Hyppää sisältöön

Runkosarjan päätöskierros – Mestaruussarja ja Haastajasarja käynnistyvät syyskuussa

25.08.2023

Subway Kansallisen Liigan runkosarja päättyy lauantaina 26. elokuuta pelattavaan täyteen kierrokseen. Tämän jälkeen joukkueet jakautuvat Mestaruussarjaan ja Haastajasarjaan. Jatkosarjat alkavat syyskuussa.

Runkosarjaa on takana 17. kierrosta. Lauantaina pelataan vielä täysi kierros. Kaikki ottelut pelataan samanaikaisesti. Otteluiden alkamisaika on 15.00.

Oulussa Raatin stadionilla kohtaavat ONS ja PK-35. Kumpikin joukkue tulee jatkamaan kauttaan Haastajasarjassa. Kotijoukkue on tällä hetkellä suoran putoajan paikalla ja PK-35 on lähin joukkue yläpuolella kahdeksan pisteen päässä.

Kyseessä on erittäin tärkeä kamppailu molemmille ennen jatkosarjojen alkua. ONS tarvitsee voittoja, jotta välttäisi suoran putoamisen. PK-35 on puolestaan karsijan paikalla ja ero kahdeksantena majailevaan TPS:ään on neljä pistettä.

Tampereella Ilves saa vieraakseen HPS:n. Joukkueet eivät syksyllä enää kohtaa. Tamperelaisten kausi jatkuu Haastajasarjassa, HPS pelaa Mestaruussarjaa. Piste-erot ovat kuitenkin pieniä, joten kumpikin tarvitsee kipeästi pisteitä sijoitustaisteluun.

Myöskään Espoossa ei itse ottelussa ole suuria panoksia jatkosarjojen suhteen, mutta FC Honka jahtaa HJK:ta mitalisijalla. Vierasjoukkue Åland United sen sijaan on kuusi pistettä KuPSin takana eli edelleen mestaruustaistelussa.

Turussa TPS ja HJK kohtaavat. Kotijoukkueen pelit jatkuvat Haastajasarjassa ja HJK jatkaa Mestaruussarjassa mitalitaisteluaan. TPS voitti kesällä HJK:n Bolt Arenalla 3-0.

Espoon ottelun lisäksi toinen kärkikamppailu pelataan Myyrmäessä. PK-35 Vantaa saa vieraakseen sarjakärki Kuopion Palloseuran.

Mestaruussarja ja Haastajasarja

Mestaruussarjassa kauttaan jatkavat KuPS, Åland United, HJK, FC Honka, PK-35 Vantaa ja HPS. Haastajasarjassa pelaavat Ilves, TPS, PK-35 ja ONS. Haastajasarjassa pelataan kaksinkertainen sarja, jossa joukkueet kohtaavat toisensa niin vieraissa kuin kotona.

Sijalle 10. jäävä joukkue putoaa suoraan Naisten Ykköseen ja vastaavasti sijalle 9. päätyvä joukkue karsii liigapaikasta Ykkösessä toiseksi sijoittunutta vastaan. Ykkösen voittaja nousee suoraan Subway Kansalliseen Liigaan kaudeksi 2024.

Mestaruussarjassa pelataan vain kertaalleen jokaista joukkuetta vastaan. Koti- ja vierasottelut määräytyvät runkosarjasijoitusten mukaisesti.

Haastajasarja käynnistyy lauantaina 2. syyskuuta ja Mestaruussarjan avauspelit pelataan lauantaina 9. syyskuuta.

Otteluohjelma julkaistaan alkuviikosta.

Kuva: Miska Savolainen

Search