkin päättyivät pääosin kaukolaukauksiin. Lähimpänä maalintekoa kävi PK-35 noin 75 minuutin kohdalla, kun Jade Bergius pääsi kokeilemaan kulmapotkusta. Viimeistely-yritys ohitti jo maalivahti Satu Pitkäsen, mutta jyväskyläisten onneksi Tiina Tiainen pelasti joukkueensa takaiskulta puskemalla pallon pois aivan maaliviivan tuntumasta. Myös Pitkänen pelasti joukkueensa takaiskulta pariinkin otteeseen komeilla torjunnoillaan. JyPK ei pystynyt rakentamaan toisella jaksolla kunnollisia tasoitusyrityksiä, joten pisteet jäivät hyvin ansaitusti kotijoukkueelle.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa kotijoukkueen pelaaja Jade Bergius kommentoi päivän voiton olleen tärkeä joukkueelle kahden edellisen ottelun tappion jälkeen.

– Päällimmäisenä on hyvä olo ja helpotus. Toki on parannettavaa, mutta nyt saatiin omaa peliä esiin ja se on hyvä ja tärkeä asia.

TiPS – HPS 2–0 (0–0)

TiPS nappasi pisteet HPS:lta ja nousi sarjataulukossa kakkoseksi. Helsinkiläiset pitivät TiPS:a tiukoilla. Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin täysin maalittomasti, mutta toisella puoliajalla tapahtui molemmissa kenttäpäädyissä. Ottelun avausosuma nähtiin reilun 70 minuutin jälkeen. HPS:n maalivahti Jessica Kiviaho sai näppinsä väliin Annika Haanpään kulmapotkuun, mutta kakkospallo pomppi Anna Nurmelle. Nurmi osui pomppivaan palloon jalallaan hyvin ja pallo lähti kohti HPS:n maalin takakulmaa. Maaliviivalla Joanna Tynnilä oli vielä paikalla ohjaamassa pallon verkon perukoille.

HPS oli ottelun lopulla hyvin lähellä tasoittaa lukemiksi 1–1, kun Ella Andbergin viimeistely-yritys kolahti TiPS:n maalin ylärimaan. Hyvästä yrityksestä huolimatta tasoitusta ei syntynyt. Lisäajan toisella peliminuutilla ottelulle saatiin ratkaisu HPS:n kannalta epäonnisella tavalla. Hyviä otteita esittänyt HPS:n maalivahti Jessica Kiviaho nousi lähes puoleen kenttään katkomaan helpon oloista irtopalloa, mutta osuma palloon oli epäpuhdas ja TiPS:n Tia Hälinen pääsi kuittaamaan pelivälineen itselleen. Hälisellä oli lopulta helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin. Ottelu vihellettiin päättyneeksi heti maalin jälkeen, joten helsinkiläiset eivät enää saaneet mahdollisuutta rimpuilla tappiota vastaan.

TiPS:n maalivahti Elsa Sulku kommentoi ottelua seuran instagramissa pelin päätyttyä. Sulku ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa peliin voitosta huolimatta.

– Vähän kesti käynnistyä meidän oma pelimme. Onneksi tehtiin maalit ja taas oma pää pysyi puhtaana, joten hyvä homma. Kiitos siitä puolustukselle.